Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2011 - Anul XVI, nr. 164 (4762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IM verifică dacă angajatorii iau măsuri pentru protecţia lucrătorilor la temperaturi extreme

Joi, 14 Iulie 2011 (17:32:41)

Inspectorii de muncă vor face controale la angajatori, pentru a vedea dacă în zilele cu temperaturi extreme reduc intensitatea activităţilor fizice ale angajaţilor, asigură ventilaţia la locul de muncă şi cel puţin doi litri de apă pentru fiecare persoană.

Inspecţia Muncii informează, joi, că inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu a dispus inspectoratelor teritoriale de muncă verificarea urgentă a aplicării măsurilor pentru protecţia salariaţilor care lucrează la temperaturi extreme.

Legislaţia în vigoare prevede că în perioadele cu temperaturi extreme, certificate de Administraţia Naţională de Meteorologie prin indicele de confort termic, temperaturi care depăşesc 37 de grade sau, corelate cu condiţiile de umiditate mare, pot fi echivalente cu acest nivel, angajatorii sunt obligaţi să asigure condiţii minime pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor.

Astfel, angajaţii trebuie să beneficieze de reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice, de ventilaţie la locurile de muncă, de alternarea efortului dinamic cu cel static şi a perioadelor de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite, de câte 2-4 litri de apă minerală de persoană, de echipament individual de protecţie şi asigurarea de duşuri.

Angajatorii care nu pot asigura aceste condiţii, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, trebuie să ia măsurile de reducere a programului de lucru sau eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru.

"Pentru prevenirea unor îmbolnăviri profesionale, determinate de lucrul în condiţii de temperaturi extreme, angajatorul trebuie să ia următoarele măsuri: asigurarea examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărirea depistării precoce a salariaţilor cu contraindicaţii pentru munca la temperaturi crescute, asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate, trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme", se mai arată în comunicatul citat.

Nerespectarea acestor prevederi, cuprinse în OUG 99/2000, se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.500 de lei.

Inspecţia Muncii anunţă că va monitoriza modul în care inspectoratele teritoriale de muncă verifică respectarea de către angajatori a prevederilor actului normativ.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de caniculă care a intrat în vigoare joi şi este valabilă până duminică. Potrivit avertizării, vremea va fi caniculară în toate zonele ţării, iar indicele de confort termic (ITU) se va situa peste pragul critic de 80. Temperatura va depăşi 35 de grade, iar în Câmpia de Vest şi în Lunca Dunării se vor atinge izolat valori de 37-39 de grade.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IM verifică dacă angajatorii iau măsuri pentru protecţia lucrătorilor la temperaturi extreme.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IM verifică dacă angajatorii iau măsuri pentru protecţia lucrătorilor la temperaturi extreme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei