Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mai 2011 - Anul XVI, nr. 112 (4710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiuni

Controale pentru depistarea transporturilor ilegale de carne din Bulgaria şi Turcia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii, jandarmii şi medicii veterinari suceveni vor forma echipe mixte de control pentru identificarea în trafic a transporturilor ilegale de animale, de carne şi produse din carne din Bulgaria şi Turcia, ţări în care au apărut numeroase focare de febră aftoasă. Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a declarat că în condiţiile evoluţiei febrei aftoase pe teritoriul celor două ţări, autorităţile judeţene sucevene au toate măsurile de prevenire a apariţiei bolii în judeţ. „Măsurile vizează în principal o monitorizare atentă a mişcării animalelor vii, a produselor de origine animală şi a subproduselor provenite din ţările afectate de febra aftoasă”, a spus Popescu.

Prefectul judeţului a convocat în cursul zilei de ieri o întâlnire la care au participat primarii, şefii structurilor de poliţie locală şi medicii veterinari din cele 20 de localităţi din judeţul Suceava în care funcţionează târguri şi oboare.

„Discuţiile s-au axat pe necesitatea urgentării autorizării târgurilor şi oboarelor din punct de vedere sanitar-veterinar, având în vedere că, din cele 20 de târguri, 16 sunt neautorizate”, a arătat prefectul de Suceava. Astfel, în momentul de faţă nu deţin autorizaţie sanitar-veterinară târgurile din Arbore, Baia, Bogdăneşti, Câmpulung Moldovenesc, Comăneşti, Dărmăneşti, Drăguşeni, Dumbrăveni, Forăşti, Gura Humorului, Liteni, Milişăuţi, Moldoviţa, Rădăuţi, Vama, Zvoriştea. Singurele târguri autorizate sunt cele din Dolhasca, Mălini, Udeşti şi Vereşti.

 

Veterinarii îi vor monitoriza pe producătorii autohtoni de animale vii

Sorin Popescu a declarat că în urma întâlnirii de ieri s-a stabilit ca Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava să inventarieze şi să monitorizeze producătorii autohtoni de animale vii, urmând să comunice această bază de date Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava şi autorităţilor administraţiei publice locale.

„Primarii, în calitate de preşedinţi ai comitetelor locale pentru Situaţii Urgenţă, vor comunica operativ cu Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, asupra oricărei situaţii identificate pe raza unităţii administrativ teritoriale, referitor la comercializarea neautorizată de animale şi a subproduselor. Totodată, în vederea prevenirii introducerii în judeţ de animale cu provenienţă incertă, se vor organiza acţiuni în comun, atât în trafic, cât şi în zilele de târg, în localităţile judeţului”, a spus Sorin Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale pentru depistarea transporturilor ilegale de carne din Bulgaria şi Turcia.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Controale pentru depistarea transporturilor ilegale de carne din Bulgaria şi Turcia4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei