Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mai 2011 - Anul XVI, nr. 104 (4702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Moment pios

Liturghie solemnă dedicată beatificării Papei Ioan Paul al II-lea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea va fi marcată printr-o slujbă specială, care va avea loc sâmbătă, 7 mai, începând cu ora 11.00. Liturghia solemnă se va derula la basilica minor din Cacica şi va fi celebrată de Excelenţa Sa Petru Gherghel – episcop de Iaşi, asistat de preoţii din Decanatul de Bucovina.

Locul ales pentru liturghia solemnă, Sanctuarul Marian de la Cacica, are o semnificaţie aparte. Mai exact, Papa Ioan Paul al II-lea este cel care prin decretul semnat în anul jubiliar 2000 a ridicat biserica la rangul de basilica minor. Momentul solemn va fi întregit de prezenţa Corului de Cameră Vox Artis din Iaşi, care va cânta sâmbătă în basilica minor de la Cacica.

Manifestările închinate beatificării nu se opresc la slujba de la Cacica, ci vor continua şi în perioada următoare. Punctul culminant îl constituie consacrarea noii biserici din Poiana Micului cu hramul „Fericitul Ioan Paul al II-lea”. Solemnitatea consacrării va avea loc în ziua de 21 mai, în prezenţa cardinalului Stanisław Dziwisz, mitropolit de Cracovia, care a fost secretarul personal al Papei.

 

Credincioşii, invitaţi la Cacica în ziua de sâmbătă

Papa Ioan Paul al II-lea s-a stins din viaţă pe 2 aprilie 2005, la orele 21.37, după o lungă suferinţă, dar şi după 27 de ani în care a slujit Evanghelia şi pe Cristos, ani în care a propovăduit iubirea, speranţa şi pacea. Mulţimea de pelerini adunaţi în Piaţa Sfântul Petru din Roma a sacadat minute în şir, într-un singur glas, „Santo subito!” („Sfânt imediat”), iar un prim pas în această direcţie s-a făcut deja pe 1 mai 2011, când urmaşul şi colaboratorul său apropiat, Papa Benedict al XVI-lea, l-a ridicat la slava Fericiţilor.

„În aceste momente, se cuvine să rememorăm unul dintre ultimele sale pelerinaje – cel din România, din zilele de 7-9 mai 1999. Deşi împovărat de ani şi suferind, a dorit să vină într-o ţară majoritar ortodoxă, iar la sosirea pe aeroportul din Bucureşti a ţinut să amintească minunatul titlu dat României, de <Grădină a Mariei>.

Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea a fost marcată în ziua de 1 mai, în toate bisericile din Decanatul de Bucovina, prin liturghii de mulţumire, iar polonezii au depus jerbe de flori şi au aprins candele la cele două statui ale Papei din faţa bisericilor din Suceava şi Cacica.

Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea umple de bucurie inimile sutelor de milioane de catolici din întreaga lume, dar şi ale tuturor oamenilor, de bunăvoinţă. Pentru polonezi, oriunde ar trăi ei, bucuria este dublată de un firesc sentiment de mândrie, căci El a fost fiul poporului polonez, iar noi am avut privilegiul să îi fim contemporani”, a declarat Ghervazen Longher, în numele comunităţii polonezilor din România.

Pentru a marca însemnătatea momentului, credincioşii sunt invitaţi în număr cât mai mare la Sf. Liturghie solemnă de mulţumire, programată pentru ziua de 7 mai, ora 11.00, la Sanctuarul Marian din Cacica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liturghie solemnă dedicată beatificării Papei Ioan Paul al II-lea.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Liturghie solemnă dedicată beatificării Papei Ioan Paul al II-lea5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei