Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iun 2011 - Anul XVI, nr. 146 (4744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Caz ciudat

Patronul „arestat” în Franţa, pentru escrocherii de un milion de euro, liber bine mersi prin Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administratorul firmei sucevene de plasare de forţă de muncă acuzat că ar fi implicat într-o escrocherie de un milion de euro în Franţa şi, potrivit Agenţiei France-Presse (AFP), arestat de francezi la sfârşitul săptămânii trecute, este liber bine mersi prin Suceava şi a venit, ieri, la sediul Monitorului.

Alexei C., administratorul în cauză, ne-a spus că toate acuzaţiile ce i se aduc, cum că ar fi dus sute de muncitori români să muncească ilegal pe şantierele din Franţa, sunt neadevărate, inclusiv ştirea dată de AFP şi citată de agenţiile de presă din România, cum că ar fi arestat, alături de alte 31 de persoane.

Alexei C., un tânăr om de afaceri, ne-a declarat că toate aceste neadevăruri fac parte dintr-o campanie de răzbunare împotriva sa, pentru că, susţine el, a avut curajul de a se prevala de drepturile sale de cetăţean european.

Anca Elena Popovici, avocata afaceristului, ne-a declarat că totul i se trage clientului ei de la o plângere făcută împotriva Prefectului de Savoie, o regiune din Sud-Estul Franţei, „plângere care a avut ca efect final suspendarea acelui funcţionar”.

„În realitate, clientul meu nu a fost nici un moment arestat sau reţinut de nici un fel de autorităţi şi cu atât mai puţin un <pluton de încă 31 de persoane, angajaţi ai săi. Curajul său de a se adresa autorităţilor franceze şi de a sesiza un abuz este drastic sancţionat de statul francez prin funcţionarii săi şi încearcă prin orice metodă (inclusiv presa scrisă) să-i distrugă reputaţia de om de afaceri onest şi corect”, explică avocata.

Anca Elena Popovici a făcut referire şi la percheziţiile ce au fost făcute prin comisie rogatorie, la începutul acestei luni, de poliţişti francezi, cu sprijinul ofiţerilor de la Investigarea Fraudelor şi al unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, la societăţile din Suceava ale lui Alexei C.

„În acest conflict au fost implicate şi autorităţile române prin punerea la dispoziţie a specialiştilor săi criminalişti, pentru a efectua munca unei comisii rogatorii abuziv constituită”, precizează avocata Popovici.

Aceasta a subliniat că va reveni cu amănunte despre acest caz, urmând să detalieze aşa-zisele condiţii de „sclavagism” ale muncitorilor români trimişi pe şantierele din Franţa, condiţii care, în realitate, adaugă Anca Elena Popovici, „sunt similare cu cele din vacanţele de lux”.

Vom reveni cu amănunte despre acest caz interesant într-una din ediţiile viitoare ale Monitorului de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul „arestat” în Franţa, pentru escrocherii de un milion de euro, liber bine mersi prin Suceava.
 Vizualizări articol: 1134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Patronul „arestat” în Franţa, pentru escrocherii de un milion de euro, liber bine mersi prin Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Am muncit pentru alexei in franta,un excroc trimis de
(23 iun 2011, 18:11:07
dragii mei,tot ce se spune despre alexei cred ca este adevarat.eu am fost angajat la avest interim si vreau sa va spun ca in momentul in care am vazut cu cine am de-a face mi-am dat demisia imediat.am muncit in franta detasat de catre avest interim si in momentul in care am vazut ca suntem lasati in voia sortii mi-am facut bagajul si la gara.decat exploatat mai bine sarac.va pup

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei