Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iul 2011 - Anul XVI, nr. 161 (4759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Specialişti de nivel înalt, invitaţi la o conferinţă medicală la Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoaie, alături de managerul Spitalului Clinic Universitar Socola Iaşi, prof. dr. Călin Scripcaru, au fost la sfârşitul săptămânii trecute la Câmpulung Moldovenesc, invitaţi la conferinţa „Etică şi Psihiatrie Socială”, organizată la Hotel Şandru din localitate, conferinţă la care specialiştii prezenţi au abordat o tematică diversă, care vine în sprijinul pacienţilor şi al membrilor familiilor acestora.

Alături de cei doi, la conferinţa care s-a desfăşurat în perioada 8-10 iulie au participat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Casei de Asigurări de Sănătate, Direcţiei de Sănătate Publică, Justiţiei, Bisericii şi autorităţi publice locale.

Programul activităţilor a cuprins: o Caravană AlcoHelp pentru conştientizarea populaţiei în ceea ce priveşte consumul abuziv de alcool, o prezentare a Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, workshopuri, prezentări de medicamente, simpozioane.

Conferinţa a fost organizată de Asociaţia de Psihiatrie Socială din România, în colaborare cu Spitalul Clinic Universitar Socola Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, Institutul de Medicină Legală Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi şi, nu în cele din urmă, Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc.

Printre subiectele discutate în cadrul conferinţei s-au numărat: rolul beneficiarilor, familiilor şi ONG-urilor în procesul de reformă în sănătate mintală, rolul campaniilor antistigmă, incluziunea socială - între vis şi realitate, conceptul bio-psiho-social în procesul recuperării şi reabilitării psiho-sociale, rolul medicaţiei în procesul reabilitării şi incluziunii sociale a pacientului, principii etice în asistenţa comunitară, dezinstituţionalizarea -modă sau necesitate, externalizarea serviciilor psihiatrice.

„Cel mai important câştig al acestei acţiuni este formarea unei adevărate echipe, prin participarea unor specialişti de cel mai înalt nivel, echipă care să găsească soluţii menite să crească speranţele celor afectaţi de bolile psihice, bineînţeles cu implicarea financiară şi a autorităţilor locale”, a declarat  coordonatorul conferinţei, dr. Alexandru Paziuc, preşedintele Asociaţiei de Psihiatrie Socială din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specialişti de nivel înalt, invitaţi la o conferinţă medicală la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Specialişti de nivel înalt, invitaţi la o conferinţă medicală la Câmpulung Moldovenesc5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei