Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iun 2011 - Anul XVI, nr. 146 (4744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Cu salariul tăiat şi credite în bancă, şeful de la Anticorupţie şi-a dat demisia şi pleacă din sistem

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După zecile de pompieri şi poliţişti suceveni care au demisionat sau intenţionează să renunţe la uniformă, ca urmare a faptului că salariile le-au fost tăiate cu aproximativ 25%, lista celor care pleacă din sistem este completată şi de şeful Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), subcomisarul Ioan Aurel Bălici. 

În vârstă de 32 de ani, Bălici a trimis cererea de demisie, la începutul acestei săptămâni, şefilor ierarhici de la Bucureşti, solicitând trecerea în rezervă.

Ofiţerul a confirmat, ieri, reporterilor Monitorului de Suceava că pleacă din sistem, însă nu a vrut să comenteze decizia sa.

Surse apropiate ofiţerului ne-au mărturisit că subcomisarul Ioan Aurel Bălici a luat această decizie pe fondul crizei financiare din sistem şi a reducerilor salariale.

Ofiţerul, ne-au declarat aceleaşi surse, are deja o ofertă de angajare la o bancă din Suceava, urmând să ocupe o funcţie de conducere în cadrul departamentului de securitate internă - integritate a angajaţilor.
Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul DGA şi completată în aprilie 2011, subcomisarul Bălici deţine împreună cu soţia sa un apartament de 85 de metri pătraţi, în Rădăuţi.

Ofiţerul mai are şi un Renault Clio, an fabricaţie 2004, iar în luna martie a.c. a vândut un imobil contra sumei de 5.000 de euro.

La rubrica „Datorii”, Ioan Aurel Bălici apare cu trei credite, toate în franci elveţieni, contractate în 2007 şi 2008 şi scadente în anul 2018, respectiv 2032.

În total, e vorba despre 106.060 de franci elveţieni, echivalentul a aproximativ 370.000 de lei, bani pe care ofiţerul i-a luat de la două bănci diferite.

La venituri anuale, şeful DGA Suceava a completat suma de 51.747 de lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de aproximativ 4.300 de lei.

Soţia subcomisarului e în concediu de creştere a copilului şi încasează anual 7.200 de lei, plus alocaţia copilului, reprezentând 2.400 de lei.
 

 

Angajat al MAI din 2002

Ioan Aurel Bălici lucrează în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din anul 2002.

El a fost numit şef serviciu DGA Suceava în iunie 2010, după ce cinci ani de zile a lucrat la structura centrală de la Bucureşti.

În perioada 2002-2005, a făcut parte din structurile Poliţiei de Frontieră.

Timp de aproximativ un an, cât a fost şef la DGA Suceava, Bălici a primit aprecieri din partea superiorilor săi, structura poliţiştilor anticorupţie suceveni fiind printre primele din ţară ca activitate şi rezultate.   

 

Soţia, ofiţer la Pompieri, soţul –agent de poliţie, au plecat la muncă în Anglia

Un alt ofiţer care a renunţat la uniformă, tot ca urmare a reducerilor salariale din ultimul an, este fostul purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, locotenentul Ioana Istrati, în vârstă de 27 de ani.

Tânăra a ales să-şi dea demisia, alături de soţul ei, fost agent în cadrul Poliţiei municipiului Suceava. Soţii Istrate au plecat la muncă, în Anglia, după ce, ne-au mărturisit surse apropiate celor doi, nu mai aveau bani cu ce să-şi plătească ratele la apartamentul pe care şi-l cumpăraseră, în Bacău, precum şi chiria la apartamentul în care locuiau în Suceava.   

 

Zeci de demisii

În urmă cu câţiva ani, la concursurile organizate de ISU Suceava erau şi câte zece candidaţi pe loc.

Din vara anului trecut şi până în prezent, 30 de pompieri au ales să-şi dea demisia, considerând că pot câştiga mai bine şi cu riscuri mai puţine în altă parte.

La Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, s-au înregistrat şapte demisii anul trecut, cinci în acest an.

La Poliţie, ca urmare a diminuării lefurilor cu 25%, zece agenţi, şapte în 2010, trei în 2011, şi-au prezentat demisiile.

Liderul Biroului Teritorial Suceava al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Vasile Anton, ne-a declarat ieri că şi alţi poliţişti vor să agaţe uniforma în cui şi să-şi găsească o altă slujbă cel puţin până când va dispărea sărăcia din sistem.

„Avem până acum patru poliţişti care au depus cereri de suspendare a activităţii, chiar şi pe o durată de trei ani. Mulţi au făcut rate la bănci, raportate la salariile de dinainte, iar acum nu mai au pur şi simplu cu ce să le plătească. Şi alţi agenţi au anunţat că vor să facă cereri de suspendare”, a spus Vasile Anton.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu salariul tăiat şi credite în bancă, şeful de la Anticorupţie şi-a dat demisia şi pleacă din sistem.
 Vizualizări articol: 10889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.76/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 17 voturi
Cu salariul tăiat şi credite în bancă, şeful de la Anticorupţie şi-a dat demisia şi pleacă din sistem3.8517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmm..... trimis de
(23 iun 2011, 11:19:23
fratilor castiga 4300 ron/luna, venit lunar si se plange?
hahah
la banca pt banii astia o sa transpire ceva muncind
1.1  RE: Hmm..... trimis de
(23 iun 2011, 11:41:55
daca ti se pare mult 4300/ron pe luna .. credk ai probleme mai baiatele ... daca ai stii cata munca si stres e pe umerii lui .. mai bine ai tace .. si asa e si cu restul politistilor din tara.. dar daca nu stitzi nu vb ...bafta
2.   Nesimtit trimis de
(23 iun 2011, 11:22:20
4300 RON/luna. Vor fi sute de mii de romani care se vor duce sa ocupe postul Drum bun
3.   Ha ha trimis de
(23 iun 2011, 11:23:38
daca si asta are salariu mic..dar vorba aia s.a invatat cu grosu'..stii ceva sefu?? drum bun si cale batuta
4.   Land of jokes trimis de
(23 iun 2011, 11:36:02
intr-o tara civilizata ar fi trebuit sa ia macar 4200 Euro/luna ca sef al unei directii de anticoruptie..faptul ca multora le pare mult 4200ron spune mult atat despre tara in care traim cat si despre specimenele care o populeaza..
4.1  RE: Land of jokes trimis de
(23 iun 2011, 23:06:02
Nu ar fi nici o problema daca ar pleca din cu totul alte motive,dar daca recunoaste ca pleaca din cauza banilor,atunci tarisoara noastra are mari probleme(mai ales in structurile care se ocupa de coruptie)...
Pt restul care cred ca nu ar merita acei 4200 euro pe luna,ai invit sa isi caute galetile ce le-au primit ca sa voteze pe cine trebuie,sa le umple cu apa rece,sa si le toarne in cap,numai asa poate vor intelege importanta integritatii unui om...(nu neaparat cei 4200 il fac mai integru,dar lipsa lor il vor face si mai predispus la spaga)
4.2  RE: Land of jokes trimis de
(24 iun 2011, 10:19:31
D-le Runec (prescurtatea apelativului este interpretabila),pentru ca ma consider si eu un specimen al acestei tari,imi permit sa ma adresez unui ipochimen din aceeasi tara, cu citeva idei pt reflectie...pentru ce crezi ca merita 4200 euro pe luna? Ce a facut in tot timpul in care a activat in structurile centrale si locale ale acestui serviciu?
In tot acest timp,politistii au eliberat permise de conducere contra cost,cei de pe masinile radar au facut averi frumoase de pe urma ''activitatii''lor,contrabanda supervizata de politisti este de domeniul folclorului,aranjamentele cu infractorii pentru a-i face scapati sunt de notorietate,la fel si colaborarea dintre infractori si capii politiei (vz cazul Neamt),si exemplele ar putea continua.
Iar daca nu ar fi fost o serie de ziaristi care sa faca publice investigatiile lor referitoare la aceste cazuri,cei implicati ar fi fost de mult promovati. Ca doar asta este singura menire a acestui serviciu,de a ascunde faptele de coruptie de ochii presei,iar atunci cind sunt descoperite,de a le diminua impactul.Nu am auzit niciodata ca un politist sa fie tras la raspundere de ai lui decit atunci cind cazul a facut valuri prea mari in presa.
Si atunci de ce sa fie platit? Ar trebui sa dea el banii acestia,doar pentru faptul ca odata si odata v-a primi o pensie frumusica pentru dormitul in pantofii statului.
Deci,daca nu esti un subordonat al respectivului sau cumva ruda,pune-ti neuronul la treaba.
Nu as fi reactionat deloc daca nu ai fi jignit pe toti cetatenii acestei tari,numindu-i specimene.Intr-un fel sau altul,toti suntem specimene.Dar nu ipochimene ca si tine.
5.   ... trimis de
(23 iun 2011, 11:53:33
@RUNEC se pare ca faci parte din clasa muncitoare a bugetarilor. Pentru un salar de 4200 euro/luna trebuie munca si rezultate. Sunt de acord sa ia salar de 4200 euro/luna dar sa demonstreze ca ii merita, nu doar ca este incadrat intr-o functie. Si apoi despre care anticoruptie vorbim?hahaha Ma faceti sa rad
5.1  RE: ... trimis de
(23 iun 2011, 16:01:59
Cred ca e chiar din STRUCTURILE lui Base. Astia rezolva cazurile doar la comanda politica. Iti trebuie 10 ani ca sa finalizezi o plangere. Au chef lucreaza, nu, NU.
De stre si alea alea, sa nu mai vorbeasca cu salariile astea nesimtite. Ies la pensie la vreo 50 ani. Iar munca.... Sustin parerea relativ unanima. LIBER!
5.2  RE: ... trimis de
(23 iun 2011, 16:03:51
Am uiat sa mai zic ceva. Daca au ORDIN, finalizeaza dosarul doar dupa prescrierea faptelor.
6.   Ma RUNEC trimis de
(23 iun 2011, 11:53:34
esti o scursura de canal.. Noi ii platim pe ei si nu ei pe noi!!!! un om de rand are salar de 10 milioane (daca) si plateste un smecher 42mil .. de ce ei sa aibe salarii moderne si boul ( contriboabilu) de lumea a 3a?? aici ti se pare corect? stii cat are un gabor salar afara?? si isi risca curu cu mafia?? la noi gloante primite in cap de politisti nu am auzit.. cu ce isi risca ei curu?? ca aresteaza pe cine vor si pe cine poate??
6.1  RE: Ma RUNEC trimis de
(23 iun 2011, 15:42:32
mersi lukane, esti dragut...vorbele tale pline de intelepciune nu ma ating (poate si pt ca o scursura de canal printre atatea scursuri de canal)..oricum, nu pot sa nu remarc actitudinea ta de "sa moara si capra vecinului" si mai ales faptul ca nu stii (doar mimezi ca stii) de nici o culoare ce structuri sunt si cum sunt organizati gaborii astia, cu ce se ocupa fiecare si de ce unii au posibilitatea sa ia spaga si sunt plini de bani, iar altii sunt muritori de foame..
..aa,si inca ceva..nu stiu cine e nenea asta din articol si nici ce a facut la viata lui, eu am remarcat doar faptul ca intr-un context civilizat functia pe care a avut-o ar fi trebui sa fie muuuult mai bine patita...dar oricum ,stai linistit, comentariul meu nu era pt tine (si altii cativa de pe-aici) ci pt scursurile de canal din preaiubitul nostru oras..
6.2  RE: Ma RUNEC trimis de
(23 iun 2011, 17:48:56
Boul ia salariu de lumea a 3-a pentru ca e BOU. Atata il duce capul si atata a invatat. Daca nu vrea salariu de bou, sa-si dea demisia la fel ca acest tanar, si sa-si gaseasca si el ceva mai bun. Boii (imi cer scuze, dar citez autorul articolului) trebuie sa stie care le este locul. Un om destept, care are clasa si clase, doar pentru ca exista in aceasta tara, ar trebui sa fie bine platiti. Si mai incet cu egalitatea cu "clasa muncitoare", ca asta era pe vremurile apuse.
6.3  RE: Ma RUNEC trimis de
(24 iun 2011, 08:09:51
ILINCO! Ce mare personalitate esti ca nu am auzit de tine ? Invarti si tu poate vre-o doua harti si te crezi mare , scolita unde ? La facultatile din strainatate? Noi trebuie sa te platim numai pentru faptul ca existi? Hai sictir! Boii astia care au si ei scoala muncesc pentru toate leprele cu diploma ca sa nu zic idioti. Sterge-te undeva cu diploma ta!
7.   Si inca ceva trimis de
(23 iun 2011, 11:58:27
la noi agenti is doar 2 3 ani pana la prima ridicare in grad pe merite..nu stiu care le sunt meritele..daca au dat amenzi..cresc in grad..daca e prieten cu sefu ..creste in grad..si primesc banuti..ajung in pragul pensiei sunt mutati la tara..si facuti ..sef de post..pentru a primit o pensie frumoasa . hai nu ii mai linge si tu in cur. si apropo afara intr.un oras ca suceava stii cati politisti o populeaza?? la noi credca's doi politisti pe cap de locuitor
8.   Asta e designer in photoshop sau gabor? trimis de
(23 iun 2011, 13:08:25
Singura lui realizare e afisul ala urias lipit pe politia de langa Kaufland in care ii indeamna pe politai sa nu ia spaga. In rest ce realizari a avut gaborul asta? Politistii de la permise auto tot 100 de euro/candidat iau spaga, aia de la rutiera rup tot. Ce anticoruptie conduce asta de vrea bani mai multi? Pana si actiunea de la vama Siret a fost condusa de la Bucuresti, pentru ca cei de la anticoruptia suceaveana erau "de incredere" tare.
8.1  RE: Asta e designer in photoshop sau gabor? trimis de
(23 iun 2011, 13:16:12
"Timp de aproximativ un an, cât a fost şef la DGA Suceava, Bălici a primit aprecieri din partea superiorilor săi, structura poliţiştilor anticorupţie suceveni fiind printre primele din ţară ca activitate şi rezultate. " Se prea poate sa fi obtinut rezultate dar sa fie tinute la secret. In presa n-am prea vazut in ultimul an politai incatusati pentru spaga. Eu asa as masura rezultatele. Ei cum le definesc rezultatele: cate afise au produs? Cate vorbe goale au rostit in sedinte?
8.2  RE: Asta e designer in photoshop sau gabor? trimis de
(23 iun 2011, 13:29:58
P.S. In presa s-a scris ca ancheta a fost condusa de DNA Bucuresti. Daca totusi acest om a contribuit si el la arestarea politistilor de frontiera imi retrag cuvintele.
9.   OAMENI BUNI, NE PLEACA SPECIALISTII!!! trimis de
(23 iun 2011, 15:31:34
Daca ne vor pleca oameni din sistemul bugetar, va asigur ca vor pleca in primul rand specialistii, cei care au fost scolarizati si instruiti din banii dvs. in contul bugetului pt. sectorul bugetar, investitii care acum se pierd tocmai datorita faptului ca orice director de banca ori de altceva din sistemul privat poate sa ofere un salariu dublu ori chiar triplu acestuia si sa aiba un om de valoare, dar partea cealalta cetatenii care au nevoie de securitate, cei care cu adevarat muncesc cinstit si mai fac ceva in tara asta , au nevoie de garantia a realizarilor lor, pentru ca daca se continua asa o sa vedeti ca bucuria mafiotilor, a grupurilor de crima organizata iau avant si va vor fura toate realizarile voastre, fie materiale sau profesionale. Deci in final poporul pierde pt ca nu isi respecta oamenii care inca ii mai apara.
10.   Cu salariul taiat si credite trimis de
(23 iun 2011, 18:50:31
la munca in spania
11.   Bravo... trimis de
(23 iun 2011, 19:49:46
sa se duca, sa lase loc la altii, astia stau degeaba si mananca bani publici
12.   Dati un singur exemplu trimis de
(23 iun 2011, 22:46:23
loc de munca cu 4300lei ,intr-o tara fara economie,fara agricultura,intr-o tara unde numai cei "bugetari"sau bancile au salarii asa,in rest cum spunea unul mai sus jignind pe oricine cu aceeasi pregatire dar cu salar de minim pe economie 670lei sau un pensionar [iesit la 60ani cu pensie de 7-800lei,dupa 40ani munca].Si ce ma face sa rad cu amenintarile lor....plecam la munca in strainatate........ha..ha...ha va opreste ???cine a oprit pe cei plecati de 15-20ani?pacat de cei ramasi ca au ajuns bataia de joc a acestui sistem idiot,plin de idioti bolsevici si care va credeti buricul pamantului,sefii ,"sclavilor"din urma muncii carora[sa] traiti bine.AM O MARE INTREBARE:CARE ESTE MERITUL ACESTORA DE SE PLANG?CU CE [daca stie cineva]ATI AJUTAT[pe cei ce traiesc in canale],CARE ESTE RODUL MUNCII,PENTRU COMUNITATE?cata incredere are oricare cetatean in ei?

13.   Cat ti-e plapuma.... trimis de
(23 iun 2011, 22:54:43
asta sa lafait nene in bani.....370 000lei=88-90 000euro.apartament 85mp[in radauti=25-30 000]renault clio 2004=12 000euro....si?????????????are datorii,demisia ,salariul nu ajunge sa plateasca rata................si vai ..ia de la gura bebelusului......
14.   Comentariu trimis de
(23 iun 2011, 23:21:42
pentru decizia luata domnul respectiv merita tot respectul si poate constitui un exemplu pentru toti sefii de institutii care cramponati de scaunele pe care le ocupa executa orbeste orice dispozitii venite de SUS.mai mult ca sigur demisia pe motiv salarial este doar "MOTIVUL OFICIAL".sa ne amintim ca un alt sef DNA,tot din Suceava,pentru ca nu a avut puterea de a pleca din sistem a clacat psihic si a facut lucruri regretabile petru el si familia sa.aceasta demisie trebuie sa dea de gandit oricarui roman cat de cat responsabil si sa lasam comentariile rautacioase referitoare la ....bani.
15.   OK trimis de
(11 iul 2011, 19:43:31

E de apreciat gestul sau la modul sincer daca il face ca asa a decis el(ca are alte portunitati mai bune in AFARA,cu viitorul asigurat, la indemnul presedintelui pentru toti romanii ,etc ).Dar daca o face doar pentru ca nu e lasat sa-si faca treaba,ca o fi avertizat in unele spete,ca trebuie sa faca curat dupa mizeriile altora cu FONCTII,s.a.m.d.,eh,asta schimba datele problemei:nu credeti ca ar trebui sa stim si noi,ceilalti multi pe care imparatia ne crede prosti...? Sau daca tot vreti sa plecati si n-ar mai trebui sa va mai temeti pentru dumneavoastra sau familia dumneavoastra,nu vreti sa va faceti pomana sau sa dati dovada de curaj asa cum as trebui sa aiba toti militarii si sa spuneti tare: fratilor ,asa traim in Romania si asta am gasit prin documentele stabilor de care nu ma pot atinge,ca MA TEM.Haideti sa facem ceva ,ca ne-am intors la vremea lui nea Nicu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei