Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mai 2011 - Anul XVI, nr. 112 (4710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mânăreli de sezon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apropierea de finalul competiţiilor interne, campionate şi cupe naţionale deopotrivă, aduce de obicei (iar anul ăsta parcă mai multe ca oricând) rezultate pentru care termenul civilizat este acela de „surprinzătoare”, iar cel în jargon / argou sportiv este „mânăreli ordinare”. Cum spuneam, chestia nu e nouă. Poate vă amintiţi, din anii ’90, pe când la Brescia jucau niscai români, că în ultima etapă din Il Calcio, Milan, deja campionaă de multe etape şi aflată în plină glorie internaţională, a „reuşit” să ia o mardeală soră cu moartea de la Brescia, pe care această victoria imposibilă o putea salva, chiar la Milano! La noi, preţ de vreo 20 de ani, Gloria Bistriţa a bătut toate recordurile în domeniu: pe când era în B, mânca nori în tur, ajungea totdeauna în lupta pentru promovare în A, după care se punea pe vândut în neştire în retur, sub comanda veşnicului infractor poreclit „Lordul”. Atunci când a intrat totuşi în A, mi s-a părut c-a făcut-o din greşeală, nedorindu-şi deloc asta. S-a repliat însă instantaneu organizând, la iniţiativa aceluiaşi „Lord” penal, celebra „cooperativă” care mai includea Galaţiul, Bacăul, Clujul, Piteştiul, între care nu existau meciuri egale, de 1 punct, ci doar victorii care aduceau fiecăruia câte 3 puncte. Mi-am reamintit toate astea alaltăieri, dar şi cu alte vreo două săptămâni în urmă, urmărind parodiile dintre Dinamo şi eterna Gloria, care la primul meci şi-a menajat titularii (!!) fiindcă venea un meci greu în campionat, iar la al doilea la fel, că vine un meci la fel de/chiar mai greu. Pe bancă, fericit de cele două înfrângeri, oricum etalând mai multă bucurie decât Andone şi Borcea, acelaşi „Lord”, nea Jean. Cam aşa însă procedează şi echipe cu firmă, ultima sosită în bandă (că era păcat să-i lase singuri pe ai mei de la Real, care măcar au „justificarea” că sponsor principal le este o celebră casă de pariuri, după cum scrie pe piepturile lor, de unde concluzia că au voie – sau trebuie! – să piardă chiar pe Bernabeu în faţa lui Gijon cu 2-3, cotă 9, iar pauză-final cotă 17,80!) fiind Barcelona care, duminica trecută, jucând cu ultima clasată, Levante (retrogradată încă de prin noiembrie!), a scos doar un 1-1, pentru x pauză / x final cota fiind, a dracu’ coincidenţă, tot de 17,80. Practic nu mai există campionat nemânărit, exceptându-l pe ăla rusesc, care însă abia a început de câteva etape. V-aş sfătui să pariaţi la tenis. Dar mai pot, oare, după ce Federer a luat-o alaltăieri de la Gasquet!?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mânăreli de sezon.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Mânăreli de sezon5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei