Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mar 2011 - Anul XVI, nr. 72 (4670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Petrea Dulgheru: Capetele de cai au fost incinerate, iar ancheta continuă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma materialului „Capete de cai, aruncate în lunca Sucevei”, publicat în ediţia de sâmbătă a Monitorului de Suceava, în care prezentam imagini înspăimântătoare cu circa 80 de capete de cabaline, care au fost aruncate pe câmp, în apropierea viitorului pod al şoselei de centură peste râul Suceava, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, Petrea Dulgheru, ne-a declarat ieri că toate capetele de cai au fost luate de Primăria Pătrăuţi, pe teritoriul căreia au fost aruncate, şi duse la un incinerator.

Dulgheru a completat că Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava continuă ancheta demarată vineri, după ce reporterii Monitorul de Suceava au sesizat că pe malul Sucevei sunt aruncate resturi de animale, până la găsirea vinovaţilor.

Se pare că „isprava” a fost făcută de angajaţii unui abator din apropierea Sucevei, unde se fac sacrificări de cai, dar resturile animale ar fi putut fi aduse şi de la un abator din alt judeţ.

 

Se caută vinovatul

Inspectorii sanitar-veterinari au constatat vineri că cele circa 80 de capete de cabaline au fost sacrificate de aproximativ trei-patru zile şi sunt capete de la animale sănătoase. Se presupune că au fost sacrificate toate odată, cel mai sigur într-un abator. Verificările la abatoarele din zona Sucevei, care ar fi putut să ducă acele capete de cal acolo, au fost demarate de inspectorii sanitar-veterinari încă de vineri, dar nu a fost găsit, încă, vinovatul. Această neregulă este prevăzută în articolul 4, litera b, punctul 9, din HG 984/2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Aici se precizează că depozitarea în afara locurilor special amenajate a reziduurilor şi deşeurilor de origine animală, precum şi neasigurarea evacuării acestora către societăţile comerciale abilitate pentru neutralizare se pedepsesc cu amendă cuprinsă între 30.000 şi 40.000 de lei.

 

Incinerarea este obligatorie

Directorul executiv al DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, ne-a declarat că prevederile legale referitoare la deşeurile animaliere sunt clare. „Tot ceea ce nu este folosit în producţie trebuie dus la una dintre societăţile autorizate să incinereze resturile de animale. Problema este că toate aceste operaţiuni costă”, a spus Dulgheru.

Reprezentanţii DSVSA Suceava s-au mai confruntat cu un caz asemănător anul trecut, în luna noiembrie, când tone de resturi de animale, în putrefacţie, au fost împânzite pe câmpurile din apropierea unui abator, din comuna Şerbăuţi. Firma care a fost găsită vinovată şi amendată anul trecut pentru abandonarea resturilor animale pe câmp este şi astăzi în vizorul reprezentanţilor DSVSA Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petrea Dulgheru: Capetele de cai au fost incinerate, iar ancheta continuă.
 Vizualizări articol: 1658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petrea Dulgheru: Capetele de cai au fost incinerate, iar ancheta continuă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei