Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mai 2011 - Anul XVI, nr. 112 (4710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pentru abateri grave

Unui ginecolog i-a fost reziliat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţie mai puţin obişnuită la Suceava, unde unui ginecolog i-a fost reziliat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, pentru abateri grave. “Medicul specialist a utilizat formulare de bilete de trimitere pentru investigaţii paraclinice şi nu a recomandat investigaţii paraclinice, nu a utilizat formulare cu regim special de prescripţie medicală şi nu a recomandat medicamente subvenţionate pentru pacienţii asiguraţi”, a explicat, ieri, purtătorul de cuvânt al CAS, Anda Sălăgean, motivele pentru care doctorul în cauză nu mai poate lucra în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Responsabilul de relaţiile cu presa al Casei de Asigurări de Sănătate a arătat că este pentru prima oară în acest an când împotriva unui medic se ia o astfel de măsură dură, adăugând că, în schimb, o reziliere de contract a fost dispusă la o farmacie din Zamostea, în luna februarie, după ce, în urma unor verificări întreprinse la sesizarea localnicilor, s-a constatat că angajata unităţii de profil vindea medicamente subvenţionate la suprapreţ.

 

Controale la 73 de medici şi farmacii

Anda Sălăgean a subliniat că, în cazul ginecologului, abaterile au fost dovedite cu ocazia unor controale (73 în total), efectuate de la începutul anului la medici şi farmacii, controale care au avut ca tematică verificarea corespondenţei între serviciile solicitate pentru decontare de către furnizori şi cele efectuate în mod real, respectarea clauzelor contractuale, precum şi modalitatea în care prescrierea şi eliberarea medicamentelor se încadrează în reglementările legale în vigoare.

Purtătorul de cuvânt al CAS a precizat că, în urma verificărilor, cinci medici de familie au fost sancţionaţi cu avertisment, iar un altul cu amendă de 5.000 de lei, motivele fiind reprezentate de eliberarea unor certificate de concediu medical cu nerespectarea prevederilor legale.

 

Tot felul de nereguli

În acelaşi timp, un alt medic de familie a fost sancţionat cu diminuarea cu zece la sută a veniturilor pentru luna februarie, întrucât a absentat nejustificat de la serviciu. Totodată, în cazul a doi medici de familie şi a unui medic specialist s-a constatat nerespectarea clauzelor contractuale referitor la completarea corectă şi la zi a formularelor utilizate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, situaţie în care medicii de familie au fost sancţionaţi cu diminuarea cu zece la sută a veniturilor pentru lunile în care nu au fost respectate clauzele contractuale, iar medicul specialist cu o diminuare de 20 la sută.

 

Au încasat bani necuveniţi

De asemenea, în cazul unui medic stomatolog, verificările au demonstrat că acesta nu respecta clauzele contractuale privind completarea corectă şi la zi a formularelor utilizate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, motiv pentru care s-a dispus diminuarea cu 20 la sută a veniturilor aferente lunii martie 2011. Nereguli în activitate au fost dovedite şi la un alt stomatolog, care a încasat pentru servicii medicale 156,62 de lei în plus faţă de ceea ce a raportat.

Abateri au fost descoperite şi la două farmacii, unde a fost constatată nerespectarea obligaţiei privind verificarea datelor obligatorii de pe prescripţiile medicale, cazuri în care s-a dispus returnarea a 4.508 lei, bani încasaţi necuvenit.

 

Amenzi totale de 31.948,68 de lei

În timpul controalelor, angajaţii CAS Suceava au mai descoperit că trei medici de familie au făcut prescrieri nejustificate de medicamente, aceştia fiind sancţionaţi cu diminuarea cu zece la sută a veniturilor lunare, iar alt medic de familie a înscris eronat codul numeric personal al bolnavului, acesta fiind sancţionat cu plata sumei de 186,06 lei, sumă reprezentând contravaloarea compensată a prescripţiilor medicale emise cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.

În total, potrivit purtătorului de cuvânt al CAS Suceava, sancţiunile de diminuare cu zece la sută, respectiv 20 la sută a veniturilor lunare ale furnizorilor de servicii medicale şi farmaceutice verificaţi sunt în valoare totală de 31.948,68 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unui ginecolog i-a fost reziliat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Unui ginecolog i-a fost reziliat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei