Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2011 - Anul XVI, nr. 81 (4679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Până la 31 martie

Creştere de 46% la încasarea impozitelor de la persoanele juridice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ciuda crizei economice, încasările Primăriei Suceava din taxe şi impozite, în primul trimestru al anului, sunt mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, în primul trimestru al anului, veniturile proprii ale municipalităţii sucevene sunt cu 12,47% mai mari decât cele realizate în perioada similară a anului 2010, după cum a precizat ieri primarul Ion Lungu.

Cele mai mari încasări sunt la impozitele pe proprietate, unde creşterea înregistrată este de 31,7% faţă de anul trecut.

La acest capitol, cea mai mare creştere înregistrată este la plata impozitului pe clădiri la persoanele juridice, sumele încasate fiind cu 46,82% mai mari decât în aceeaşi perioadă anul trecut.

„Acest lucru se datorează şi unei strategii prin care, pentru prima dată, am acordat o bonificaţie de 5% persoanelor juridice care plătesc taxele pe terenuri şi clădiri până la 31 martie. La sumele mari pe care le datorează agenţii economici, aceştia şi-au făcut o socoteală şi au zis că este mai bine să le achite anticipat. Cert este că, la impozitul pe clădiri, am depăşit încasările cu mai mult de 46% faţă de anul trecut”, a declarat Ion Lungu, adăugând că la impozitul pe terenurile persoanelor juridice, creşterea încasărilor este de 16,97%.

O problemă semnalată de primarul Sucevei este cea a scăderii semnificative a sumelor alocate de la „centru”, mai exact sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată, care sunt cu aproape 20% mai mici decât cele preconizate.

„Soluţia ar fi o mai bună colectare a veniturilor proprii. De aceea, avem o strategie de a creşte veniturile proprii ale primăriei, de a lărgi baza de impozitare şi a păstra taxele la acelaşi nivel. Aşa cum se ştie, timp de cinci ani taxele şi impozitele locale nu au fost mărite prin hotărâre a Consiliului Local, în afara celor reglementate prin lege”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Media totală a veniturilor fiscale şi nefiscale obţinute în primele trei luni ale anului la Primăria Suceava este cu 100.000 de lei mai mare decât în 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creştere de 46% la încasarea impozitelor de la persoanele juridice.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Creştere de 46% la încasarea impozitelor de la persoanele juridice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zau? trimis de
( 7 apr 2011, 13:28:08
Asta sau faptul ca ati pus proprire pe conturi DESI se achitasera datoriile de vreo luna si ati mai luat INCA O DATA banii din conturi ... dupa bunul plac.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei