Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2011 - Anul XVI, nr. 81 (4679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fonduri

Flutur semnează luni proiectul de 63 de milioane de euro pentru gestionarea deşeurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că în cursul zilei de luni, 11 aprilie, va semna la Ministerul Mediului contractul pentru proiectul de gestionare a deşeurilor din judeţul Suceava. Flutur a declarat în cursul zilei de ieri că proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava” depus de Consiliul Judeţean a fost aprobat de Comisia Europeană.

„Este o veste foarte bună pentru noi. Încercăm ca în perioada următoare să stabilim o foaie de parcurs pentru închiderea gropilor de gunoi existente şi pentru construcţia gropilor ecologice noi”, a spus Flutur. El a precizat că valoarea proiectului este de 63 de milioane de euro.

De precizat că lucrările la prima celulă a unei noi gropi de gunoi care se construieşte în comuna Moara au fost începute în vara anului trecut. Prima celulă a gropii de gunoi de la Moara va avea o suprafaţă de 7,5 hectare de teren şi va asigura procesarea a 1,8 milioane de tone de deşeuri pe an. Investiţia este de 4,36 milioane de euro, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri structurale.

Investiţia a început din fondurile Consiliului Judeţean, această instituţie urmând să-şi recupereze banii după obţinerea finanţării europene.

Pe lângă centrul de management al deşeurilor din Moara urmează să se construiască o groapă ecologică în zona Pojorâta, care va avea o suprafaţă de 2,2 hectare şi o capacitate de 157.500 de metri cubi.

Din fondurile alocate prin acest proiect vor mai fi construite trei staţii noi de transfer a deşeurilor şi două staţii de colectare, precum şi un sistem de colectare selectivă a deşeurilor, cu 6.426 de platforme şi 7.362 de containere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur semnează luni proiectul de 63 de milioane de euro pentru gestionarea deşeurilor.
 Vizualizări articol: 838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Flutur semnează luni proiectul de 63 de milioane de euro pentru gestionarea deşeurilor2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ecologizare,politicieni,gunoaie........ trimis de
( 7 apr 2011, 13:09:35
este foarte bine ca se construiesc aceste gropi de gunoi pentru ca dupa viitoarele alegeri gunoaiele care conduc acum sa nu ramana pe marginea drumurilor.Dumnezeu sa/l ierte pe omul din Valcea care a murit in fata spitalului inchis.
2.   * trimis de
( 7 apr 2011, 14:22:44
Ce minunat e totul pe hârtie ?!
Dar adevăratul gunoi când îl vom îndepărta ?
Suceveanu’ a cam dezvoltat o antipatie
Pentru Flutur ( îndeosebi’ ) şi gaşca sa

Staţi liniştiţi , potopul nu ne va afecta
Suntem cu 60 de ani în urmă (faţă de oricine)
Pe munţii de gunoi ne vom cocoţa
Şi vom striga unul altuia : să trăiţi bine !
3.   Comentariu trimis de
( 7 apr 2011, 14:46:02
N-avem bani de pensii dar avem bani de aruncat la gunoi...EXECRABIL!!!
Din punctul meu de vedere cred ca groapa de gunoi nu o veti muta la moara sau la pojorata ci pe aleea din centru spre cetatea de scaun unde va puteti pune in aplicare sistemul de sortat hartia igienica din rahat .
3.1  RE: Comentariu trimis de
( 7 apr 2011, 22:35:59
63 mil de aici alte citeva de colo si de colo si asa se vor acoperi cele 500 mil lipsa de la plata salariilor bugetarilor dar tov pdl..... trebuie sa liciteze in favoare bugetului partidului ca vin alegerile
4.   Buba-lui baselu trimis de
( 7 apr 2011, 16:19:03
BANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII CAMPANIE IN 20121
5.   Jenibil trimis de
( 7 apr 2011, 18:00:37
in afara de faptul ca nu se mai colecteaza selectiv nici macar in suceava, cu toate ca a fost o incercare puerila, acum sa colectam pe tot judetul. in municipiu se selecteaza gunoiul la diasil cu 20 de rromi cu furci:))) si firme specializate stau si se uita. mi-e mila de oamenii aia din itcani. Daca tot asa o sa faceti treaba si la nivel judetean e clara treaba .poate tot niste clientelari ai pdl daca se poate va rog:))
altfel nu are nici un rost
6.   Mai gândiţi-vă puţin trimis de
( 8 apr 2011, 10:20:43
ce fel de specimene populează acest judeţ. pentru curioşi îi invit să vină pe malul apei Sucevei când vine puţin umflată. o să aveţi parte de un spectacol inedit referitor la gunoaiele care plutesc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei