Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2011 - Anul XVI, nr. 164 (4762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legea junglei

Un consilier local l-a lovit în cap, cu o bâtă, pe un funcţionar al primăriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Barbaria a coborât în stradă la Câmpulung Moldovenesc. Mai grav este că totul nu vine din partea vreunui borfaş local, ci de la un consilier local PD-L, iar victima este un funcţionar al Primăriei Câmpulung Moldovenesc. Incidentul incredibil s-a petrecut ieri la orele prânzului, în plină stradă şi sub ochii unui poliţist comunitar fără reacţie, care-l însoţea pe angajatul primăriei într-o misiune de serviciu. Victima este inspector în cadrul Servicului de Venituri şi Cheltuieli al Primăriei Câmpulung Moldovenesc şi se numeşte Viorel Ciuc, iar celcare l-a lovit cu parul este consilier local municipal din partea PD-L şi se numeşte Nicolae Giosan. Funcţionarul a fost internat la Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc, iar alţi doi colegi şi un poliţist local care îl însoţeau au scăpat ca prin minune de o soartă similară. Funcţionarul fusese trimis să afişeze un proces verbal de executare silită şi să instituie sechestru pentru neplata unei datorii.

 

Chemată la faţa locului, poliţia a constatat evenimentul

Incidentul s-a petrecut lângă terenul pe care se află depozitate componentele telegondolei care urmează să se construiască pe Rarău.

”Eram acolo împreună doi colegi şi un poliţist local. Domnul are o datorie de 400 milioane de lei vechi şi s-a dispus executarea silită. Trebuia să afişăm o hârtie şi să instituim sechestru pe bunuri. Dumnealui a venit foarte furios şi ameninţând. Eu am propus să plecăm şi nu am stat să ne certăm. Ne-a ajuns, i-a agresat verbal pe colegi şi m-a lovit cu un par în cap, de am ajuns cum mă vedeţi”, ne-a explicat inginerul Viorel Ciuc.

Colegii săi au chemat un echipaj de poliţie care a constatat fapta, dar nu au luat pe loc alte măsuri. Funcţionarul a precizat că a depus plângere penală pentru agresiune şi obstrucţionarea unui funcţionar în exerciţiul meseriei.

Viorel Ciuc se află acum în spitalul din Câmpulung Moldovenesc. Potrivit directorului acestei unităţi spitaliceşti, dr. Eugen Ciosnar, pacientul este stabil şi va fi ţinut sub observaţie 24 ore, după care va fi supus unei tomografii. Medicii de la Chirurgie spun că la momentul primelor investigaţii "prognosticul este favorabil" şi nu se aşteaptă, deocamdată, să apară complicaţii.

 

Culmea tupeului lui Giosan: „Ei m-au atacat”

Încercările de ieri de a da peste protagoniştii scandalului au fost aproape zadarnice. După multe insistenţe, singurul care a răspuns a fost chiar consilierul local Nicolae Giosan.

„Lăsaţi-mă în pace, că mă doare capul!”, a fost replica alesului democrat-liberal când a auzit cine îl caută. Întrebat de ce l-a lovit cu bâta în cap pe funcţionarul Primăriei Câmpulung Moldovenesc, Nicolae Giosan a dat un răspuns stupefiant: „Ei m-au agresat”, pentru ca imediat să închidă telefonul.

 

Primarul nu răspunde la telefoane

Pentru a afla mai multe despre agresiune am încercat să-l contactăm pe Gabriel Constantin Şerban, primarul din Câmpulung Moldovenesc, atât în calitate de şef pe linie administrativă al inspectorului Viorel Ciuc, cât şi în calitate de coleg de partid al lui Nicolae Giosan. În buna tradiţie instituită de ani buni, primarul nu a răspuns la nenumăratele telefoane. Interesante sunt relaţiile pe care primarul Gabriel Şerban le promovează cu acest consilier Nicolae Giosan, pe terenul căruia au fost depozitate materialele pentru viitoarea telegondolă de pe Rarău şi banii pe care alesul PD-L îi încasează din această afacere.

 

Dosar penal pentru ultraj

Plângerea penală înaintată de funcţionarul Primăriei Câmpulung Moldovenesc a fost înregistrată la poliţia din localitate. Oamenii legii au întocmit documentaţie pe care o vor trimite Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, instituţia abilitată să soluţioneze cazul. Ancheta va fi coordonată de procurori, deoarece este vorba de ultraj împotriva unui funcţionar public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un consilier local l-a lovit în cap, cu o bâtă, pe un funcţionar al primăriei.
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Un consilier local l-a lovit în cap, cu o bâtă, pe un funcţionar al primăriei4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(14 iul 2011, 11:07:31
Sufletul nostru s-a defectat , poate a coclit vreun fir
Poate se’nvârte invers vreo rotiţă
Cu cât vrem să-l reparăm îl stricăm mai abitir
Iar pentru o mână de ajutor..nu mai e nici o doctoriţă

Cu promisiuni nu mai merge , nu se mai poate !
Tr3buie să-l reparăm ! nu prea m-ajuţi , doamnă Ro(mânia)
La Biserică am fost , cam multă ambiguitate
Şi-n toate alea n-am putut ,, simţi ’’ epifania

Sub faldurile vieţii , cu sufletul rătăcit
Cu o alchimie a lucidităţii sociale rătăcită
Distanţa dintre noi şi suflet s-a adâncit
A naibii băsişti , a naibii ţară bandită
Ce-ai făcut cu sufletele noastre ? ( fii explicită ! )
2.   Revin si amintesc ca : trimis de
(14 iul 2011, 11:18:10
ROMANIA E PENITENCIAR IN AER LIBER !!
3.   Mi-e greata de borfasii astia!!! trimis de
(14 iul 2011, 11:23:00
C a c a t i i astia portocalii se cred mari si tari acum, dar sunt convins ca le vine si caderea in cap.
4.   Nicolae Giosan,ce nume de comunist... trimis de
(14 iul 2011, 11:32:38
Si se comporta ca un "stab"comunist care taia si spanzura cand si cum voia bicepsii lui! La puscarie cu el si cu toata culuoarea lor portocaliu-nenorocita!Le va veni si lor randu' la plata,n-au cum sa scape!
4.1  RE: Nicolae Giosan,ce nume de comunist... trimis de
(15 iul 2011, 10:18:46
La puscarie pentru ce? Ce a facut? Poate ma lamuresti tu, vad ca stii foarte bine povestea, daca nu suporti culoarea portocaliu nu inseamna ca trebuie sa incepi sa jignesti.
5.   Ilona trimis de
(14 iul 2011, 11:35:12
fara comentarii.....
barbarie curata....
nici acum 100 ani nu era asa....
ce s-a intimplat oare cu noi, de ce am devenit asa agresivi?
au fost vremuri mai grele, foamete, lipsuri f.mari, si lumea era mai buna, mai umana, mai intelegatoare,ajutatoare......
pacat, ce mai poti spune, pedeapsa cit mai mare pt. nemernic, pt.bataus......,
5.1  RE: Ilona trimis de
(14 iul 2011, 11:53:36
Ai de capu meu Ilona...de unde le scoti? Omul a fost dintotdeauna "asa de agresiv". Asta cu vremurile grele, foametea, lipsurile f mari si umanitatea le-ai vazut in filme. Nu inteleg de ce se ultragiaza asa toata lumea: "VAAAI, VAAI! ce-am agiuns!?". Ar trebui sa fie clar si limpede pt. toti, axioma urm: oamenii sunt rai. In jurul acesteia, ne construim sistemul de vietuire.
5.2  RE: Ilona trimis de
(14 iul 2011, 12:36:57
ILONA de unde sti cum era acu 100 de ani? Pana vei afla cum a fost citeste Baltagul .Ion, O faclie de Pasti si multe, multe altele.
5.3  RE: Ilona trimis de
(15 iul 2011, 10:16:21
Nemernic? Cum zice si @Spinu, ia si citeste Baltagul si altele sa te mai documentezi, pana atunci nu comenta.
6.   Şerbănică trimis de
(14 iul 2011, 11:51:47
Primăretele Şerbănică de mult nu mai vrea să răspundă la telefoanele celor de la Monitorul de Suceava. Căutaţi-l prin crâşme pentru interviuri, domnilor ziarişti.
7.   ,,Foamea” de putere! trimis de
(14 iul 2011, 11:56:07
Animalele n-au scrupule! Asta-i lupta pentru privilegii, bani si putere!
Darwin referindu-se la animalele din jungla: ,,cine ii mai bine pregatit va invinge”!
8.   NICU GIOSAN ESTE UN TIP OK trimis de
(14 iul 2011, 12:10:06
IL CUNOSC PERSONAL DE MIC COPIL PE CONSILIERUL NICU GIOSAN ESTE UN OM CARE A PLECAT INTRADEVAR DE LA MUNCA DE JOS DE CE ERA NEAPARAT SA-I PUNA SECHESTRU , TAXELE DE LA PRIMARIE DACA NU SUNT PLATITE LA TIMP CONFORM LEGI SE PERCEP PENALITATI ./// DAR PRIMARIA IA PLATIT CHIRIA PT UTILAJELE DE VLA PARTIA DE SKI ;;;;;;;ORI A DEVENIT DERANJANT PT PAPAGALU DE SERBAN ;;; BINE LE-AI FACUT NICULE''''''''''''''
8.1  RE: NICU GIOSAN ESTE UN TIP OK trimis de
(14 iul 2011, 12:41:43
Esti de-a dreptul bolnav mintal. Bine le-a facut??? TIPIC PDL!
8.2  RE: NICU GIOSAN ESTE UN TIP OK trimis de
(14 iul 2011, 14:22:36
Cand se aude aceasta sintagma ,"vulpoi batran", ne duce mintea la un individ destept...dar nu e cazul la tine.In primul rand, trebuie sa stii,daca n-ai aflat pana acum; ca intre oamenii care gandesc si care intr-adevar fac cinste acestui nume,intr-o lume civilizata in care tot ne laudam ca am intrat,NIMIC nu se rezolva cu paru'n mana(prostului)!In concluzie,cel in culpa era "comunistul"Giosan, fiindca tot a taraganat sa dea lovelele datorate statului, care,desi cu muscoiu' pe caciula cat o baliga de vaca,tot el a avut nesimtirea sa se comporte precum...sotu' vacii! Si-n conditii normale, va manca ceva turtoi la pandaimos,ai inteles cum vine chestiunea,ca doar esti "vulpoi" batran ?
9.   O sa fie si mai rau trimis de
(14 iul 2011, 13:12:55
Mi-e si frica de ce se va intampla in campania electorala. Cand cei care au fost pana acum stapanii lumii, exact ca si activistii PCR din anii 50, (stiu de la parintii si bunicii mei) se vor vedea incoltiti si cu riscul de a pierde totul, vor recurge la toate mijloacele de aparare. Si de aici pana la bate, paruieli si doanme fereste, crime, e cale foarte scurta.
10.   E abia inceputul..... trimis de
(14 iul 2011, 13:16:45
asa sa pateasca toti cei care vin pentru recuperare "datorii". nu conteaza ce culoare politica are acest individ,dar de "datorie "la primarie....ce a luat cu imprumut si nu a inapoiat?sechestrati bunurile luate de la statul roman prin "cuponiada",sechestrati terenurile si padurile luate de zdrentele comuniste prin legea 18,sechestrati bunurile dobandite ilicit de spagarii din politie,justitie etc.
11.   Primaria ,oglinda municipiului ... trimis de
(14 iul 2011, 14:17:54
Tot ce a-ti relatat , imaginea fidela a ceea ce a adus lupta pentru existenta in acest targ: coruptie,mizerie degradare morala ,saracie ,foamete. Fiecare isi apara avutul cu orice pret. A vorbi de relatii umane este ca si cand te-ai intoarce cu cel putin 60 de ani.Acest targ a ajuns exact locul unde cu mai putin de ... ani un calaret poposea sa-si adape caii,fiind pandit la fiecare colt de hoti,borfasi,.... Fiecare institutie abilitata este doar pentru a-si asigura supravietuirea pe spatele plevei. Am trait cosmarul de a le arata ce este normal . Si .. doar regrete...
12.   Comentariu trimis de
(14 iul 2011, 14:18:11
Daca presedintele tarii BASE a lovit un copil in campania electorala si a injurat o ziarista "tiganca inputita" ce pretentii poti avea de la un taran de asta!? A avut de unde ivata!
13.   E abia inceputul trimis de
(14 iul 2011, 14:43:42
eu sunt de acord ca datoriile trebuie platite oricat de mici sau mari ar fi dar primaria C-lung sa nu se transforme intr-o unitate de detinuti si argati care la ordinele Primarului sa loveasca in putinii oameni de afaceri , intreprinzatori atat cat au mai ramas care aduc un plus de valoare si dau de lucru la altii mai ales pe timpurile astea in care traim.CEA MAI BUNA CALE ESTE COOPERAREA si gasirea unor solutii chiar prin instanta pana sa se ajunga la evenimente de genul asta
CE A FACUT PRIMARIA PENTRU ACESTI OAMENI CARE MUNCESC IN CAMPULUNG , INVESTESC, RISIPESC TIMP SI PLATESC TAXE SI IMPOZITE LUNAR LA BUGET DE ATATIA ANI? ORASUL E DEZASTRUOS PRIN INTERIOR, VACANTELE SE TIN LANT DE PRIMAR CARE TRECE DIN LUNTRE IN LUNTRE NUMAI SA MAI VADA ODATA MEXICUL
NIMIC
atunci acesti oameni trebuie incurajati sa se dezvolte si nu provocati
Primarului Serban ii este amenintata pozitia chiar de acest consilier Giosan care a devenit foarte incomod pentru el .
acesta este un om care si-a castigat banii din propria afacere si care nu poate fi atacat cu nimic pentru ai inchide gura cel putin la sedinte si nu a fost probabil destul de prudent in acest caz cand i s-a vazut amenintata onoarea, afacerea si chiar viitorul firmei prin sechestrarea bunurilor din proprietate

14.   Viorel saracul.. trimis de
(14 iul 2011, 14:57:03

ti-ai luat-o impertinentule, ha ha ha !
15.   Comentariu trimis de
(14 iul 2011, 16:19:39
poate asa scapam de mafiotii portocalii.se omoara intre ei...
16.   Comentariu trimis de
(15 iul 2011, 10:11:16
Ma uit de-a dreptul scarbita la voi, cei ce nici nu cunoasteti omul si va dati cu parerea ca niste bagatori in seama. E unchiul meu, m-a crescut sa zicem de mica, nu bate, nu omoara, nu tipa, nu face scandal, nu nimic. De unde atatea povesti? Chestia cu datul cu bata in cap e o prostie, iar cu pd-ul ce? Iti da pd-ul de mancare? Iti creste pd-ul copiii? Iti da pd-ul bani sa iti faci plinul la masina? Iti da pd-ul bani pur si simplu pentru viata de zi cu zi? Iar daca e consilier ce? Nu inseamna ca profita, nu inseamna ca e ditamai fitosu. Am vazut un comentariu mai sus care zice ceva de genu: "Animale de astea nu au scrupule".. Da ce vrei sa ai dom'ne cand vezi ca muncesti o viata de om ca sa vina unu ca ala sa-ti puna sechestru pe bunuri si pe firma, cand exista un proces si sentinta nici nu s-a dat. Juritic nu are voie, iar acele "biete victime" pot fi date in judecata pentru violare de domiciliu. Nicolae Giosan nume de comunist? De unde si pana unde? Intrati si jigniti, dar la voi nu va uitati?Voi numai asteptati sa se faca ceva in orasul asta ceva, dar de facut ceva constructiv pana si in comportament nu faceti nimic. Faceti numai scandal ca nu va mai ajunge, nu mai aveti, nu mai incapeti. Dar faceti-va loc dom'ne, vreti sa aveti o comunitate pastrati-vi-o, nu jigniti la tot pasul, ca nu cunoasteti omul, si nu stiti cat bine a facut. Eu una il respect, a pornit de jos si a ajuns oarecum sus, a luptat si a reusit. Eu una il sustin, nu numai pentru ca sunt nepoata lui. Iulia.
17.   Alesi primariei si adevarata fata a primariei! trimis de
(17 iul 2011, 00:14:54
sunt indignat de oamenii ce conduc acest oras,nu fac decat sa se imbogateasca din comisioanele celor cu bani,strazile sunt jalnice ,rusine acestui primar si acestor consilieri ce urmaresc interesele personale ce duc spre voturi cumparate si jalnice,contracte masluite ce aduna bani negri in buzunarele lor ! jalnici oameni, dar si lumea din oras nu e unita! eu unu imi este scarba sa ma gandesc ce fac retul oamenilor necajiti! sa vrei sa te angajezi nu ai unde! investitorii sunt fugariti de comisionele cerute de acesti alesi ai orasului! un oras fara viitor, rusine primariei si oamenilor din ea!
18.   Saracul Viorel Ciuc....... trimis de
(18 iul 2011, 10:44:24
poate cu acesta ocazie ........a fost readus cu picioarele pe pamant.......la cum s-a schimbat in ultimii ani.....gandindu-ne ca a ajuns la primarie cu coada intre picioare......pe parcursul anilor a inceput sa-si ridice coada si sa-si faca legea..........legea coruptiei....sa nu mai spunem ca si doctoratul a inceput sa i se ridice la cap....ei bine..........se pare in final ca Dumnezeu bate si cu parul....... Pe aceasta cale iti doresc multa sanatate si o revenire printre muritorii de rand. Dumnezeu ajuta pe toti sa ne indreptam...... Spor la munca Viorele si cauta sa mergi pe calea ce-a dreapta.........
19.   INTERES POLITIC trimis de
( 1 aug 2011, 20:26:25
Referitor la cazul de mai sus .Sistemul COMUNIST-SECURIST nu a disparut nici din BUCOVINA o spun asta pentru ca la conflictul dintre Giosan-Ciuc sa facut exces de zel din partea unora din personalul Primariei .Eu incerc sa cred ca la Caracterul Primarullui cum il cunosc eu ,nu a trimiis pe nimeni sa se ajunga la acest conflct regretabil,D-nul GIOSAN egte UNUL printre putinii oameni de mare mare valoare din aceste tinuturi MIORITICE si din Vestul Europei unde coopereaza cu oameni de Afaceri si Ofiliciatati a Servicilor Publice ,Este un om cu frica lui Dumnezeu !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei