Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mai 2011 - Anul XVI, nr. 112 (4710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Extindere

LIDL se pregăteşte să construiască şi al doilea complex comercial la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concernul german Lidl & Schwarz, care deţine şi reţeaua de magazine Kaufland, vrea să dea startul la construirea celui de-al doilea complex comercial LIDL din municipiul Suceava.

Aceştia au solicitat municipalităţii sucevene aprobarea unui nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru viitorul magazin de pe strada Cuza Vodă nr. 59, la ieşirea din Burdujeni spre Botoşani, pe o suprafaţă de teren de 6.231 mp.

Practic, LIDL urmează să aibă două magazine în Suceava, unul la baza cartierului Obcini, la ieşirea spre Şcheia şi altul în cel mai mare cartier al municipiului, Burdujeni, la ieşirea spre Salcea, în dreptul ultimului bloc turn.

Planul de ocupare a terenului cu construcţii va fi de numai 31%, iar regimul de înălţime admis va fi de maxim 9 metri, adică un singur nivel.

Pentru clienţii magazinului LIDL vor fi amenajate 98 de parcări, iar 711,96 mp de teren vor fi amenajaţi ca spaţii verzi.

Viceprimarul municipiului Suceava Viorel Seredenciuc a precizat că avizul Comisiei Tehnice asupra acestor documentaţii de urbanism a fost favorabil, încât autorizarea acestui PUZ modificat va fi supusă curând aprobării Consiliului Local, aceasta fiind ultima etapă înaintea emiterii autorizaţiei de construire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului LIDL se pregăteşte să construiască şi al doilea complex comercial la Suceava.
 Vizualizări articol: 6124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
LIDL se pregăteşte să construiască şi al doilea complex comercial la Suceava5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Erata trimis de
(14 mai 2011, 11:23:19
"Pentru clienţii magazinului LIDL vor fi amenajate 98 de parcări" - poate ai vrut sa scrii "98 de locuri de parcare" pentru ca altfel facea LIDL ce n-au facut toti primarii Sucevei la un loc.

Oricum 5500 mp (cat ramane fara spatiu verde), tinand cont ca sunt si aproape 100 de locuri de parcare inseamna destul de putin pentru un magazin deci nu va fi o mare chestie.
2.   Faliment scrie pe usa trimis de
(14 mai 2011, 13:15:25
Singura problema este in ce ordine se vor inchide. A mai fost un magazin de profil in Burdujeni, care s-a inchis. Eu tot nu inteleg cum reuseste Selgros sa ramana deschis si din ce bani acopera salariile si utilitatile (sa nu-mi spuneti ca din vanzari ca nu tine - mergeti si observati cate case sunt deschise, cati clienti sunt si ce cumpara, etc.). Produsele expira pe raft, etc. Vor mai ramane in forma doar magazinele din mall si din centrul comercial bucovina (carrefour). Desigur, kaufland - raiul pensionarilor care cumpara patrunjel, va supravietui si el. Ramane sa vedem ...
2.1  RE: Faliment scrie pe usa trimis de
(14 mai 2011, 13:21:37
Smecheria este ca Selgros apartine unui lant international.

Sa iti dau un exemplu foarte scurt dar concret: o discutie la Braila intre 3 reprezentanti ai unor hypermarketuri (2 internationale si 1 national). Cel "national" avea preturi foarte bune la anumite produse de larg consum. Ceilalti 2 i-au adus in vedere urmatorul lucru: ori isi ajusteaza preturile (adica sa le creasca => profit mai mare), ori ei isi pot permite sa scada preturile chiar sub ale lui, chiar daca asta ar insemna sa vanda in marja negativa pentru o lunga perioada de timp.

Cand faci parte dintr-un lant international, cu multiple locatii, in multe tari, iti permiti sa ai cateva locatii care sa mearga pe minus pentru ca are cine sa le sustina.

2.2  RE: Faliment scrie pe usa trimis de
(14 mai 2011, 14:40:34
Asta cu lantul international o stiu. Mai stiu si de aranjamentele cu preturile. Ce nu stiu, este cat se poate sustine un asemenea minus, intr-o locatie complet neatractiva ca Suceava (oras falimentar care nu mai produce nimic). Pana la urma neamtul merge pe profit si trebuie sa ai un interes major pentru prezenta intr-o anumita zona pentru a sustine ani de zile o locatie care aduce pierderi. Traim si vedem ...
2.3  RE: Faliment scrie pe usa trimis de
(14 mai 2011, 16:34:13
nici nu va dati seama ce vanzari are selgros, pai voi stiti cat cumpara majoritatea persoanelor care au magazinase, sau magazine sau chiar lanturi de magazine din selgros? stiu market din dorohoi care cumpara lunar din selgros in valoare de 50 000 de lei, e un fel de distributie doar ca vine clientul la tine. in scurt timp selgros va distruge putinele firme de distributie care au mai ramas pt ca au preturi mult mai bune
2.4  RE: Faliment scrie pe usa trimis de
(14 mai 2011, 17:48:21
@IREAL

E foarte simplu: orasele astea, aparent moarte, sunt cele care aduc profituri frumusele. De ce? Oamenii nu prea au alte alternative si n-ai sa vezi prea multi suceveni (sa presupunem ca Suceava e un oras care abia o mai duce, de pe-o zi pe alta) ca se duc, zilnic sau saptamanal, la Iasi, la marketuri.
In orasele mai mari, clientii isi permit sa emita pretentii pentru ca stiu ca au o varietate mult mai mare de unde alege. In orasele mai mici inca se merge dupa zicala "iei de la mine, la pretul meu sau esti liber sa te duci oriunde vrei dar tot la mine vei ajunge, intr-un final".
Un lant precum Carrefour, Metro, Selgros sau asa mai departe, isi pot permite sa tina nu luni, ci ani de zile preturile ingrozitor de jos. Faptul ca n-o fac este pentru ca fiecare directoras de magazin vrea o prima, un bonus din vanzari, o apreciere din partea sefilor. Insa daca se doreste, de sus, se pot scadea preturile fix pana deasupra limitei de dumping.

Si mai e o chestie care scapa din vedere: orice market (super, hyper, etc) practica niste adaosuri extrem de nesimtite. S-a prezentat chiar pe ProTV, acum cateva zile, problema cartofului: intra in tara cu 0,70 lei (7000 lei vechi) si, la raft (in Bucuresti) ajunge la 3,5 lei (35.000 lei vechi). Mai este ceva de spus? Ca sa nu uitam de taxele de deschidere, de raft, de pozitionare, etc care chiar daca s-a tot discutat a fi scoase, tot exista.
2.5  RE: Faliment scrie pe usa trimis de
(14 mai 2011, 18:27:23
@MAD_JOHN - De ce imi vine sa rad dupa ce citesc rationamentul tau ? Adica Selgros va duce la falimentul Metro, Carefour, Auchan, Kaufland, Real, etc. ? Mergi des prin magazine ?
2.6  RE: Faliment scrie pe usa trimis de
(14 mai 2011, 20:30:11
Brandiburu vb aiurea. In momentul cand cei 2 internationali i-au impus celui national sa creasca pretul inseamna ca au comis o infractiune la legea concurentei, unde amenzile sunt imense si nu prea se joaca nimeni cu asa ceva.
In alta ordine de idei.....profitul lantului Selgros a crescut fata de cel a lui Metro care este in descrestere. Si Selgros Suceava vinde baieti, nu cat se doreste, dar vinde si majoritatea clientilor sunt din Botosani.
2.7  RE: Faliment scrie pe usa trimis de
(14 mai 2011, 23:07:08
Cand ai sa mai scoti capul din judet, in lumea larga si ai sa intelegi cum stau lucrurile, ai sa-ti verifici vorbele, inainte de a le rosti.
Apropo: cand rulezi miliarde de lei vechi zilnic crezi ca te doare capul de autoritati, mai ales de cele din Romania?
De "fondul de protocol" de la marii si preaiubitii nostrii retaileri ai idee? Stii cine si in ce conditii beneficiaza de el?
Si inca ceva: nimeni nu impune nimic insa ti se ofera niste posibilitati, dintre care una are calde recomandari spre a fi urmata. Cazul la care fac referire s-a petrecut acum 3-4 ani, intr-un birou unui functionar care reprezinta o autoritate destul de importanta in acest domeniu. Discutia a fost amicala dar foarte la subiect.

Insa esti inca mic pentru a intelege cum merg, de fapt, lucrurile, cand e vorba de foarte multi bani la mijloc.
2.8  RE: Faliment scrie pe usa trimis de
(15 mai 2011, 10:19:07
@IREAL
Selgros nu este retailer. Acolo se vinde en-gros la micii comercianti. La fel si la Metro. Billa si Selgros fac parte din grupul Rewe. Cred ca daca Selgros ar fi mers prost, asa cum insinuezi, ar fi tras obloanele pana acum, asa cum a facut Billa.
2.9  RE: Faliment scrie pe usa trimis de
(15 mai 2011, 20:52:16
@HAGBARD Observatia mea se bazeaza pe ceea ce vad. Merg cel putin saptamanal cam pe la toate magazinele mari (inclusiv Selgros). Ceea ce vad la ei este departe de a fi ceva ce seamana a business. Cel mult 3 case deschise simultan (uzual 2), iar clienti ... cate un ratacit care a luat o camasa, un suc, iaurt, eventual un sapun. Nu am vazut niciodata, asa cum am vazut la Metro de exemplu (ca sa luam un exemplu de en-gross-ist), o persoana cu 3 carucioare pline de marfa. Desigur, cei de la Botosani vin sa-si faca aprovizionarea in perioadele cand nu sunt eu la magazin. Asa, ca explicatie pentru prosti merge ... Vom vedea ce ne rezerva viitorul. Cat priveste preturile, platim mai mult decat in marea majoritate a tarilor din EU pentru absolut tot. Am fost recent in mai multe tari din vest si, cel putin la mancare, stam in top, detasat.
3.   Intradevar... trimis de
(15 mai 2011, 09:12:37
EU STIU CA SELGROS E UN FEL DE DEPOZIT MODERN PT CEI CE CUMPARA MARFURI PT MARCHETURI PRIVATE DIN BOTOSANI SI IMPREJURIMI ...CUNOSC PERSOANE CARE FAC ACEST LUCRU ,DAR AM SI VAZUT INTAMPLATOR CAND MERG LA CUMPARATURI CUM VIN CU FURGONETELE SI SE APROVIZIONEAZA DE AICI...DE ACEEA CRED CA REZISTA PE PIATA...DESPRE BILLA DIN BURDUJENI - CARE S-A INCHIS , EU AM AUZIT : GURA TARGULUI...CA NU MERGEA CHIAR "PROST" ASA CUM S-A SPUS (TOATE MAGAZINELE AU VANDUT MAI PUTIN IN ACEASTA PERIOADA DE CRIZA ,NU DOAR BILLA) CI CA A FOST O NEINTELEGERE INTRE CONDUCEREA MARCHETULUI SI PROPIETARUL TERENULUI IN CEEA CE PRIVESTE CHIRIA...S-AU SPUS MULTE DE ATUNCI CA SE VA FACE AICI INCA UN KAUFLAND ,MARCHET ORIZONT ...DAR NU S-A DESCHIS NIMIC.PROBABIL CA DOMNUL CU TERENUL VREA PPRETURI ASTRONOMICE. MI-E MI-A SPUS UN CETETEAN IN ETATE DIN BURDUJENI CA TERENUL DE SUB BILLA A FOST AL UNOR CETATENI DIN LOCALITATE .PRIN ANII 58'- 60'-IN TIMPUL COLECTIVIZARII S-AU LUAT CU FORTA TERENURILE SI S-A CONSTRUIT AICI INTREPRINDEREA DE VALORIFICARE A LEGUMELOR SI FRUCTELOR .DUPA REVOLUTIE S-AU FACUT TOT FELUL DE ROTATII SI SMECHERII SI TERENUL A AJUNS LA CU TOTUL ALTE PERSOANE ...
4.   ... trimis de
(15 mai 2011, 20:25:54
Selgros merge bine
4.1  RE: ... trimis de
(15 mai 2011, 21:36:41
Brandiburu....
 ☭  ϑ
La ceva de genul asta ma refeream. Odata ce e demonstrata hai sa-i zicem teoria conspiratiei...e cam naspa. Amenzile reprezinta pana la 10% din cifra de afaceri a clientului respectiv. Deci cu cat ai cifra de afaceri mai mare si amenda va fi mai mare. Asta vroiam eu sa-ti zic...
Si nu ca te-ar interesa sau m-ai cunoaste dar lucrez intr-o multinationala de vreo 6 ani de acum deci stiu foarte bine cum merg lucrurile.
4.2  RE: ... trimis de
(15 mai 2011, 21:40:17
NU se vede linkul...cauta in Revista Piata din 28 Aprilie 2011 un articol despre 3 mari companii care au fost amendate incalcand Legea Concurentei.
4.3  RE: ... trimis de
(15 mai 2011, 22:50:15
In primul rand, am recitit comentariul postat de mine si ai dreptate: nu stiu cine esti iar asta cu atat mai mult descalifica anumite parti din cele scrie. Asadar, pe aceasta cale, atat cat se poate, imi cer scuze pentru remarcile rautacioase de acolo. Poate vei apuca sa mai citesti pe aici.
In al doilea rand, total de acord cu tine numai ca am o mica adaugire: trebuie ca baietii astia, de la Consiliul Concurentei sau cum s-or chema, sa demonstreze acest fapt. Iar aici deja lucrurile se complica si cred ca esti de acord cu asta.
De asemenea, daca stai putin stramb si judeci drept, cred ca poti fi de acord si cu faptul ca exista niste baieti destepti, ca de exemplu marii retaileri care sunt pe piata si care cam fac ce vor cu preturile pentru ca isi permit.
Si firma la care am lucrat a primit o amenda de aproape 10 miliarde de lei vechi tot pentru o chestie de acest gen insa, din cate stiam eu, amenda poate merge pana la 1% din valoarea cifrei de afaceri. Poate in ultima perioada s-a schimbat, nu bag mana in foc ca nu insa oricum, valorile sunt uriase cand le asterni pe hartie si interesele de asemenea.
4.4  RE: ... trimis de
(16 mai 2011, 10:27:56
:) Nu. Legea Concurentei e din 91 si a mai fost modificata prin 2005 parca ultima data. In functie de gravitatea faptelor amenda poate ajunge pana la 10% din cifra de afaceri pe anul anterior celui in care s-a intamplat fapta. Intr-adevar sumele sunt astronomice. Chestia cu preturile pana la limita de dumping o poate face orice client care are un magazinas cat de mic. Tu ca si vanzator tre sa pui 0.00001 peste pretul de achizitie, atat, doar ca iti dai seama ca nu prea iti convine pentru ca ai multe alte cheltuieli pe care trebuie sa le acoperi.
Sunt baieti destepti, dar spre mirarea tuturor sa stii ca are si statul niste baieti foarte destepti doar ca nu se vad si lumea nu stie, dar sunt. Si mai ales in aceste vremuri de criza, cand nu sunt bani la buget, baietii isi fac treaba cum trebuie.
Mi-ar place sa stam de vb odata face to face, imi place cum gandesti, dar nu ai dreptate mereu. Sunt multe chestii ascunse pe care lumea crede ca statul le scapa din vedere dar e doar de fatada, ei isi fac treaba cum trebuie mai ales ca au interese uriase.
O zi buna.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei