Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2011 - Anul XVI, nr. 164 (4762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Definitiv şi irevocabil

Şoferul care a omorât un om la Câmpulung Moldovenesc rămâne după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul care a intrat cu un BMW pe un trotuar din Câmpulung Moldovenesc şi a omorât un om îşi va petrece următoarele săptămâni după gratii. Hotărârea aparţine judecătorilor de la Tribunalul Suceava, care au respins ieri recursul formulat de Petrică Emanuel Miron, de 25 de ani, din Câmpulung Moldovenesc. Acesta atacase soluţia Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc prin care fusese arestat pentru o perioadă de 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Ieri, în faţa judecătorilor, avocata lui Miron a cerut punerea în libertate pe motiv că în momentul accidentului clientul ei se afla în stare avansată de oboseală, fără a aminti nimic de viteza cu care circula prin localitate şi de alcoolemie. Pledoaria şi argumentele avocatei nu au convins instanţa, iar Petrică Emanuel Miron a plecat aşa cum venise la Palatul de Justiţie: cu cătuşele la mâini.

 

Filmul unui accident tragic

Evenimentul care l-a trimis după gratii pe Petrică Emanuel Miron s-a petrecut la primele ore ale dimineţii de duminică, în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc. BMW-ul condus de tânăr a lovit două autoturisme, a trecut peste un pieton care circula regulamentar pe trotuar, iar apoi a mai lovit violent de un chioşc de ziare. Petrică Emaneul Miron venea spre casă alături de încă patru persoane. Conform declaraţiilor unor martori, tinerii fuseseră la o petrecere într-o comună limitrofă, şoferul care a provocat accidentul fiind cunoscut în Câmpulung ca DJ. Brusc, autoturismul BMW, care circula pe direcţia Vatra Dornei – Vama, a fost scăpat de sub control, lovindu-se mai întâi de două autoturisme de pe partea dreaptă a carosabilul. Şocul acestui impact a fost atât de violent încât BMW-ul a fost proiectat pe sens opus, de aici intrând pe trotuar, unde l-a lovit în plin pe Gavril Halip, un localnic în vârstă de 62 de ani. Maşina s-a izbit apoi într-un chioşc de ziare, aflat la câţiva metri distanţă de o terasă şi de Hotelul Zimbru. Impactul a fost atât de violent încât o roată a unei maşini a fost proiectată în parcarea hotelului, în timp ce un arc a avariat un taxi din zonă.

În urma accidentului, Gavril Halip şi-a pierdut viaţa. De asemenea, un tânăr de 18 ani, pasager pe locul din dreapta spate a maşinii, a fost transportat de urgenţă la Iaşi, cu leziune la coloana vertebrală.

 

Cauzele nenorocirii

Conform anchetei preliminare a poliţiştilor de la Biroul Rutier Câmpulung Moldovenesc, şoferul de 25 de ani a aţipit la volan, astfel explicându-se pierderea bruscă a controlului asupra direcţiei de mers. În plus, maşina circula şi cu viteză mare, lucru confirmat de martori şi celelalte probe. Conform unor surse judiciare, vitezometrul din bordul maşinii s-a blocat la mai bine de 110 kilometri la oră.

Şoferul a picat şi testul cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,46 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, ulterior la spital acestuia fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, care cel mai probabil vor indica o concentraţie de aproximativ 0,9 grame alcool în sânge.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul care a omorât un om la Câmpulung Moldovenesc rămâne după gratii.
 Vizualizări articol: 2041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şoferul care a omorât un om la Câmpulung Moldovenesc rămâne după gratii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(14 iul 2011, 16:22:19
pentru betivii astia tineri ,verdictul e pedeapsa maxima...
2.   Aha! trimis de
(15 iul 2011, 00:45:07
asa-i trebuie animalului! daca ia inchisoare cativa ani o sa aiba timp de gandire la fapta care a facut-o si poate o sa o si regrete...amarnic. ACEST CAZ ESTE UN SEMNAL DE ALARMA PENTRU TOTI SOFERII CARE CONDUC ASTFEL DE MASINI PUTERNICE !
3.   Judecatorii au luat o decizie corecta trimis de
(15 iul 2011, 10:20:23
culmea tupeului,a omorat un om nevinovat si vrea sa fie eliberat.Sper ca va primi o pedeapsa aspra,sa fie invatatura de minte pentru toti copii astia inconstienti,care se cred soferi de formula unu.Am inteles ca individului in cauza ii cam placea viteza.Citind postarile prietenilor lui,de pe alte forumuri,care ii luau apararea ca el saracul e nevinovat,ca ,,e baiat bun'' si ca asa e tineretea ,,mai bei,te distrezi,mai conduci cu un pic de viteza'',ca a avut doar ghinionul sa i se intample tocmai lui,m-am ingrozit.Stiti voi vorba aia: spune-mi cu cine te insotesti,ca sa-ti spun cine esti.Luati la intrebari s-au cam incalcit in declaratii baietii petrecareti iar politia suspecteaza ca de fapt erau sapte in masina,nu patru,cel accidentat aflandu-se in portbagajul masinii,nu pe scaunul din fata.
4.   Pandaimos trimis de
(15 iul 2011, 12:54:50
O sa aiba destul timp la parnaie sa se gandeasca la ce a facut. Sper sa ia pedeapsa maxima.
5.   Comentariu trimis de
(18 iul 2011, 16:57:07
Bine ar fi ca tot ce doriti altuia sa patiti voi!!!nici macar nu stiti foarte bine cazul dar stiti sa judecati omul!!!!mai bine nu v`aati mai da cu parerea mai ales daca nu aveti nici o legatura nici cu victima nici cu acuzatul ...numa asa ca sa va bagati in seama ca sunteti mari comentatori!!!!toate o sa se decida pana la urma si veti vedea ca nu aveti dreptate!!!!sunt multi drogati criminali care circula liberi si nu le are nimeni grija si acum ca s`a intamplat un accident fara voia lui,fara sa aiba cel mai mic gand de a omora pe cineva se gasesc unii ca voi care sa il critice!!!pentru ce atata rautate?????daca e sa faca puscarie asta e,nu trebuie sa bagati si voi cutitu in ranile altora carora chiar le pasa de soarta acestui baiat!!!!FIECARE AR TREBUI SA SE UITE LA COMPORTAMENTUL SAU SI APOI SA COMENTEZE DE ALTUL!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei