Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 aug 2011 - Anul XVI, nr. 191 (4789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosare penale

Evaziune fiscală cu cherestea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acţiune comună de control desfăşurată săptămâna trecută de poliţie şi de organele silvice a dus la depistarea a numeroase nereguli grave, printre altele constatându-se mai multe cazuri de evaziune fiscală cu lemn.   

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, poliţişti ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, în colaborare cu specialişti ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare şi ai Direcţiei Silvice au executat un număr de 12 controale în fondul forestier şi la unităţi de debitare, constatând trei infracţiuni, două de evaziune fiscală şi una de furt de arbori.

De asemenea, tot pentru încălcări ale legislaţiei în domeniul silvic, au fost aplicate şase amenzi, cu o valoare de 44.000 de lei.

Poliţia precizează că în total au fost confiscaţi aproape 1.100 mc material lemnos, din care cea mai mare partea cherestea, iar restul lemn rotund răşinoase, valoarea de piaţă a acestuia fiind de 456.929 de lei.   

De precizat că lemnul a fost confiscat doar valoric, dispunându-se recuperarea valorii în bani a acestuia.

La capitolul infracţiuni, organele de control au întocmit dosar penal administratorului unei societăţi din Baia, Cezar M., care în perioada 2010-2011 ar fi comercializat fictiv cantitatea de 996 mc cherestea răşinoase, eliberând pentru aceasta numai documente de însoţire. Poliţia a dispus amendarea administratorului cu 20.000 lei şi s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de cherestea, totodată demarându-se cercetări pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

De asemenea, tot pentru evaziune fiscală este cercetată şi Oltiţa I., din comuna  Dorna Candrenilor, administratorul unei firme de la care s-a confiscat valoric cantitatea de 25, 93 mc cherestea, care ar fi fost comercializată la negru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaziune fiscală cu cherestea.
 Vizualizări articol: 996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Evaziune fiscală cu cherestea5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   REMEMBER trimis de
(15 aug 2011, 16:20:21
PANA SPRE SFARSITUL MANDATULUI PSD,IN GARA FD.MOLDOVEI, A FUNCTIONAT UN GATER,CONSTRUIT,EXACT PE,,LINIA MOARTA'' A GARII.
BINEINTELES,CU ACCEPTUL TACIT A CELOR IMPLICATI,GARA A DEVENIT UN IMENS DEPOZIT DE BUTUCI SI CHERESTEA,CARCOTASII SPUN CA S-A FOLOSIT CURENT ELECTRIC,MOTORINA PTR VEHICULELE AUXILIARE,UNELE VAGOANE CASATE,TOATE APARTINAND DE SNCFR,IAR LA ,,POLITIA TF''RECIDIVA UN PERSONAJ ARHI-CUNOSCUT,INCA DE PE VREMEA,CAND ANALFABETII PRIMEAU PERMISE AUTO,CAND MASINILE FURATE DIN OCCIDENT ERAU INSCRISE LA SUCEAVA,SI CAND IN ZONA DEFAVORIZATA,ERA FAVORIZATA EVAZIUNEA.
LEMNUL FURAT DIN PADURILE DIN APROPIEREA GARII,ERA MARCAT IN GARA,DUPA CE,IN PREALABIL,PADURARUL NICUSOR,BETIV DE MESERIE,ERA IMBATAT LA VREO CARCIUMA DIN APROPIERE SI I SE LUA CU ,,IMPRUMUT''CIOCANUL DE MARCAT,BA CHIAR SE UITA SA I-L MAI RETURNEZE.NU S-A INTAMPLAT NIMIC DEOSEBIT ATUNCI,PADURARUL AVAND UN FRATE SUS-PUS,IAR GATERISTUL,PATRONUL GARII,AVEA SI EL,BANDA PROTECTOARE.
CAT DESPRE CALEA FERATA,FOLOSITA CA PROPRIETATE PERSONALA DE CEI RESPONSABILI CU JAFUL SILVIC,PTR A-SI PASTRA GRADELE SI FUNCTIILE,SPERAM ,IN FINAL,SA SE OCUPE CEI IN DREPT.SE PUNE INTREBAREA-CAT A FUNCTIONAT ACEST GATER,DIN PUZDERIA DE INSTITUTII CU DREPT DE CONTROL,CHIAR NIMENI NU STIA,NU A VAZUT SI NU A FOST INFORMAT?LA CAT SE RIDICA VALOAREA MITEI,PTR PROTECTIE?CINE SUNT PROTECTORII SI BENEFICIARII ACESTUI JAF,MULTIPLU?
INREBARI,INTREBATOARE,ANTI-SOM
2.   Ultima ora trimis de
(15 aug 2011, 19:04:46
RUMOARE,COMENTARII,INJURATURI, UMPLU FRIGIDERELE SI VITRINELE FRIGORIFICE CU CARNE,DIN PARTEA UNOR MEMBRI SI SIMPATIZANTI PSD.
IN SCHIMB MAI PUTEM ADAUGA:CUM A FOST ,,SINUCISA'' O GESTIONARA INAINTE DE '89 IN BECIURILE MILITIEI CAMPULUNGENE SI NIMENI NU A PLATIT PTR ASTA!
CUM S-AU ,,EVAPORAT'' FONDURILE M.A.I.PTR INVESTITII,IN PERIOADA 2003-2004 ?
CUM AU OBTINUT ,,SOBOLANII'' SECU-KGB,CARE AU STAT ASCUNSI IN DEC.89,CERTIFICATE DE,,LUPTATORI IN REVOLUTIA SANGEROASA''DIN C-LUNG?
ALTE ASPECTE HAIOASE DAR REALE-IN CAMPANIA ELECTORALA.
HAAALOO,D-NA CRIZANTA,SE CERE IMPERIOS O CURATENIE GENERALA,PTR A NU AVEA SOARTA TITANICULUI.
CEI DE LA I.P.A. ISI MONITORIZEAZA INFILTRATII?????
3.   EVAZIUNE? trimis de
(15 aug 2011, 21:03:54
DESPRE PUNCTELE ALIMENTARE [SPALATORII DE BANI FARA CASA DE MARCAT] ALE I.P.E.G.-ARILOR,IN EDITIILE VIITOARE.
CAT DE MULT,VALOREAZA O INSTALATIE DE FORAT PUTURI,CICA PTR APA!
CAT DE MULT VALOREAZA,UN SEF AL FISCULUI-COMPLICE CU TOATA BANDA DIN SUBORDINE?
DE CE SUNT SCUTITI DE EXECUTARE SILITA,TOCMAI CEI MAI MARI DATORNICI?
CUM POTI ,,EVAPORA'' BLOCURI INTREGI DE LOCUINTE?
VA URMA!
4.   Precizare trimis de
(15 aug 2011, 21:35:11
TOT IN EDITIILE VIITOARE,DESPRE REZERVA DE TOVARASE P.C.R.,DE LA I.P.E.G.,CU TRUP SI SUFLET PTR PARTID,[MAI MULT TRUP],SI UNELE,, MICRO-PLENARE'' CARE AVEAU LOC IN UNELE CABANE SAU LOCATII,, CONSPIRATIVE''IN TIMP CE TOV-II ACESTORA SE AFLAU LA INDOCTRINARE SI INDOBITOCIRE ,STE-GHE.NICI IN ZIUA DE AZI,NU SE EXPLICA FAPTUL:
EL,BLOND-EA ,BLONDA-FIUL BRUNET DE ZICI CA-I HODOROABA,IN PICIOARE!
MAI,SA FIE!
5.   S.O.S. trimis de
(15 aug 2011, 23:20:51
TOV.GAFENCU,PROTEJATUL DVS. A ALUNECAT IN HAZNA.DA-TI ALARMA LA BERECHET SI FATULOIU ,SA TRIMITA I.S.U. SAU CE A MAI RAMAS DIN EL,SA-L SCOATA CU CANGEA DE ACOLO,PTR CA GOLOMOTII S-AR PUTEA SA-L SUFOCE! NUMAI LA STEGHE S-A MAI CONFRUNTAT CU ASTFEL DE SITUATII.
INCERCATI SI PE LA VREO CASA ALBA DIN FRASIN ,POATE GASITI AJUTOR,O FI ASIGURAT LA VREO SOCIETATE TRANSILVANA,PRIN INTERMEDIUL PROTECTIEI CONSUMATORULUI DIN C-LUNG?SICER REGRETAM ASTFEL DE SITUATII-CE DOMN,CATA CINSTE,UN MODEL PTR COPII NOSTRI,CE HOTARARI DE CONSILIU PUTEA DEBITA,CE INCAIERARI PE TEME DE TURISM AVEAU LOC IN CONS. LOC.,PACAT ,MARE PACAT.
CELE MAI,, IMPORTANTE'' PUBLICATII DIN JUDET ,FOLOSESC DETERGENTII CEI MAI EFICACE,IN SPALAREA SI IMPROSPATAREA IMGINII IAR,DUSMANII BOBORULUI,ELEMENTELE REACTIONARE DETINATOARE DE ARHIVE SCRISE SI FOTO,INCEARCA TERFELIREA IMAGINII UNOR ASFTFEL DE ,,BUNI PATRIOTI''.
HALAL KAKALINKA!
6.   Precizare trimis de
(16 aug 2011, 02:51:34
NU DE ALTA,NU INCERCAM DENIGRAREA UNOR ASTFEL DE ,,PERSONALITATI'',DORIM O SIMPLA COMPARATIE,CU UNELE FOSTE ,,PERSONALITATI'',CUM AR FI ,TERENTE,COROI,CHIETRARU,PRECU SI ALTE HIBE GENETICE,CARE AU DAT MARI BATAI DE CAP POTEREI,IN TRECUT,IAR ACUM INCEARCA O PASTRARE A TRADITIEI,INCALCAND LEGEA.SPERAM CA PTR NU MULT TIMP,SI MAI SPERAM,CA CINEVA SA LE BATA RESPECTUOS LA USA,CU BERBECELE,DIMINEATA IN JURUL OREI 5.
TOTI VOM FI BUCUROSI DE ACEI OASPETI,MAI ALES CAND VOM VEDEA FAZA LA TV.
DOAMNE AJUTA SI SPORESTE!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei