Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2011 - Anul XVI, nr. 164 (4762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Câmpulung

Maşina unui centru medical, ridicată din stradă în ciuda poziţiei poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unui director al unui centru medical privat din Câmpulung Moldovenesc i-a fost ridicată marţi maşina chiar din faţa firmei, în ciuda protestelor sale vehemente, fără ca un poliţist rutier să constate oficial, aşa cum prevede OUG 195/2002, o abatere de la normele legale. Ing. Sorin Mandanac a fost lăsat cu această ocazie fără bunuri de strictă necesitate aflate în acel moment în maşină, printre care telefonul mobil, dar şi proteza dentară. Pentru a-şi putea recupera bunurile, directorul a fost silit să achite 430 de lei. Nici măcar insistenţele unui poliţist local, care şi-a dat seama de gafă, nu i-au împiedicat pe vânătorii de maşini să îi umfle omului autovehiculul şi să plece în trombă.

Directorul Mandanac este revoltat şi de faptul că oamenii firmei de la ridicări de maşini i-au cerut şi copiat documentele maşinii şi documente personale, fără să ştie la ce le vor folosi. El s-a adresat inclusiv conducerii primăriei, dar spune că, deşi edilii locali au fost amabili, în final a trebui să se supună capriciilor firmei cu care primăria a contractat ridicarea maşinilor.

„Pe stradă sunt gropi uriaşe şi erau lucrări în trafic. Am lăsat maşina jumătate pe trotuar, ca să nu-i oblig pe alţi participanţi la trafic să îşi rupă maşinile pe drum, ca să nu încurc. Nu există acolo nici un indicator referitor la interdicţii de oprire, e o stradă laterală. Nu am blocat trotuarul, nu a constatat poliţistul local nimic pe o hârtie oficială. Am auzit din birou alarma maşinii şi am văzut cum o ridicau. Este o maşină cu crucea roşie pe parbriz, era clar şi pentru ei că este folosită în interes medical, dar nu a contat. Am strigat la ei, a insistat şi poliţistul să o lase, dar oamenii firmei au fost de o indolenţă fantastică. Au umflat maşina cu tot ce era în ea şi au plecat. Mă revoltă nu atât faptul că am plătit eu pentru aşa ceva, ci mai ales că sunt puşi în situaţia asta şi oameni necăjiţi, pentru care suma asta este imensă. Practicile astea nu pot continua aşa, oamenii ăştia nu pot fi umiliţi şi făcuţi să sufere de dragul unui aranjament comercial al unei firme”, ne-a mai spus directorul Mandanac, care a anunţat că va chema în judecată firma şi primăria, deopotrivă.

Potrivit art. 64 din OUG 195/2002 ( Codul Rutier), poliţistul rutier este cel care dispune ridicarea autovehiculelor care sunt oprite neregulamentar şi obstrucţionează circulaţia. Poliţia rutieră câmpulungeană nu a fost însă implicată în acest caz şi nici nu participă la asemenea operaţiuni, decât în situaţiile în care un poliţist constată iniţial o asemenea abatere şi consideră necesară intervenţia firmei de ridicări. În localitate există peste 100 de persoane care s-au plâns Consiliului Local, prin reprezentant, şi au anunţat că vor acţiona firma şi primăria în instanţă, dar până acum primăria a fost anunţată doar de existenţa a două procese de acest gen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşina unui centru medical, ridicată din stradă în ciuda poziţiei poliţiei.
 Vizualizări articol: 938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 9 voturi
Maşina unui centru medical, ridicată din stradă în ciuda poziţiei poliţiei4.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Telefon la 112 pentru a reclama furtul trimis de
(14 iul 2011, 15:13:15
telefon la 112 pentru a reclama furtul, asta ar fi trebuit sa faceti. Dar asta e in Romania, fiecare face ce vrea, fara sa se tina cont de legislatie.
2.   Comentariu trimis de
(15 iul 2011, 00:05:53
eu nu as lasa pe nimeni, nici o data sa faca treaba aceasta indiferent daca au sau nu dreptate. de ce sa-mi ia mie un lucru dobandit prin munca si apoi sa-mi ceara bani ca sa mi-l restituie? mi se pare corect sa mi se lase in geam o amenda si gata...nu vreau sa-mi imaginez cum as reactiona in asemenea moment. va incurajez sa mergeti in instanta!
3.   Vaivai... trimis de
(15 iul 2011, 01:20:50
trebuie un tir, si ridicata masina cu care ridica ei masinilaughing
4.   Un oras de oameni conrupti si lipsiti de caracter! trimis de
(17 iul 2011, 00:12:09
sunt indignat de oamenii ce conduc acest oras,nu fac decat sa se imbogateasca din comisioanele celor cu bani,strazile sunt jalnice ,rusine acestui primar si acestor consilieri ce urmaresc interesele personale ce duc spre voturi cumparate si jalnice,contracte masluite ce aduna bani negri in buzunarele lor ! jalnici oameni, dar si lumea din oras nu e unita! eu unu imi este scarba sa ma gandesc ce fac retul oamenilor necajiti! sa vrei sa te angajezi nu ai unde! investitorii sunt fugariti de comisionele cerute de acesti alesi ai orasului! un oras fara viitor, rusine primariei si oamenilor din ea!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei