Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mai 2011 - Anul XVI, nr. 112 (4710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare imobiliară

Un nou cartier de vile va fi construit la ieşirea din Suceava spre Dragomirna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Piaţa imobiliară din Suceava dă semne de dezmorţire. După ce luni la rând singurele autorizaţii de urbanism emise de Primăria Suceava au fost doar pentru extinderi de balcoane, amenajarea de alei de acces şi uneori pentru câte o locuinţă individuală, în ultima şedinţă a Comisiei Tehnice de avizare a documentaţiilor de urbanism a fost analizată solicitarea de amenajare a unui cartier de vile pe o suprafaţă de 26.000 mp.

Solicitanţii Planului Urbanistic Zonal sunt trei persoane fizice – Dumitru Buhac, care deţine 20.000 de mp de teren, Aurelia Savu şi Adrian Panchevici, care deţin 6.000 de mp de teren.

Aceştia au solicitat autorizările necesare pentru realizarea unui cartier de locuinţe cu regim mic de înălţime pe o suprafaţă de 26.000 de mp, proprietăţi private, situate pe strada Mitocului, la ieşirea din Suceava înspre Dragomirna.

Regimul de înălţime admis la noul cartier de locuinţe cuprinde subsol, parter şi cel mult două etaje (sau etaj plus mansardă). Minim 20% din terenul aferent fiecărei vile trebuie să fie cu spaţii plantate, iar o altă regulă impusă este de amenajare a minim un loc de parcare pentru fiecare 100 mp de teren construit.

“Comisia Tehnică a dat aviz favorabil acestui proiect, care va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa din 26 mai. Este primul proiect imobiliar de amploare la care ni se solicită anul acesta aprobare, pe lângă cel al unui complex comercial, lucru care demonstrează că piaţa imobiliară începe să se dezmorţească”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava Viorel Seredenciuc.

O altă solicitare de dezvoltare a unui proiect imobiliar vine de la SC Bennicol SRL, care doreşte  construirea unui microansamblu de locuinţe cu două subzone, diferenţiate prin regim de înălţime şi structură, pe o suprafaţă de teren de 7.185 mp, situat pe strada Petru Muşat.

Prima subzonă cuprinde locuinţe cu regim redus de înălţime (maxim D + P + E + M) având structuri uşoare (de tip sandwich), izolate sau înşiruite, în vreme ce a doua subzonă este gândită pentru ridicarea de blocuri cu înălţime de până la P + 7 etaje.

Suprafeţele rămase libere dintre construcţii vor fi amenajate ca spaţii verzi de

utilitate publică. Accesul auto şi pietonal se realizează din strada Petru Muşat şi strada Apeductului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou cartier de vile va fi construit la ieşirea din Suceava spre Dragomirna.
 Vizualizări articol: 1996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un nou cartier de vile va fi construit la ieşirea din Suceava spre Dragomirna5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmmmm trimis de
(14 mai 2011, 11:19:35
Pe aici salariile au tot scazut si oricum sunt mici, daca le comparam cu alte judete din tara, productia este sublima spre lipsa cu desavarsire, vamesii au si ei problemele lor, cu traficul de carne vie merge din ce in ce mai greu, pe astia cu tigarile ii alearga zi de vara pana-n seara, iar din Italia, Austria, Spania sau Germania cam greu vin "fondurile" si sumele nu sunt deloc asa de mari.

Asadar, cine ar urma sa fie maretii cumparatori? Exceptand, bineinteles, aceleasi persoane care mai au poate inca cel putin 1 vila si care ar vrea sa-si mai ia una.

Piata imobiliara se va dezmorti atunci cand romanul va intelege ca nu se merita sa dai zeci de mii de euro pe cotetele comuniste care oricum or sa pice la primul cutremur, cand omul de rand se va putea macar gandi la un credit imobiliar, fara sa aiba cine stie ce dobanzi sau comisioane ascunse, cand va sti ca are un venit care sa ii permita plata unei rate la un astfel de credit, cand bancile vor deveni mai flexibile in acordarea unor astfel de credite, cand perspectiva de viitor, per ansamblu, a judetului si a tarii va fi cel putin optimista.

Pana atunci nu facem decat sa ne imbatam cu apa rece si sa discutam despre nimic.

P.S.: sper ca macar de acum incolo maretii constructori din judet (si nu numai) sa inteleaga ca ar trebui sa inceapa sa foloseasca materiale de constructii testate in prealabil. Nu ma intereseaza ca e produs nemtesc sau francez. Eu stiu ca aia n-au "Vrancea" lor si, daca tot ma inham la ceva pe termen foarte lung, trebuie sa iau in considerare absolut toate riscurile.
2.   Comentariu trimis de
(14 mai 2011, 11:55:02
Eu zic ca e bine sa se construiasca, sa avem cat mai multe cartiere rezidentiale(desi e pretentios sa le zic asa) ca-n afara..in asa fel incat cei care-si pot permite sa locuiasca in liniste,aer curat,spatiu,etc......
dar e o singura (mare) problema-banii! in conditiile in care un apartament nou e in medie 40 de mii euro,cat poate sa coste o vila sau duplex? 70-min. asadar cati dintre oamenii de rand isi pot permite un credit de banii astia? vb colegului romanii din alte tari nu se mai grabesc sa trimita bani...deci eu ma intreb ,ca si cel de mai sus, cine vor fi cumparatorii?
2.1  RE: Comentariu trimis de
(14 mai 2011, 13:25:04
Cu riscul de a ma repeta... cumpatorii vor fi aceeasi indivizi care detin apartamente, vile, terenuri, masini de lux, etc. Concret nu se va simti o mare diferenta pentru ca vom avea, in continuare, unii, putini, care nu vor mai sti in ce casa sa doarma la noapte (avand prea multe) si multi amarati care se vor inghesui, in apartamente saracacioase, cu catel si purcel (si sa zica mersi si pentru atat).
3.   Idee buna, locatie proasta... trimis de
(14 mai 2011, 14:33:42
Dupa ce stai 15+ minute in intersectia de la pasarela ca sa iesi de pe strada Mitocului iti trece cheful sa mai locuiesti acolo. Cand investesti trebuie sa te gandesti la toate. Iar atunci cand faci 30-45 minute pana in oras e clar ca ai facut o alegere gresita. Valabil si pt Burdujeni... Initiativa vine in conditiile in care 50% din constructiile noi din zona Moara si 25% din zona Ipotesti, niste zone normale, sunt la vanzare. Probabil ca investitorii astia nu au aflat inca ca "bula imobiliara" este istorie si imbogatirea rapida nu mai functioneaza asa.
4.   Intrebare trimis de
(15 mai 2011, 16:41:28
BRANDIBURU-le vad ca in tot ce postezi ii tot dai ca sunt comunisti cei care isi spun parerea . Spune-mi ai trai in comunism? sau iti imaginezi in urma tampeniilor spuse la televizor. De tot ce beneficiezi tu si parintii tai a fost construit in comunism. Voi nu ati reusit nici sa variuiti ce s-a construit, dimpotriva ati distrus(vezi IUPS, CPL, STCLA,INTEGRATA, TRICOTAJELE, ETC) Ati adus in schimb etnobotanice, droguri, baruri si mai putin scoala si civilizatie. Credeti ca daca aveti o rabla de masina sunteti cineva? Te intrebi cine va cumpara locuintele? Nu stiu , pana nu vor fi locuri de munca, slaba speranta. In comunismul denigrat de tine azi te casatoreai si maine mergeai sa-ti dea locuinta, si in cel mult un an o primeai(asa cum spui ca sunt cutii de chibrituri, cred ca in ea locuiesti)
4.1  RE: Intrebare trimis de
(15 mai 2011, 21:27:29
In comunismul ala pe care-l elogiezi `mneata, oamenii traiau cu teroarea ca poate au spus ceva "nepotrivit" fata de persoane "nepotrivite" si stiau ca risca sa se trezeasca, in orice noapte, cu Securitatea la usa.
In comunismul ala, marile investitii s-au facut, culmea, cu banii americanilor. Ia pune mana mataluta si vezi ce e cu aia ~ 21 miliarde $ primiti de Romania, dupa momentul 1968 (refuzul lui Ceausescu de a participa la ocupatia Cehoslovaciei) iar, inca o parte substantiala (ca sa ne referim la blocuri) a sosit, dupa cutremurul din 1977, de la rusi (acel celebru "ajutor" cu care s-au ridicat cartiere intregi).
In comunismul ala, erau construite fel si fel de uzine prin zone in care n-ar fi avut ce cauta (spune-mi, te rog, care era rolul chimiei din Falticeni - ca sa dau un banal exemplu - locatia nu era deloc de ajutor) dar multe se faceau ca sa fie locuri de munca.
Acele marete fabrici si uzine functionau dupa principiul "noi ne facem ca muncim" insa "ei" chiar plateau. Pacat ca nu prea aveai ce face cu banii aia pentru ca, daca n-aveai relatii pe la magazine, la partid, si/sau rude la tara, erai om mort.
In comunismul ala romanii si-au dat licenta in datul spagii: de la celebrul plocon "de la tara" pana la cafele si pachete de Kent. Era o arta sa stii cui, cat, cand si, mai ales, daca se merita sa dai.
Mai lasa frustrarea; nu am adus eu etnobotanicele si, daca tot nu poti dormi de grija mea, afla ca le detest chiar daca nici macar n-am vazut cum arata un pliculet cu prafuri de alea. Am vazut insa oameni distrusi si mi-e de ajuns.
Pastreaza-ti dumneata masina de lux, eu prefer sa merg, deocamdata, cu rabla mea. Macar stiu ca nu e luata pe furat sau dat in cap.
Vad ca inca exista o gramada de nostalgici dupa comunism. Pun pariu ca in 1989 erai unul dintre multele milioane care erau pe strazi, urland de bucurie "Jos Tiranul!". Personal, nu am avut nici cea mai mica lipsa in acea perioada dar ma bucur ca am scapat de ea.
Macar taci.
4.2  RE: Intrebare trimis de
(15 mai 2011, 21:34:28
Iar daca spun despre cineva ca este comunist, fac referire la modul in care gandeste. Insa esti prea putin pregatit incat sa intelegi ce vreau sa spun si nu am asteptari in aceasta privinta. Nu de la dumneata.
Mai bine ai tace din gura si ai zice mersi ca ai acces la libera informatie, ca ai frontierele libere, ca nu mai stai cu stresul ca poate iti bate cineva la usa, la 2 noaptea si te asteapta o masina neagra la scara, ca nu mai risti sa bagi la Canal sau cine mai stie pe unde, ca ai de unde sa cumperi de mancare, etc etc etc.
Democratia nu este pentru toti: unii fac averi, altii nu. Asa este peste tot.
Marile probleme ale acestei tari le reprezinta implicarea politicului in justitie si, in general, Justitia in sine. Daca s-ar rezolva problema justitiei, multe s-ar rezolva de la sine.
Insa in tara in care inca se scrie cu oi pe dealuri nu cred ca poti emite multe pretentii.
Cat despre acele cutii de chibrituri, la cat de vechi sunt majoritatea si la cati pereti s-au spart in ele, la urmatorul cutremur vor deveni o raritate. Dar imediat dupa ce pica noile blocuri, construite cu materiale "de calitate", netestate corespunzator pericolelor pe care aceasta tara le ascunde sau, mai bine zis, netestate deloc (de ce sa mai dea constructorul bani sau sa bage materiale de calitate cand poate baga toate prostiile, frumos colorate si a luat privirea fraerilor care vor plati ca prostii 40 de ani la ele?).
5.   Intrebari deschise trimis de
(15 mai 2011, 21:45:18
Ca sa nu mai fiu acuzat de rea vointa, am cateva intrebari si le voi repeta ori de cate ori va fi necesar, pentru a intelege toata lumea ca nu doresc decat binele tuturor:
- cati din cei care au construit, construiesc sau vor construi cartiere de vile si/sau blocuri au dus materialele de constructii la testat la INCD/INCERC? Cati folosesc materiale de constructii care sa fie testate / avizate de catre acest institut?
- cati au primit acea carte tehnica a imobilului?
- cati (in special pentru cei care cumpara apartamente) verifica structura de rezistenta a blocului (macar vizual, mai ales daca este nou - se pot aduce specialisti, cu aparatura dedicata)?
- cati se intereseaza de cum este construit, de cum este gandita structura de siguranta a blocului?

Nu va minunati ca aveti spatiu mare. Cititi istoria blocului Carlton care a picat la cutremurul din 1940 si, pentru cei care au daramat pereti, poate o sa va dati seama ca orice perete, oricat de "de umplutura" ar fi el considerat, tot prelua din sarcina. Poate macar in al 12-lea ceas va veti da seama de pericolul la care va supuneti, nu doar voi, dar supuneti si vecinii. Si total aiurea.

Investitia intr-un apartament/casa, este una pe termen lung. Cand stii ca platesti o viata pentru asa ceva si cand stii ca rata lunara este considerabila, cred ca se merita sa iti iei absolut toate masurile de precautie. Altfel risti sa ramai si cu banii dati si fara casa (si nu asteptati sa va faca statul sau constructorul sau firma de asigurari una prea curand) ori, mai rau, va pierdeti viata.

Mai meditati.
6.   Pentru stimabilul domn ,, spinu' : ,,1989 ' trimis de
(16 mai 2011, 13:20:01
De construit se va construi, dar se tine cont de harta riscurilor? Avem o mentalitate care lasa de dorit in ceea ce priveste notiunea de hazard.
Harta riscurilor a fost realizata dupa inundatiile care au avut loc si pagubele care le-au produs. De ce nu s-au gandit ca orice drept implica o responsabilitate, orice oportunitate -o obligatie, orice proprietate -o datorie, timpul este modalitatea naturii de a face ca sa se imtample toate deodata!
Credeti ca noi, cei din 1989 am adus etnobotanice, droguri, baruri si mai putin scoala si civilizatie?
Cred ca vorbiti in necunostiinta de cauza!
Dumneavoastra credeti ca atat pot face tinerii pentru batrani: sa-i socheze si sa-i tina la zi cu realitatea? Natura ne aseamana, iar educatia ne deosebeste.
A fi cineva nu inseamna a avea bunuri!
Sunt convinsa ca normalitatea, cultura si educatia reprezinta bazele unei societati fara de care ea nu se poate dezvolta favorabil. Cultura si educatia sunt cele in jurul carora graviteaza toate celelalte domenii.
Si de asemenea sunt convinsa ca daca vom fi maestri intr-un domeniu, vom primi mult mai mult respect decat daca vom fi niste ignoranti a tot ceea ce ne inconjoara, deci vom fi noi schimbarea pe care o asteptam de la ceilalti. Nu toti sunt cum ati precizat dumneavoastra. Nu imi place exprimarea dumneavoastra, la cati ani de educatie si cultura aveti, ati putea sa folositi niste termeni mai adecvati, nu credeti?
Oare unde profesati dumneavoastra ce se aduce ?
Cati au codecs-ul facut?
Si de asemenea nu-mi plac mesajele cu tenta politica. De ce ? Pentru ca nu este loc mai potrivit in a studia mizeria umana decat politica , nu credeti ?
O zi buna.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei