Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mai 2011 - Anul XVI, nr. 112 (4710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Anul acesta se poartă voluntariatul”

Marş antidrog, acţiuni de ecologizare şi lansări de carte, în Săptămâna Voluntariatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, desfăşurată la Suceava, sub sloganul „Anul acesta se poartă voluntariatul”, se încheie duminică, 15 mai, cu acţiuni de ecologizare în parcul din localitatea Arbore. Săptămâna Naţională a Voluntariatului, ajunsă la a X-a ediţie la nivel naţional, este un eveniment naţional care îşi propune să mobilizeze cât mai multe persoane care să contribuie activ la dezvoltarea comunităţii din care fac parte.

La Liceul cu Program Sportiv Suceava a avut loc o campanie de prevenire a consumului de plante cu efect halucinogen „Împreună pentru siguranţa copilului tău”, acţiune susţinută de IPJ Suceava, Departamentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

O altă activitate a fost organizată de Asociaţia Educatorilor Suceveni, cu tema „Voluntariatul, oportunitate de dezvoltare personală”. Tot la Liceul Sportiv s-a lansat cartea „Civic Participation”, eveniment organizat de către Asociaţia Educatorilor Suceveni.

 

Peste 300 de elevi şi cadre didactice, prezente la marş

Una dintre acţiunile de amploare desfăşurate în cadrul Săptămânii Voluntariatului la Suceava, la care au participat peste 300 de elevi şi cadre didactice, a fost marşul antiviolenţă, antidrog şi antitutun, organizat de Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a copilului aflat în dificultate „Euroactiv”.

Elevii care s-au alăturat acţiunii iniţiate de Euroactiv provin din şapte unităţi de învăţământ (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala cu clasele I – VIII „Miron Costin”, Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 1 Suceava şi Şcoala cu clasele I – VIII din Ipoteşti, dar şi studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Pe traseul Casa de Cultură - Biserica Sf. Înviere, apoi pe str. Ana Ipătescu şi, în final, parcul Universităţii „Ştefan cel Mare”, unde s-a desfăşurat marşul, s-a alăturat grupurilor de elevi şi psihologul Angela Cîmpan, de la Centrul Judeţean de Prevenire şi Consiliere Antidrog Suceava.

 

Campanii stradale de informare

Acţiunea a fost avizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, care a permis elevilor din unităţile de învăţământ să participe la marşul antiviolenţă şi antidrog, dar şi de către Primăria municipiului Suceava.

 „<Euroactiv> continuă în această săptămână cu campanii de informare, pentru a oferi publicului informaţii cu privire la fenomenul de consum de droguri, alcool şi tutun şi urmările pe care le pot avea tinerii care consumă aceste substanţe de risc. Campaniile stradale se vor desfăşura pe străzile municipiului Suceava, astăzi şi mâine, între orele 12:00 – 16:00”, ne-a spus profesorul Mihai Greciuc, preşedintele „Euroactiv”. Pliantele vor fi distribuite gratuit de către voluntarii asociaţiei „Euroactiv”.

 

Implicare, voluntariat

În Suceava, în această campanie s-au implicat Centrul de Voluntariat „Origini Verzi” din Suceava, împreună cu alte organizaţii şi ONG-uri, precum CENRES, AREAS, KULT-ART, CFECAS, EUROACTIV, Clubul „Împreună”, GIRB, AIESEC, Asociaţia Educatorilor Suceveni, PAPI Cândeşti, PAPI Arbore, Asociaţia ProAnima, dar şi instituţii - Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Suceava şi Inspectoratul de Politie a Judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marş antidrog, acţiuni de ecologizare şi lansări de carte, în Săptămâna Voluntariatului.
 Vizualizări articol: 2327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Marş antidrog, acţiuni de ecologizare şi lansări de carte, în Săptămâna Voluntariatului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari! trimis de
(14 mai 2011, 21:13:16
În occident voluntariatul leaga cunostinte si deschide perspective nebanuite. Poti sa te trezesti vânzând ceva pentru o actiune umanitara sau servind o supa saracilor alaturi de-o persoana cu bani si relatii care dedica din timpul sau liber acestor actiuni.
Aceasta disponibilitate e bine vazuta, se poate trece si-n CV. Orice ar crede multi dintre români: relatiile sociale din occident nu tin cont neaparat de grosimea portofelului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei