Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iun 2011 - Anul XVI, nr. 146 (4744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi Arhiepiscopul Tomisului vor fi prezenţi, de Sânziene, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De Sânziene, vineri, 24 iunie, când se sărbătoreşte la Suceava hramul Catedralei arhiepiscopale, unde se află moaştele Sfântului Ioan cel Nou, vor fi prezenţi ÎPS Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care, împreună cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, vor săvârşi Sfânta Liturghie, începând cu ora 9:00.

 

Slujba de priveghere

Astăzi, la ora 5:30, sfintele moaşte vor fi scoase din Catedrala arhiepiscopală de un sobor de preoţi pentru a fi aşezate într-un baldachin din curtea mănăstirii. După ce vor fi scoase sfintele moaşte, călugării mănăstirii vor citi Acatistul Sfântului Ioan cel Nou în Catedrala arhiepiscopală şi vor oficia slujba Ceasurilor şi Sfânta Liturghie.

La ora 18:00, pe o scenă amenajată în curtea Catedralei arhiepiscopale din Suceava (scenă îmbracă în cetină de brad şi covoare tradiţionale, cu flori roşii care reprezintă jertfa Sfântului şi flori albe care semnifică culoarea Mântuitorului), ÎPS Pimen va săvârşi slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ioan Botezătorul şi Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, slujbă la care sunt aşteptaţi mii de pelerini din toată ţara.

 

Pelerinaj

După Sfânta Liturghie arhierească, ce va fi săvârşită mâine, va urma, după cum este tradiţia, pelerinajul cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava pe un traseu deja cunoscut de credincioşi: Catedrala arhiepiscopală din Suceava - Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” - Mirăuţi - Biserica „Sfântul Dumitru” - Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” - Catedrala „Naşterea Domnului” - Biserica „Naşterea Maicii Domnului” (Tribunal) - Catedrala arhiepiscopală din Suceava.

Creştinilor li se va oferi o masă caldă, o agapă creştină, după întoarcerea din pelerinajul organizat pe străzile Sucevei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi Arhiepiscopul Tomisului vor fi prezenţi, de Sânziene, la Suceava.
 Vizualizări articol: 2165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi Arhiepiscopul Tomisului vor fi prezenţi, de Sânziene, la Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)aualeu.. trimis de
(23 iun 2011, 12:19:59
inca sunt tarani care cred.. in ciolanele ce stiu cui decedat.. hai sa fim seriosi.. da ce nu face omu ptr bani
1.1  RE: :)aualeu.. trimis de
(23 iun 2011, 13:38:44
este un articol destinat credinciosilor ortodocsi.nu intereseaza pe nimeni frustrarile tale.....sau doar vrei sa stim ca esti o mizerie de om??
2.   Ce vorbesti , habotnice ? trimis de
(23 iun 2011, 14:31:36
De de unde pana unde este precizat ca-i un articol numai pt ortodocsi ? Si de unde pana unde,ma rog,oamenii care nu gandesc precum "preacucernicia ta",sunt niste "mizerii de oameni"? Realizezi cam cate zeci,sute,milioane si chiar miliarde de oameni poti jigni cu o asemenea afirmatie,bashita,nicidecum,ga ? Daca-i fi "ortodox",ai fi un urmas al lui Hristos care ne-a iubit si ne iubeste pe toti,si care ne-a poruncit sa ne iubim unii pe altii...fara a folosi vreodata formula satanica,"mizerie de om"!Sansa ta consta in faptul ca inca iti poti cere iertare de la "Lukanu",si nu numai! Vai de tine si de credinta ta!
3.   ! trimis de
(23 iun 2011, 14:55:07
pupatori de ciolanehappy ADUNAREA !!! A sosit timpul sa renovati provizia de cruciulite ,cartuli ,lumanari, apa statuta , vata de prin sicrie si multe alte idioteni .Cu , cantec .....,, INAINTE....... MARS.....,,
4.   Nu va temeti de Dumnezeu? trimis de
(23 iun 2011, 16:08:08
Cum puteti spune ca sunt ciolane si apa statuta?tocmai de asta s-a jertfit Sf.Ioan,pentru ca nu a vrut sa se lepede de credinta dreptmaritoare.Mila Domnului cu voi cand ziceti asa niste prostii.
5.   Tocmai ca ne temem de Dumnezeu trimis de
(23 iun 2011, 16:53:52
TUCUTE, treci pe MUTE,ca nu stii nimic!Sfantu Ioan nu s-a sacrificat nici pentru ciolane,nici pt.apa statuta sau curgatoare si nici ...pentru credinta cea "dreptmaritoare"care in nici un caz nu este ortodoxia de azi! Si un copil de la gradinita stie ca Sf.Ioan a fost inchis pentru ca a indraznit sa-i atraga atentia imparatului Irod ca este un mare pacat sa traiasca cu cumnata lui,Salomeea!Iar cand imparatu' a facut un chef,matol fiind,a pus-a pe fiica Salomeei sa danseze din buric precum Shakira,numai ca,nenorocita,la indemnul maica-sii,i-a cerut pentru aceasta lui Irod,capul lui Ioan Botezatorul !Asta-i adevaratul motiv pentru care a murit Ioan,intelegi ? Ce stii matale,sunt basme babesti,de adormit copiii...Iar daca esti un om in varsta iti spun in modul cel mai prietenesc si fratesc,ca a-i albit degeaba,daca nu cunosti nici macar aceste lucruri !M-ai ai timp sa rascumperi vremea!Deci,nu mai spune aberatii si treci urgent la lecturat Evangheliile lui Dumnezeu!
5.1  RE: Tocmai ca ne temem de Dumnezeu trimis de
(23 iun 2011, 17:54:34
Domnule/Doamna Ariel tin sa va atrag atentia ca faceti o confuzie intre Ioan de la Suceava si Ioan Botezatorul! Nu au trait in aceeasi perioada istorica! In rest, desi sunt nascut ortodox si botezat chiar cu numele de Ioan, credinta incepe sa devina din ce in ce mai dezamagitoare pentru mine. Stiu ca acum o sa-mi atrag numeroase comentarii cum ca sunt ateu si alte alea; nu-i asa, nu sunt ateu dar prefer sa cred in felul meu si nu cum imi dicteaza aceasta chestie inventata ca sa conduca prostii - religia. In Romania a fi credincios inseamna sa te iei la pumni cu alti " credinciosi" pentru pupat moaste sau apa sfintita. Insa daca in curtea uni astfel de mare "credincios" intra un om sarman il scoate afara in suturi. Astfel inteleg majoritatea oamenilor a fi un bun crestin. Intr-o tara in care numarul copiilor sarmani si parasiti de parinti sau al batranilor uitati de toata lumea este mult mult prea mare, la popi le trebuie o constructie megalomana care depaseste 500 DE MILIOANE DE EURO! Asta inseamna a fi crestin? Mi-e scarba de astfel de oameni! Cred ca si Acelui Cineva care vegheaza de undeva ii este la fel de scarba...
6.   Sectaaaaaaari imputiti trimis de
(23 iun 2011, 18:00:53
sunteti niste cretini care va scarpinati de c....... ortodocsilor
6.1  RE: Sectaaaaaaari imputiti trimis de
(23 iun 2011, 18:54:34
Da' unde vezi tu ca-i vreo problema aici despre secte,tu minte bleaga ? Una ca tine,care isi permite sa se exprime cu multa nesimtire la adresa unor oameni care nu i-au facut niciodata nici un rau,si pe care nici nu-i cunoaste,nu poate fi decat o fiica a celui rau,o sora dreapta a indracitului din Gadara.Sa nu faci cumva confuzia ca insul din Gadara e coechipieru' lui Messi la Barca ori ca e actorul care l-a interpretat pe Leonidas in Filmul "300"(de spartani-si nici ca acesti spartani ar fi fost niste inbuibati,niste "sparti"de atata mancare!)Daca si tu mai esti ortodoxa...inseamna ca sfarsitul acestei lumi nu este departe !Dormi in pace!
7.   Comentariu trimis de
(23 iun 2011, 18:23:57
hai sa nu ne jicnim unii pe alti fiecare trebuie sa respecte credinta celuilalt este treaba lor ce religie au .nici eu nu sunt de acord sa le faca popilor mare altar in care sa se investeasca bani cu nemiluita mai bn ar merge la copiii sarmani acei bani in biblie scrie sa nu strangi averi dar acum popi exact asta fac nu le mai ajung averile ba se cearta si intre ei pt posturi mai banoase ,vine judecata de apoi dar pana atunci tre sa contribuim la biserica ca asa ne iarta popa de pacate altfel nu
8.   Anica? trimis de
(23 iun 2011, 18:29:51
Sectar imputit e fica mamici tale, intelegi? sau e prea greu pentru tine. Sunt ordodocs de cand m-au botezat ai mei parinti dar cred in dumnezeu in felul meu si consider ca biserica ortodocsa din ziua de azi nu este altceva decat o imensa afacere in plina expansiune si cu un potential de manipularea a indobitocitilor cu adevarat impresionant. Daca cineva se considera jicnit imi cer scuze dar, am dreptul la propria opiniehappy
9.   Aveti dreptate! trimis de
(23 iun 2011, 18:39:48
Nici n-am citit articolul ci doar postarea lui TUCUTE,numai asa am crezut ca-i vorba de Sfantul Ioan Botezatorul ,si nu de"cel nou"de la Suceava...Nici nu poate fi vorba despre vreo comparatie intre cei doi!Despre Ioan Botezatorul a vorbit Insusi Iisus Hristos,despre "cel nou" de la Suceava... vorbeste NUMAI lumea...Nu mai intru in amanunte ca n-are rost. Sunt perfect de acord cu dv. in ceea ce priveste modul placut lui Dumnezeu de a-i fi credincios.Cu siguranta ca adevarata credinta se bazeaza pe principiul "SAMARITEANULUI CEL MILOS"...nu pe catedrale stil hangar de navete spatiale sau alte tampenii lumesti!Multumesc mult pt. atentionare.
10.   Uau trimis de
(23 iun 2011, 18:48:02
Cu cata dragoste isi vorbesc crestinii astia mai sus laughing Indiferent de cultul de care apartineti, credeti-ma cand va spun ca nu aveti nici o treaba cu religia crestina si principiile pe care le promoveaza. Asta e esenta romaneasca pura: Tot timpul forma a dominat asupra fondului. Intrebarea "de ce?" nu exista in mentalitatea romanului.
11.   Pfff, multa lume trimis de
(23 iun 2011, 20:11:19
pot sa spun, fara sa ma bag in discutiile voastre contradictorii, ca e vai si amar de noi, cei ce locuim pe strada Mitropoliei...de acum dureaza 30 de min. sa iesim spre centru...asta-i cel mai nasol...
12.   Pt ereticii de mai sus trimis de
(23 iun 2011, 22:24:23
informatia era indreptata in mod deosebit spre ortodocsi,pt ca nu cred ca pe sectari ii intereseaza prea tare,parerea mea.
in ceea ce priveste afirmatia ca sunt niste mizerii cei care batjocoresc sfintii lui DUMNEZEU,asta e parerea mea.nu stau sa dau explicatii pt k n am cui.mai vedem la Judecata cine o sa comenteze.apropo!am o grama de amici neo protestanti dar nici unul nu e atat de nesimtit incat sa mi ofenseze credinta
13.   Amice,esti tare confuz. trimis de
(23 iun 2011, 23:29:00
Hotaraste-te o data:ori sunt niste eretici,niste sectari ,pe care nu-i suporti la ficati,ori zici ca ai niste "amici neo-protestanti"...care nu-ti ofenseaza marea religiune.Apropo,"amicii " aia neo-protestanti stiu ca-i jignesti pe ei si familiile lor,facandu-i sectari? Cinstea,demnitatea,bunul simt,iubirea fata de aproapele, nu au apartenenta confesionala,n-ai stiut? Invata de la acesti "eretici" aceste lucruri deosebite pentru ca ai nevoie de asa ceva.Si ei,din cate stiu ,iti vor fi buni profesori...
14.   MasterDance trimis de
(24 iun 2011, 08:10:36
sal doresc sa stiu si eu la ce ora se va petrece evenimentul in oras va multumesc Master Dance Suceava
15.   RUSINE trimis de
(24 iun 2011, 11:12:47
Rusine sa le fie celor care se porcaiesc (injura) pe subiecte care nu le inteleg si care ar merita putin respect, fie cei de alte secte - fie ortodocsi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei