Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2011 - Anul XVI, nr. 111 (4709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Precizare

„Cauzele întârzierii execuţiei şoselei de centură nu pot fi imputate cabinetului de avocatură <Tudor>”

Cabinetul de avocatură „Tudor” îşi exprimă nedumerirea faţă de afirmaţiile făcute de domnul primar Ion Lungu în cadrul conferinţei de presă din data de 10 mai 2011 - inserate în cotidienele „Monitorul de Suceava” şi „Obiectiv de Suceava”, ediţiile din data de 11 mai 2011 - cu privire la cauzele ce au condus la întârzierea execuţiei şoselei de centură a municipiului Suceava, sens în care face următoarele precizări:

În baza contractului nr. 86 din data de 8 mai 2008 încheiat între DRDP Iaşi, cabinetul de avocatură „Tudor”, în colaborare cu alte cabinete de avocatură, cu SC Geosit SA şi evaluator PFA Costel Călinescu, s-a angajat la acordarea unor servicii de consultanţă în vederea efectuării exproprierilor necesare construcţiei şoselei de centură a municipiului Suceava, servicii în cadrul cărora au fost incluse şi identificarea şi evaluarea imobilelor respective.

Potrivit legislaţiei în vigoare, firma de avocatură şi subcontractanţii aveau obligaţia de efectuare a acestor lucrări numai după stabilirea traseului de către proiectant şi punerea la dispoziţie de către proprietarii terenurilor şi a autorităţilor locale pe raza cărora acestea erau situate, a tuturor informaţiilor privind proprietarii terenurilor şi a actelor de proprietate, întocmind ulterior proiectul de hotărâre de guvern cu anexele corespunzătoare care se înaintează CNADR. Aceste instituţii, împreună cu Ministerul Transporturilor, după verificare, înaintează acest proiect Guvernului României, singura entitate care dispune aprobarea suprafeţelor de teren ce urmează a fi expropriate.

Abia după apariţia hotărârii de guvern, comisiile de expropriere din care fac parte şi reprezentanţi ai cabinetelor de avocatură, emit hotărâri de expropriere pentru fiecare suprafaţă de teren în parte, prin care stabilesc despăgubirile ce urmează a fi acordate pe baza evaluărilor efectuate de către un expert ANEVAR.

Până în prezent, cabinetul de avocatură a emis hotărâri pentru un număr de 205 suprafeţe de teren în baza Hotărârilor de Guvern nr. 735/2009 şi 743/2010.

Pentru tronsonul cuprins între km 429 + 500 şi km 3+100 – km 10+000 (localităţile Şcheia şi Ipoteşti), Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost înaintat de către cabinetul nostru de avocatură DRDP Iaşi, prin adresa din data de 24 septembrie 2010, această instituţie trimiţându-l la rândul ei CNADR Bucureşti la data de 5 octombrie 2010.

 

Aşteaptă o reparaţie publică din partea primarului Ion Lungu

Menţionăm că traseul definitiv al culoarului aferent tronsonului pentru care s-a întocmit proiectul în cauză ne-a fost comunicat de organele abilitate abia la finele lunii august 2010.

La începutul lunii aprilie 2011, ca urmare a apariţiei Legii nr. 255/2010 intrată în vigoare la data de 23 decembrie 2010, CNADR Bucureşti a solicitat firmei noastre întocmirea altui proiect de hotărâre de guvern având anexate suprafeţele de teren ce urmează a fi  expropriate, reevaluate la preţurile stabilite de grilele notarilor publici.

Deşi, încă din luna septembrie 2010, - deci anterior intrării în vigoare a noii legi - evaluatorul ANEVAR identificase şi măsurase aceste terenuri împreună cu un reprezentant al SC Geosit SA, evaluând fiecare suprafaţă în parte, rapoartele de evaluare fiind întocmite sau în curs de întocmire având în vedere preţurile de piaţă, datorită neurgentării procedurilor de emitere a hotărârii de guvern până la data de 22 decembrie 2010, CNADR Bucureşti a considerat că respectivele terenuri ar trebui reevaluate potrivit noii legi, opinie controversată, având în vedere dispoziţiile art. 31 din Legea nr. 255/2010.

Având în vedere cele arătate mai sus, cabinetul de avocatură nu putea emite hotărâri de expropriere pe terenurile aparţinând tronsonului pe sectorul cuprins între km 429 + 500 şi km 3+100 – km 10+000, nici până la această dată hotărârea de guvern nefiind emisă, situaţie de care nu se face vinovat acesta, proiectul pentru redactarea ei fiind trimis organelor abilitate încă din luna septembrie 2010, deci cu trei luni înaintea apariţiei noii legi.

Prin urmare, considerăm neavenite şi chiar calomnioase afirmaţiile unui reprezentant al autorităţii locale vizavi de cauzele întârzierii execuţiei şoselei de centură, acestea fiind făcute evident fără o prealabilă documentare în ceea ce priveşte situaţia de fapt şi modul de aplicare a legislaţiei în domeniu.

În ideea unei mai bune colaborări, sperăm într-o reparaţie publică din partea celor implicaţi, afirmaţiile făcute cu prilejul conferinţei de presă de către domnul primar Ion Lungu afectând grav imaginea instituţiei noastre.

 

Avocaţi, Silvia şi Vasile TUDOR

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cauzele întârzierii execuţiei şoselei de centură nu pot fi imputate cabinetului de avocatură .
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
„Cauzele întârzierii execuţiei şoselei de centură nu pot fi imputate cabinetului de avocatură 2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei