Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2011 - Anul XVI, nr. 164 (4762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consilierul lui Borbely,Szepessy Szabolcs,fiul directorului de cabinet al vicepremierului Marko Bela

Joi, 14 Iulie 2011 (18:58:17)

Consilierul ministrului Mediului, Szepessy Szabolcs, urmărit penal în dosarul de trafic de influenţă, e unul dintre fiii lui Szepessy Laszlo, directorul de cabinet al vicepremierului Marko Bela, şi a apărut în atenţia publică în calitate de organizator al primelor ediţii ale Festivalului "Peninsula"

Consilierul personal al ministrului Mediului, Szepessy Szabolcs, este unul dintre fiii lui Szepessy Laszlo, directorul de cabinet al vicepremierului Marko Bela, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un alt fiu al lui Szepessy Laszlo, Szepessy Elod, este administratorul societăţii care deţine licenţa televiziunii locale Erdely TV, cu sediul în Târgu Mureş, dedicată comunităţii maghiare, întemeiată de Fundaţia Jeno Janovics.

Născut în 1980, Szepessy Szabolcs a apărut în atenţia publică drept unul dintre organizatorii primelor ediţii ale Festivalului "Peninsula” (Felsziget) de la Târgu Mureş.

În declaraţia de avere depusă în acest an, Szepessy Szabolcs a trecut un teren de 400 de metri pătraţi dobândit în 2007, în Târgu Mureş, un apartament de 51 de metri pătraţi dobândit în 2008, de asemenea în Târgu Mureş, şi depozite bancare de circa 30.000 de lei, toate deschise la Banca Transilvania în 2009.

Potrivit aceleiaşi declaraţii, în anul 2010 a obţinut venituri din salarii de la Ministerul Mediului (29.324 de lei) şi din vânzarea unui autoturism (90.000 de lei).

În anul 2009, acesta obţinuse venituri din salarii de la firmele de consultanţă Eurotop Consulting SRL şi Clear Consulting SRL din Cluj Napoca, dar şi din vânzarea unor autoturisme către aceste SRL-uri şi SC West Trade SRL Târgu Mureş, precum şi către o persoană fizică.

În declaraţia de interese depusă în acest an, Szepessy Szabolcs şi-a trecut calitatea de asociat la SC West Trade SRL (având ca obiect de activitate comerţul de produse alimentare), Mauritania SRL şi Best Tours SRL din Târgu Mureş (ambele cu obiect de activitate turismul) şi SC Perspectiva Marketing&Consulting SRL Cluj-Napoca (consultanţă).

Conform aceleiaşi surse, Szepessy Szabolcs este şi preşedinte la Asociaţia Regio Progress.

Procurorii DNA au făcut, miercuri dimineaţă, o percheziţie într-un imobil care ar aparţine cuscrei ministrului Laszlo Borbely, în dosarul în care se fac cercetări privind un presupus trafic de influenţă privind atribuirea unor contracte de lucrări ale Administraţiei Naţionale "Apele Române" către o firmă din Negreşti Oaş.

Ministrul Mediului Laszlo Borbely ar fi beneficiat de lucrări de 20.000 de euro pentru amenajarea acestui apartament, în schimbul influenţei sale în atribuirea contractelor.

Această firmă, pe care ministrul Mediului ar fi favorizat-o, conform DNA, Lescaci Com SRL, a primit în ultimii patru ani 37 de lucrări publice, 34 dintre ele de la "Apele Române", în valoare de peste 310 de milioane de lei, 18 în timpul mandatului demnitarului.

Procurorii anticorupţie orădeni au început deja urmărirea penală în acest dosar împotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrărilor, SC Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş, pe nume Ioan Ciocan, dar şi împotriva unui consilier al lui Borbely, Szepessy Szabolcs, care ar fi intermediat între omul de afaceri şi ministru, potrivit datelor comunicate MEDIAFAX de către DNA. Ioan Ciocan este învinuit pentru cumpărare de influenţă, iar Szepessy Szabolcs pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, că ştie despre dosarul DNA în care a fost invocat numele său tot atât cât ştie şi presa şi că ministerul pe care îl conduce nu face niciun fel de discriminări faţă de cei cu care sunt încheiate contracte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul lui Borbely,Szepessy Szabolcs,fiul directorului de cabinet al vicepremierului Marko Bela.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierul lui Borbely,Szepessy Szabolcs,fiul directorului de cabinet al vicepremierului Marko Bela0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei