Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iun 2011 - Anul XVI, nr. 146 (4744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Bilanţ

Proiecte de peste 200 de milioane de euro, promovate şi realizate de Ion Lungu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a prezentat în cursul zilei de ieri bilanţul la împlinirea a şapte ani de când a preluat această funcţie şi la trei ani de începerea celui de-al doilea mandat.

Din bilanţul prezentat de Ion Lungu la şapte ani de la preluarea mandatului de primar reiese faptul că valoarea proiectelor promovate şi realizate în această perioadă în Suceava este de peste 200 de milioane de euro.

Lungu a precizat că principalele proiecte promovate în cei şapte ani de mandat sunt cel de modernizare a Cetăţii de Scaun, în valoare de 14 milioane de euro, proiectul de construcţie a şoselei de centură pe o distanţă de 13 kilometri, în sumă de 67 de milioane de euro, sau proiectele din cadrul Programului Operaţional Regional, de aproximativ 28 de milioane de euro, cea mai importantă investiţie fiind cea de construcţie a celor două parcări subterane din centrul Sucevei.

Ion Lungu a amintit şi de realizarea proiectului ISPA de modernizare a reţelelor de apă, canalizare şi a staţiei de tratare-epurare, de 52 de milioane de euro, şi de proiectul de înfiinţare a unei noi societăţi de termoficare dimensionate la necesarul actual de consum.

Primarul Sucevei a mai arătat că în cei şapte ani de mandat s-a reuşit reabilitarea reţelelor de transport şi distribuţie a agentului termic, precum şi a punctelor termice, investiţii de 20 de milioane de euro. „Mai putem aminti înfiinţarea unei noi societăţi de transport public local, SC TPL SA, precum şi dotarea cu 33 de autobuze noi, pentru care municipalitatea a plătit peste şapte milioane de euro. De asemenea, au fost construite şi date în folosinţă trei grădiniţe noi, două în Burdujeni şi una în Obcini, şi două săli de sport noi, una la Şcoala Nr. 11 şi alta la Şcoala Nr. 9 din Obcini. Şi vreau să precizez că în aceşti ani au fost investiţii de aproximativ 15 milioane de euro în toate şcolile din Suceava”, a declarat Lungu.

El a mai amintit că, pe perioada mandatului său de primar, a fost construit un cartier nou de locuinţe, Dealul Mănăstirii, cu aproximativ 250 de locuinţe, pentru care primăria a acordat terenuri. Lungu a arătat că în momentul de faţă au fost începute proiectele pentru construirea unui alt cartier nou, pe dealul Tătăraşi.

 

„Cei care vor stabili dacă mi-am făcut datoria şi cât mi-am făcut-o de bine sunt cetăţenii”

Lungu a menţionat că în această perioadă au fost începute sau finalizate mai multe proiecte care erau promise sucevenilor de mai mulţi ani, amintind de modernizarea şi punerea în circulaţie a străzii Cernăuţi, modernizarea Bazarului din lunca Sucevei şi începerea construcţiei unei gropi de gunoi ecologice în comuna Moara.

Nu în ultimul rând, el a amintit de faptul că primăria deţine în momentul de faţă toate cele trei cinematografe din Suceava, din centrul Sucevei, din Burdujeni şi Iţcani. Astfel, fostele cinematografe din Burdujeni şi Iţcani vor fi folosite ca sedii ale Primăriei Suceava, în timp ce fostul cinematograf Modern va fi transformat în „Centrul Cultural Bucovina”.

Ion Lungu a mai precizat că în cursul acestui an au început lucrările la „Centrul Tradiţiilor Populare”, în apropierea patinoarului artificial. „Pot să fiu subiectiv. Dar eu cred că mi-am făcut datoria în aceşti şapte ani. Sigur, cei care vor stabili dacă mi-am făcut datoria şi cât mi-am făcut-o de bine sunt cetăţenii municipiului Suceava. Lor vreau să le mulţumesc pentru că m-au tolerat şapte ani de zile în fruntea oraşului”, a declarat Lungu.

 

„Eu spun că bilanţul la al treilea an din cel de-al doilea mandat este unul pozitiv”

Făcând referire la cei trei ani din cel de-al doilea mandat de primar, Ion Lungu a amintit că anul acesta au fost începute investiţiile prevăzute în proiectele aprobate prin Programul Operaţional Regional şi în acelaşi timp au fost finalizate o serie de investiţii de amploare pentru Suceava.

„Oraşul a fost şi va fi în continuare un şantier de reconstrucţie a infrastructurii subterane şi supraterane. Eu spun că bilanţul la al treilea an din cel de-al doilea mandat este unul pozitiv, având în vedere că ne confruntăm şi cu această criză financiară. Oricum, noi facem eforturi disperate pentru a mări veniturile primăriei din surse proprii”, a spus Lungu.

El a amintit că anul acesta au fost începute lucrările prevăzute în proiectele din Planul integrat de dezvoltare urbană, în valoare totală de aproximativ 28 de milioane de euro. Astfel, Ion Lungu a arătat că sunt realizate deja lucrările de consolidare a celor două parcări subterane, pentru care municipalitatea a cheltuit 1,5 milioane de euro, iar în prezent se lucrează la realizarea propriu-zisă a parcărilor.

„În acelaşi timp au demarat lucrările pentru reabilitarea pavajului pietonal din centrul Sucevei. De asemenea, au fost demarate lucrările la proiectul care vizează modernizarea iluminatului public de pe bulevardul principal al Sucevei, de la intrarea în oraş dinspre Fălticeni şi până la ieşirea spre Botoşani. Se mai lucrează la construirea Centrului Tradiţiilor Populare, destinat meşteşugarilor, şi a fost finalizat proiectul privind reducerea criminalităţii şi creşterea siguranţei cetăţeanului, care a presupus montarea a 108 camere video în zonele aglomerate şi înfiinţarea unui dispecerat la sediul municipalităţii. Nu în ultimul rând, a fost licitat proiectul privind modernizarea unui număr de 14 străzi din Suceava, care este însă blocat din cauza contestaţiilor. Sperăm însă ca la sfârşitul acestei luni să putem semna contractul şi să începem lucrările”, a declarat Lungu. El a mai amintit de lucrările în curs de realizare la şoseaua de centură a Sucevei, precizând că pentru această investiţie Guvernul a alocat deja 30 de milioane de euro din totalul de 67 de milioane de euro, precum şi 98 de miliarde de lei vechi pentru exproprieri. Primarul Sucevei a precizat că speră ca până la sfârşitul acestui an să fie finalizată cea mai mare parte a acestei investiţii.

Ion Lungu a mai spus că tot anul acesta a fost finalizat proiectul ISPA, care a presupus reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, precum şi a staţiei de tratare-epurare.

„A fost recepţionată extinderea reţelelor de apă şi canalizare în cartierul Burdujeni Sat şi sunt finalizate lucrările pe apă şi canalizare din celelalte zone ale oraşului. Urmează ca pe data de 5 iulie să recepţionăm lucrările la staţia de tratare – epurare. Vreau să mai spun că acum se lucrează la etapa a doua de extindere a acestui proiect, urmând ca în perioada imediat următoare să se semneze contactul de finanţare. Suceava are alocată pentru această etapă o sumă de 35 de milioane de euro”, a spus Lungu.

 

Lucrările la noua centrală termică vor demara anul acesta

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ a mai adăugat că tot anul acesta au început lucrările de modernizare şi reabilitare a Cetăţii de Scaun, proiect realizat împreună cu administraţia judeţeană, şi au continuat lucrările de modernizare a reţelelor de transport şi distribuţie a energiei termice.

„Vreau să amintesc că s-a realizat şi un dispecerat modern în cartierul Zamca de unde se pot monitoriza toate punctele termice modernizate în oraş. În acelaşi timp vreau să precizez că s-a finalizat şi s-a dat în exploatare strada Cernăuţi şi au fost reabilitate un număr important de străzi din toate cartierele. De asemenea, au fost reabilitate trotuarele de pe mai multe străzi, printre care Alexandru cel Bun şi Petru Rareş”, a declarat primarul Sucevei.

El a mai amintit că în cei trei ani din al doilea mandat au fost finalizate lucrările la blocurile 20, 21 şi 22 de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, precum şi lucrările la utilităţile şi asfaltarea străzilor din noul cartier dealul Mănăstirii. Lungu a arătat că tinerii cu vârsta de maxim 35 de ani au primit 142 de parcele a câte 300 de metri pătraţi pentru a-şi construi case pe dealul Tătăraşi.

În prezentarea bilanţului său, Ion Lungu a mai spus că „în aceşti ani au fost întocmite documentaţiile şi aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru cei doi versanţi care alunecă, din Zamca, în zona Şcolii Filadelfia şi pe dealul Mănăstirii Teodoreni.

Vreau să menţionez şi faptul că a fost semnat contractul cu firma Adrem Invest Bucureşti  pentru realizarea unei noi societăţi de termoficare, dimensionată la nivelul de consum din Suceava pentru încălzire şi apă caldă, urmând ca în această vară să demareze efectiv lucrările.

La acestea se adaugă şi lucrările la podul tehnologic avariat de peste râul Suceava din zona Bazarului, avariat la inundaţiile din luna iulie 2010. De asemenea, a fost consolidat podul de peste râul Suceava din Burdujeni care risca să se prăbuşească din cauza uzurii de la un pilon de susţinere. Pentru aceste lucrări Guvernul şi primăria au asigurat o finanţare de aproximativ un milion de euro”.

 

La zona metropolitană Suceava au aderat şapte localităţi învecinate

Lungu a precizat că în momentul de faţă a fost demarat proiectul de asociere pentru zona metropolitană Suceava, la care au aderat de principiu localităţile Salcea, Moara, Ipoteşti, Adâncata, Mitocu Dragomirnei, Pătrăuţi şi Bosanci.

Ion Lungu a amintit că numai în ultimul an, primăria a alocat 19 miliarde de lei vechi Spitalului Judeţean Suceava în vederea reabilitării unor secţii şi s-a finalizat vânzarea cabinetelor medicale din policlinici şi a cabinetelor medicilor de familie.

„A fost realizat şi aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea unui complex sportiv care va conţine o sală polivalentă, un stadion nou şi două bazine de înot. A fost realizat şi studiul de fezabilitate şi au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru o sală polivalentă de 5.000 de locuri, proiectul fiind depus deja la Compania Naţională de Investiţii, de unde aşteptăm finanţare. Mai vreau să amintesc că municipalitatea a rămas principalul finanţator al echipei de handbal Universitatea Suceava, care va juca în sezonul viitor, din nou, în cupele europene. De asemenea, au fost acordate finanţări de la Consiliul Local şi unităţilor de cult din Suceava, majoritatea sumelor fiind dirijate către Catedrala Naşterea Domnului”, a mai declarat primarul Sucevei.

El a adăugat că primăria a semnat un parteneriat de colaborare cu oraşul francez Laval, capitala Departamentului Mayenne, iar la Lisabona a fost semnat memorandumul pentru „Transport electric în zone urbane din Europea”, fiind singura municipalitate din România care a aderat la acest proiect.

„Nu în ultimul rând, vreau să spun că în aceşti ani s-au acordat abonamente gratuite unui număr mare de elevi, studenţi şi pentru pensionari cu probleme de sănătate. Mai amintesc şi de sărbătorirea a peste 100 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie şi de faptul că municipalitatea a fost principalul finanţator al Festivalului <Lira de Aur> din anii 2010 şi 2011”, a spus Lungu.

 

Lungu spune că o problemă nerezolvată este cea a stării drumurilor

La capitolul probleme nerezolvate, primarul Sucevei a amintit de starea deplorabilă a majorităţii străzilor din municipiu, afectate de lucrările din cadrul proiectelor pentru reabilitarea infrastructurii de apă, canalizare, termoficare, energie electrică şi reţele de gaz metan. Lungu a spus că primăria va reabilita în perioada următoare străzile afectate de aceste lucrări.

„O problemă foarte importantă, care este în curs de rezolvare prin construirea unei gropi ecologice la Moara, o reprezintă transportul deşeurilor la Botoşani”, a mai spus Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte de peste 200 de milioane de euro, promovate şi realizate de Ion Lungu.
 Vizualizări articol: 892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 15 voturi
Proiecte de peste 200 de milioane de euro, promovate şi realizate de Ion Lungu1.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha trimis de
(23 iun 2011, 12:07:41
ha !
1.1  RE: Ha trimis de
(27 iun 2011, 23:17:06
"AnimalX",asta spune ca "a facut",de parca a faurit cu manutele lui fermecate si din banii lui,totul.Cu manutele si gurita lui bogata,"Ion din Prelipca" a facut avere,asta este adevarat.Cu manutele a semnat documente "aducatoare de spagi",iar cu gurita bogata a "mancat  ☭ ',scotand 'balarii electorale aducatoare de voturi.Este adevarat ca voturile au fost luate in majoritate de la naivii creduli si de la pensionarii amarati.
2.   Ha trimis de
(23 iun 2011, 12:08:33
Vorbim de realizari. Dar de ce Domnule Primar nu vorbiti si de nerealizari? Ati investit 14 milioane de euro in reabilitatea cetatii. Sincer sa fiu, nu am vazut nimic nou la cetate, sau ceva imbunatatit. Daca stau bine si fac un calcul, cu 14 milioane de euro imi fac o cetate. Apoi vorbim de drumurile care sunt intr-o stare avansat de proasta. Numai gropi cam peste tot. Slatioarei, Viitorului, Jupiter, sunt doar cateva strazi "cariate". Faptul ca avem cateva pavele nu rezolva mai cu nimic situatia. Pavelele sunt de la firma fratelui, afaceri de familie. NU avem echipa de fotbal, dar avem sute de caini maidanezi pe strada. Ati inceput sa modernizari Cineva "Modern". Ce s-a intamplat cu el? Ati reusit domnule Primar sa ne lasati fara echipa de fotbal. Ce ne trebuie noua fotbal? Ati reusit sa transformati orasul intr-o jungla de asfalt. La o simpla plimbare prin Obcini, George Enescu, Marasest, Burdujeni, unde vreti dvs. va trebui sa va fericit de masinile parcate pe trotuare. De ce nu se poate lua exemplul Botosaniului? Trotuare late, numai bune de plimbat. In obcini, pe trotuare, de ex, nu poti merge cu un carucior cu gemeni in el, pentru ca pur si simplu, nu incapi din cauza masinilor parcate pe trotuare. Ati infiintat Politia Locala? De ce? Politia "simpla" nu isi poate face datoria? Sau asa mai angajati niste neamuri fara studii superioare.
Avem un oras in care se inevstesc milioane de lei in flori, in timp ce orasul este plin de praf. Nu avem o zona pietonala, nu avem parcuri frumoase. Degeaba ati renovat parcul din Centru, daca este inconjurat de sosele, si daca ma asez pe o banca nu pot "renunta" la zgomotul de masini (inclusiv la praf).
Domnule Primar, uneori nu este vina dvs. ca Suceava e plina de tarani. Stiu ca ati pus iluminat publi in Parcul Sipote, si tarnii Suceveni l-au distrus.
Pe scurt, imi pare rau ca sunt din Suceava, imi pare rau ca nu am echipa de fotbal, ca am gropi, praf, un oras depravat si murdar. In Suceava, si prostituatele au plecat !
2.1  RE: Ha trimis de
(23 iun 2011, 12:24:00
Ci vrai să gavarești cu ultima afirmație?
rolling on the floor
p.s. de multe ori un comentariu tastat direct în căsuța text de la monitorul nu vrea să plece. dacă îl scrii separat într-un document text (notepad sau word) și îi dai copy-paste atuci merge garantat. :-bd
nu știu care ar fi explicația - ori o disfuncționalitate a serverului monitorului ori ai tu conexiunea destul de slabă!it wasnt me
2.2  RE: Ha trimis de
(23 iun 2011, 12:42:07
De acord cu fotbalul daca e sustinut de bani privati, dar din banii contribuabililor sa finantezi o echipa de doi bani cand orasul arata jenant nu mi se pare ok.La fel nu mi se pare corect sa dea din banii mei pentu constructia megalomanica de pe Marasesti numita "catedrala".
3.   :)) vin alegerile.. trimis de
(23 iun 2011, 12:16:25
stai ca vin alegerile..asta au asteptat.. in 2012 cand sunt alegerile..toate.s gata la cheie..uite ce am facut noi.. pai nu vroiai sa faca PSD.ul ca doar nu.s ei la putere..Lungu iti zic sincer ai avut noroc de fonduri
4.   Cata dreptate are edilul nostru... trimis de
(23 iun 2011, 12:16:31
"Lor vreau să le mulţumesc pentru că m-au > şapte ani de zile în fruntea oraşului”, a declarat Lungu.
Intradevar, sunt curios daca va fi tolerat si in continuare.
A TOLERÁ (persoane) A accepta admițând în apropiere și făcând abstracție de neajunsuri; a suporta; a suferi; a răbda. 2) (fapte supărătoare nepermise) A admite în mod conștient și tacit; a suporta; a suferi; a îngădui. 3) med. (tratamente, medicamente) A suporta fără reacție de respingere.
TOLERÁ, A îngădui, a permite o situație, un fapt (nepermis); a trece cu vederea. ♦ A admite, a suporta.
5.   Bullshit !!! trimis de
(23 iun 2011, 12:33:06
Titlul corect era "Proiecte de peste 200 de milioane de euro, promovate, cu spagi incasate si neterminate !!!" P.S. Mai am nevoie de un mandat sau doua ca sa le termin, asa ca ma laud putzin .
6.   Curiozitate trimis de
(23 iun 2011, 12:42:37
Am o intrebare simpla: daca cei care trebuiau sa aprobe erau din opozitie si nu de la putere, cate proiecte castigatoare ar fi avut ? Nu de alta, dar notiunea de "proiect" promovat politic e putin diferita de proiectul normal. Daca era pe merit, cate castiga ?
7.   Comentariu trimis de
(23 iun 2011, 12:48:00
Apropos,cetatea se restaureaza ca sa faca "pocaitii" nunti in interiorul !!! ei ca acu vreo doua saptamani ??? Cred ca saracu' Stefan nu mai are liniste la Putna !!!
8.   Iar uitam de raul trait!!... trimis de
(23 iun 2011, 13:28:40

Conducerea noastra este mediocra, conducatori marunti care distrug in loc sa construiasca si pe la noi ceva trainic.

Eu cred ca tot cei din echipa lui Lungu au scris frumos mai sus si-l lauda !
.Parerea mea este ca exista interese mari, de cistigat pozitii si bani multi in orasul Suceava, de care noi cei de rind, nu ne dam seama.
Noi, prostimea, stim doar sa mergem ca BOII, punem stampila, apoi, asteptam sa fie bine, iar...binele nu mai vine, si …suntem nemultumiti... si iar promitem ca nu mai votam! Si uite asa, uitam de raul trait!!...
.... Pacat ca, ,,gospodarii de ieri '' ,trepadusii ce au fost la conducere, si-au batut joc de cartierele orasului: strazi inguste, blocuri multe (dormitoare de campanie) FARA PARCURI etc. ...oras monoton unde nu-ti vine a te plimba din cauza mizeriei lasate de oameni puturosi. Ar Trebui multe de facut ca orasul nostru sa fie atragator cit de cit!! Trebuie o echipa DE OAMENI GOSPODARI, SA SE IMPLICE, SA NE FACA SI NOUA UN ORAS CIVILIZAT, EUROPEAN. Dar cine, toti vor sa se imbogateasca si nu conteaza ca ne sufocam!!
Un pic de spatiu verde ramas, imediat e bun pentru luat bani!.
Sv. este mizerabila, fara saptii VERZI, iar norii de praf de pe ,,bulevardele noastre’’,duc mizerie peste tot ... Spatiile verzi din Suceava sunt rare, iar cele care au mai ramas dispar fara mila!…, Lipsa de educatie si bunul simt au dus la situatia asta!

_Linga PATINUAR s-a ,,ras* parculetul, ca, deee… erau prea multe si alt loc nu s-a mai gasit!?

_.Pe Cartodrom in loc de parcul copiilor, cum se promisese, s-au facut blocuri cu apart. mici si vile!

Dupa cum se vede, imediat clica conducatoare construieste ceva,... in loc sa se puna o banca, flori, iarba, chiar si un copac, sa fie locuri de recreere pentru batrini, bolnavi,etc
Nu va mai saturati de spagi ,,dragilor* si-i pacat ca ne tratati ca pe animale!

9.   Cat mai platim noi?! trimis de
(23 iun 2011, 13:46:07
Bai Lungu Minciuna, ai uitat sa precizezi cu cate zeci de milioane de euro ai indatorat orasul ca nici nepotii nostri (daca or mai ramane in comuna asta) nu-i vor putea plati. Sau asta nu mai conteaza cand scoti ochii taranilor tai prosti care te-au votat si pe care-i ametesti cu un kil de faina si o galeata portocalie. Ai impresia ca noi suntem cretini si nu ne dam seama cat rau ai facut acestui oras? Poate ai fi terminat tu niste proiecte care la suprafata sunt "vopsite" frumos si inauntru-s gaunoase, dar nu ne poti prosti pe toti! Ti-ai facut si bilantul spagilor luate de-a randul anilor de la firmele asfaltatoare din oras? Vrei sa-ti mai zic? Cred ca nu ajung randurile dintr-un ziar la cate magarii ai putut inchide ochii si la cate magarii tu insuti ai luat parte! Cretin cu diploma luata la F.F. asta esti pentru sucevenii de rand. Mi-e sila cand vad cate-un articol comandat in aceasta fituica partinitoare. Si sunt apolitic. Din toti primarii de dupa revolutie tu ai comis-o cel mai tare. Nici boul ala de Ionescu nu a furat pe fata cat ai putut tu fura in 7 ani. Si te mai lauzi prin "presa" locala cu asa ceva jegule care ai distrus spatiul verde dintr-un oras care concura cu Botosaniul la frumusetea parcurilor.
10.   MOE pdl! trimis de
(23 iun 2011, 14:13:06
Proiecte peste proiecte, dar in august se va opri din nou apa calda, orasul este foarte murdar, spatiile verzi lipsesc cu desavarsire, locuri de munca create in ultimii sapte ani, zero, drumuri neasfaltate de asemenea de sapte ani, si multe altele. Comisioanele si spaga, pe care le-a luat acest primar minciunos, prin distrugerea fabricilor, si a diverselor "proiecte", vor iesi la iveala in viitorul apropiat! Aceast "gospodar" minciunos, nu a realizat nimic cu adevarat pentru acest oras!
11.   . trimis de
(23 iun 2011, 15:11:42
Doar in Ro, politicienii se lauda cu lucruri nerealizate. Din lista aia, nimic nu este dus la bun sfarsit.
12.   Suceava a ramas in urma!! trimis de
(23 iun 2011, 17:34:46
Cand vii din peatra neamt in suceava parca ai ajuns intr-un sat din rep.Moldova. HAOS, nu mai zic de cluj brasov timisoara in aceste orase lungu nu era ales nici portar la primarie. Am treaba la o banca 10 minute, nu am unde parca in fata bancii si pe trotuar plin de masinile celor care lucreaza la acea banca de la paznic pana la director as platii o ora parcarea ptr cele 10 minute numai sa n/o las in strada pe avarie iar functionarii bancii ar venii cu mijloacele de trans. in comun etc.(nu le-ar convenii sa plateasca o zi intreaga parcarea )ar fi bani mai multi la buget, bani ptr alte parcari etc. Iar cand vii nu mai departe de Austria si ajungi in suceava regleaza-ti ceasul cu 60 de ani in URMA
13.   Cfryyggfff trimis de
(23 iun 2011, 22:01:38
eu iti urez bafta la ultimul tau proiect; DRUM BUN,, sa nu te mai prindem prin arini
14.   Marea si sarea trimis de
(23 iun 2011, 22:37:22
Cand d-l primar a venit la carma orasului ne-a promis marea si sarea,acum nu mai avem nimic,se lauda ca si-a rupt 2 perechi de pantofi alergand dupa prosti sa-l voteze,iar noi ne-am rupt picioarele ,ca n-avem pe unde circula pieton fiind,nu mai zic de masini.chiar vecinii din Botosani au trotuare si aleii ingrijite nu ruini cum sunt la noi.Ne este rusine sa zici locuiesti intr-un asemenea oras,distrus.Era tare falos ca socru mare in masina bengoasa in care se afla,pe banii prostilor de contribuabuli.Numai orhidee pe masini,spini ar merita la ce a facut pentru amaratul de oras.

Sa
15.   Mare nesimtit trimis de
(24 iun 2011, 06:31:19
Bai TARANE, de ce nu vorbesti si de afacerea cu terenul de GOLF? Sunt absolut convins ca ai luat o spaga de nici nu ai stiut s-o numeri la cat esti de taran. Parca mai ieri zicea Ionescu ca ai ramas si repetent in liceu, nu? Evident se intreaba lumea unde sunt banii. La BEIZADEAUA de ficior care ocupa trotuarele sucevei ca asa vrea muschiul tau. Unde? Prin centru. Ia vezi matale. A avut voie cineva sa faca ceva pana nu a venit BEIZADEAUA? Evident ca nu. Si a primit aprobarea, probabil cadou de nunta din partea consilierilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei