Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 aug 2011 - Anul XVI, nr. 191 (4789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc către investitorii chinezi: România are încă un cost de muncă redus, este o poartă spre Europa

Luni, 15 August 2011 (15:00:47)

Premierul Emil Boc, aflat la Beijing, i-a invitat, luni, pe oamenii de afaceri chinezi să investească în economia românească, spunându-le că România asigură încă un cost redus al forţei de muncă şi poate reprezenta pentru China o poartă de intrare spre Europa.

Într-un discurs de aproximativ o oră la Forumul de afaceri româno-chinez, şeful Guvernului a prezentat evoluţia economiei româneşti, insistând asupra măsurilor de austeritate dispuse de autorităţile de la Bucureşti, menţinerea sub control a deficitului bugetar şi datoriei publice, păstrarea cotei unice de impozitare.

"Avem o economie în dezvoltare, unde costul forţei de muncă este încă scăzut, iar calitatea este recunoscută. România poate părea ca fiind la mare distanţă, dar tehnica modernă de transport reduce această distanţă. România poate fi un partener al Chinei, o poartă de intrare spre Europa", a spus Boc oamenilor de afaceri chinezi.

Acelaşi mesaj a fost prezentat şi de ministrul Economiei, Ion Ariton, prezent la Forum, care a susţinut că oportunităţile pe care România le poate oferi investitorilor chinezi rezultă din integrarea ţării în Uniunea Europeană, facilitând dezvoltarea activităţilor de producţie şi, implicit, posibilitatea de a exporta produsele realizate, fără taxe vamale, pe o piaţă de circa 500 milioane consumatori, precum şi pe pieţele care sunt sub incidenţa acordurilor de liber schimb semnate cu UE.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a explicat investitorilor chinezi că nevoile de dezvoltare a infrastructurii din România sunt mari şi există un portofoliu de proiecte pentru a atrage finanțare privată, în principal varianta de ocolire a Capitalei şi Canalul Dunăre-București.

"În primul caz vorbim de un proiect care vizează construirea a 101 kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului, parte a Coridorului IV pan-european care pornește de la Constanța și ajunge în Europa Centrală și de Vest, trecând prin Budapesta, Bratislava, Viena, Praga, Dresda. Este un proiect care va asigura degrevarea traficului de marfă din zona Bucureștiului către vestul Europei sau către portul Constanța, micșorând timpul de parcurs. Valoarea estimată este de 1,9 miliarde de euro, însă suntem în proces de actualizare a acesteia în funcție de evoluțiile pieței și standardele de cost aprobate. Continuând ritmul pe care l-am impus în relaţia cu constructorii, dar şi în managementul din cadrul ministerului în ultimele şase luni, putem spune că în 2016 România va avea finalizat în totalitate Coridorul 4 pan-european pe rutier în regim de autostradă, asigurând legătura cu Europa Centrală și de Vest fapt care va impulsiona şi mai mult creşterea noastră economică în viitor", a spus Boagiu.

La 31 mai 2011, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu China au depăşit 1,5 miliarde dolari, din care exportul românesc în China a fost de circa 209 milioane dolari, iar volumul exportului chinez în România a fost de 1,3 miliarde dolari.

În ceea ce priveşte volumul investiţiilor chineze în România, la 31 martie 2011 erau înregistrate aproximativ 10.000 de societăţi chineze, valoarea investiţilor fiind de 389,4 milioane dolari. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc către investitorii chinezi: România are încă un cost de muncă redus, este o poartă spre Europa.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc către investitorii chinezi: România are încă un cost de muncă redus, este o poartă spre Europa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei