Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 aug 2011 - Anul XVI, nr. 191 (4789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

O ratare naţională, alta internaţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două cazuri de dată recentă – unul din lumea românească, altul de pe meridiane mai îndepărtate – s-au alăturat teoriei mele că sportul de performanţă creează pe termen lung nişte infractori şi nişte rataţi.

Primul caz se referă la un luptător de judo din lotul nostru naţional, arestat pentru tentativă de crimă. Nu merită să-i pronunţăm numele, dar merită aplaudat, fiindcă se alătură unui lot de alţi mari luptători care jefuiesc, ucid şi aprovizionează piaţa europeană cu proteină de româncă în carcasă. Bravo, tinere, pentru că ai cucerit medalia de criminal şi ai făcut să se vorbească despre România ! Daţi, bre, drumul la imn, să-i cânte valorosului nostru performer !

Al doilea caz ţine de fostul mare fotbalist argentinian Gabriel Batistuta, trecut pe la mari cluburi italiene ca „Fiorentina”, „Roma” şi „Internazionale”. Îmi aduc aminte cu plăcere de bărbatul acesta, frumos ca un zeu. După ce dădea gol, mima că trage cu mitraliera, cu alte cuvinte el era un ţintaş dat în mă-sa.

„Bati-gol” îi spuneau limitaţii jurnalişti sportivi, fiindcă pe ăştia nu îi duce creativitatea la prea mare depărtare: când un jucător marchează multe goluri, îi şi prind de coada numelui tinicheaua „gol”. Aşa se face că Dănciulescu e Danciu-gol, Claudiu Niculescu e Clau-gol, Batistuta e Bati-gol, Şumudică, atunci când juca, era Şumi-gol etc.

Acuma, la 42 de ani, Batigol e o epavă goală. Picioarele îi sunt ruinate total, nemaislujindu-i la mare lucru. Abia de poate sta în poziţie verticală preţ de câteva minute, abia de se poate deplasa fără ajutor câţiva metri ca vai de lume. Injecţiile din genunchi, căpătate în tinereţea sportivă, pentru a-i scurta perioadele de accidentare, l-au zdrobit. Acuma nu mai e bun de nimic. Nici din minunatele sale plete blonde n-a mai rămas decât o adunătură de paie fără valoare estetică.

Mi-e foarte milă de el, dar asta nu-l ajută la absolut nimic. Toţi banii câştigaţi de el nu-l pot face să meargă iar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O ratare naţională, alta internaţională.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
O ratare naţională, alta internaţională4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei