Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mai 2011 - Anul XVI, nr. 104 (4702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect

Copii de la Şcoala Breaza, iniţiaţi în arta fotografiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Şcoala cu clasele I-VIII Breaza se află în derulare proiectul intitulat „<Lumea de lângă noi, viitorul nostru!>, Parteneriat pentru educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate!”, finanţat de Fundaţia „Soros” România. Proiectul, în valoare de 14.700 de lei, se desfăşoară pe o perioadă de opt luni (1 martie – 31octombrie).

Grupul ţintă al proiectului este format din 30 de elevi ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate sau au venit minim pe economie.

Scopul proiectului este creşterea încrederii în forţele proprii a copiilor din familii defavorizate, prin desfăşurarea de activităţi de interes pentru comunitate.

 

Documentare, expoziţii foto

Activităţile propuse de organizatorii proiectului îi ajută pe elevii din Breaza să câştige noi abilităţi, încredere în ei, recunoaştere din partea comunităţii, iar locuitorii comunei se vor apropia de nevoile şi mediul şcolii.

„Ne-am propus să-i iniţiem pe elevi în abilităţi media, în fotografie, în tehnica interviului audio, în filmări şi tehnica documentarului. Vom face împreună excursii foto, materiale de promovare a comunităţii, vom realiza fotografii semnificative pentru tradiţiile şi viaţa socială a comunei, interviuri audio cu bătrânii comunei despre obiceiuri, poveşti, mituri locale, păţanii <trăsnite>, amintiri din război. La finalul proiectului, ne-am propus să realizăm trei documentare (30 de minute), privind obiceiuri de Paşte specifice comunei, participarea copiilor la cositul ierbii şi strânsul fânului, respectiv cele mai frumoase poveşti locale”, ne-a declarat profesoara Alina-Daniela Lucaşciuc, coordonatoarea proiectului.

 

Proiect care poate genera dezbateri pe diferite teme de interes local

„Lumea de lângă noi, viitorul nostru!”, după cum a completat profesoara Lucaşciuc,poate trezi la viaţă o comunitate, cea din comuna Breaza, care pare încremenită într-o stare de aşteptare a unor soluţii externe, chiar dacă în realitate membrii săi ştiu să ducă cu demnitate greutăţile zilnice.

„Ar fi primul proiect derulat în cadrul acestei comunităţi, fapt care ar da încredere şi ar încuraja la acţiune. Este un proiect care poate genera dezbateri pe diferite teme de interes local, poate asigura transparenţa deciziilor luate de către autorităţile locale, poate promova idei, dar în acelaşi timp poate educa şi comunitatea, poate să-i înveţe pe ceilalţi să înţeleagă anumite grupuri defavorizate, să le determine să devină mai active în viaţa comunităţii”, a mai spus coordonatorul echipei de pregătire a proiectului Alina-Daniela Lucaşciuc.

Implementarea proiectului de la Breaza este posibilă cu spijinul echipei de profesori Aurica Astaloş, Loredana Blidari, Nicoleta Lisca, Mărioara Ciurlă şi învăţătoarea Mihaela Costeliuc. Parteneri în acest proiect sunt Clubul Ecologic BIOS Sibiu, reprezentat de profesoara Stanca Ungureanu şi  profesorul Dumitru Ungureanu, Primăria Breaza, reprezentată de primarul Gheorghe Lesenciuc şi viceprimarul Mihai Misiuc, precum şi SC CATV-POINT SRL, reprezentată de Sorin Poenar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii de la Şcoala Breaza, iniţiaţi în arta fotografiei.
 Vizualizări articol: 1019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Copii de la Şcoala Breaza, iniţiaţi în arta fotografiei5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei