Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2011 - Anul XVI, nr. 164 (4762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mai ieftin şi mai sigur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a încheiat Campionatul Mondial under 17. Marile favorite, Brazilia şi Germania, au disputat doar finala mică. Pe care, firesc, au câştigat-o nemţii, care, deşi conduşi pe la o bucată de meci cu 3-1, au întors rezultatul până la 4-3 pentru ei. Nimic surprinzător, întrucât ştim din străvechime că „nemţii nu sunt bătuţi” decât atunci când îi vezi părăsind stadionul în autocar. Cel puţin aşa zice vorba clasicizată, una la fel de adâncă precum multe alte înţelepciuni din lumea fotbalului, care nu-i mai brează nici la alţii. Chestia haioasă e că la nemţi, ăia care nu erau negri se numeau Otzil, Yalcin, Ergun şi tot aşa, sau cam aşa. Cu siguranţă că rasa pură la care visa Hitler a suferit ceva îmbunătăţiri. De altfel, cele mai multe din ţările deţinătoare cândva de colonii nu au nicio reţinere în naturalizarea celor de altă culoare, negri sau galbeni, cele mai deschise în această direcţie fiind Franţa şi Olanda. Dar există şi negru „italian”, şi „englez”, ba chiar şi „elveţian”. Vă amintiţi ce dureri de cap ne luaseră cu vreo două decenii în urmă când până şi polonezii aveau la naţională un negru? Să revenim însă la ideea de bază: acest „mondial” under 17, dincolo de ideea de esenţă răducioistă că nemţii şi când sunt turci rămân tot nemţi, ne-a arătat nişte fotbalişti absolut uluitori. Am văzut brazilieni care fac cu mingea nişte chestii pe care Ronaldinho sau Ronaldo sau Messi nu le-ar putea nici măcar visa. Am văzut nişte zdrahoni de uruguayeni pe lângă care Moţi sau Săgeată par nişte sfrijiţi. Am văzut puştime care dacă ar ajunge prin cine ştie ce întâmplare să joace în campionate ca al nostru ar face ca echipa în care joacă să îl câştige la pas. Vreau să spun că la acest nivel există deja nişte fotbalişti pe deplin formaţi pe care orice echipă din lume şi i-ar dori. Prin comparaţie, la noi fotbalul de copii şi juniori este în moarte clinică. Este şi una din explicaţiile pentru care de atâţia ani Naţionala mare se face permanent de râs. Iar viitorul pare şi mai întunecat. Aşa că în loc să ne milogim de toţi rataţii eşuaţi prin ligile secunde din campionate second hand care mai fac şi fiţe când vin la Naţională, nu mai bine am cumpăra o echipă întreagă d-asta under 17, pe care s-o aruncăm în luptă pe post de Naţionala României peste 2-3 ani? Ar fi şi mai ieftin şi mai sigur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai ieftin şi mai sigur.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Mai ieftin şi mai sigur5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei