Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 aug 2011 - Anul XVI, nr. 191 (4789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clasament

Liceele din Suceava, fruntaşe în ţară la numărul de locuri rămase libere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liceele din judeţul Suceava sunt pe locul doi pe ţară în ceea ce priveşte numărul de locuri de admitere în clasa a IX-a rămase libere după primele două etape ale repartizării computerizate.

După liceele din judeţul Iaşi, unde au rămas libere peste 1.300 de locuri în clasa a IX-a, urmează unităţile de învăţământ liceal din Suceava, unde nu s-au ocupat 1.005 locuri de admitere, ceea ce înseamnă că peste 33 de clase întregi nu s-au mai format din cauză că nu au avut elevi care să opteze pentru acele locuri.

Majoritatea locurilor fără elevi admişi sunt în liceele industriale din judeţ, în liceele vocaţionale şi teoretice locurile în clasa a IX-a fiind ocupate aproape în întregime încă de la prima etapă a repartizării computerizate.

780 de elevi din judeţul Suceava, care au terminat anul acesta şcoala gimnazială, au renunţat la studii şi nu s-au mai înscris la liceu, ceea ce explică şi  motivul din care au rămas aşa de multe locuri la liceu fără elevi care să le ocupe.

 

Numărul de locuri, mai mare decât cel al absolvenţilor de gimnaziu din acest an

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Suceava au spus că numărul de locuri în clasa a IX-a scoase la concursul de admitere a fost mai mare decât cel al absolvenţilor, astfel încât să fie suficient pentru toţi. Potrivit planului de şcolarizare, toţi absolvenţii de şcoală gimnazială din acest an aveau loc la liceu. Practic, Ministerul Educaţiei a aprobat înfiinţarea şi funcţionarea a 320 de clase a IX-a, ceea ce înseamnă 9.600 de locuri pentru cei 9.748 de absolvenţi de gimnaziu.

Faptul că au rămas atâtea locuri neocupate în licee influenţează negativ şi finanţarea unităţilor de învăţământ începând cu noul anul şcolar. Din septembrie, finanţarea şcolilor se va face per elev, iar şcolile în care nu s-au ocupat toate locurile vor primi mai puţine fonduri.

După prima etapă a repartizării computerizate la liceu, 8.121 de absolvenţi de gimnaziu au fost admişi în clasa a IX-a. La a doua repartizare, alţi 114 elevi au intrat la liceu, cei mai mulţi dintre ei în unităţi de învăţământ cu profil industrial şi tehnic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceele din Suceava, fruntaşe în ţară la numărul de locuri rămase libere.
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Liceele din Suceava, fruntaşe în ţară la numărul de locuri rămase libere5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei