Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mar 2011 - Anul XVI, nr. 72 (4670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Shopping City

Sucevenii s-au reîntâlnit la Lecturile Urbane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul naţional „Lecturi Urbane – Oraşul Citeşte” i-a provocat pentru a doua oară pe suceveni la lectură. În după-amiaza zilei de sâmbătă, peste 250 de suceveni şi-au dat întâlnire în faţa Alexandria Librării din Shopping City Suceava şi au citit împreună.

Sute de volume au fost expuse în faţa Alexandria Libării, într-un spaţiu transformat într-un veritabil „parc de lectură”, iar cei prezenţi nu doar că au avut ocazia să citească în public, dar au mers acasă şi cu o carte care i-a atras mai mult. În mai puţin de un sfert de oră de la deschiderea noii ediţii „Suceava citeşte”, spaţiul din faţa librăriei a devenit neîncăpător, elevii, studenţii, profesorii, dar şi oamenii aflaţi în trecere prin centrul comercial au avut ocazia, timp de câteva ore, să răsfoiască cărţile lor preferate, să citească fragmente din ele şi să le ia acasă pentru a continua lectura.

„Planificăm să organizăm trei-patru ediţii pe an. În 2009, un grup de tineri din Bucureşti au coborât din metrou şi au început să împartă cărţi celor de acolo, încurajându-i să citească în public. Bucureştenii au ajuns la cea de-a XV-a ediţie, noi suntem la a II-a, dar, ţinând cont de felul cum a fost primit proiectul de suceveni, suntem siguri că vor urma încă multe altele. Următoarea ediţie planificăm să o desfăşurarăm în parcul Universităţii <Ştefan cel Mare>, iar în aer liber <Suceava Citeşte> va deveni şi mai interesantă”, e menţionat Cezar Căilean, reprezentantul Alexandria Librării.

În cadrul acestei ediţii, participanţii au avut parte şi de alte surprize, pe parcursul întregului eveniment au existat cinci momente interactive, tombole cu premii oferite de Alexandria Libării şi un miniconcert de muzică folk, susţinut de elevii Colegiului Naţional „Petru Rareş”. „O acţiune foarte interesantă, un motiv pentru noi, cei tineri, de a lăsa pentru câteva ore calculatorul şi a ne regăsi în lectură. Am venit împreună cu colegii mei, aşa cum am făcut şi data trecută, şi abia aştept ediţia următoare”, ne-a mărturisit Georgiana Bucaciuc, elevă la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 4 Suceava.

Proiectul „Lecturi Urbane” este un proiect de implicare socială, care are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice, creşterea numărului celor care citesc şi trezirea interesului pentru carte în rândul tinerilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii s-au reîntâlnit la Lecturile Urbane.
 Vizualizări articol: 1256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Sucevenii s-au reîntâlnit la Lecturile Urbane5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei