Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mar 2011 - Anul XVI, nr. 72 (4670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Bucureşti

O sută de profesori din judeţul Suceava pichetează astăzi Ministerul Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După două săptămâni de grevă, cadrele didactice din judeţul Suceava, alături de colegii lor din judeţul Botoşani, au hotărât să mute protestul la Bucureşti. Azi noapte au plecat din Suceava spre Bucureşti două autocare cu profesori de la instituţiile de învăţământ din municipiul Suceava, zonele Humor şi Fălticeni pentru a picheta Ministerul Educaţiei, Tineretului, Cercetării şi Sportului, între orele 9.00 - 16.00. Profesorii speră că vor purta şi o discuţie cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi vor încerca să găsească împreună o soluţie pentru ca situaţia de blocaj financiar să nu se repete peste câteva luni.

 

„Mergem să-l întrebăm pe Funeriu dacă are de gând, din două în două luni, să ne scoată în stradă”

Deşi Ministerul Finanţelor Publice a alocat bani pentru restanţele salariale din luna februarie pentru profesorii suceveni, aceştia susţin că este o soluţie de moment, iar în luna mai s-ar putea să se pomenească în aceeaşi situaţie. „Mergem la Bucureşti pentru a avea o garanţie că situaţia nu se va repeta, vrem să-i atenţionăm pe cei de acolo despre cum au fundamentat bugetul, că pe trimestrul I s-au terminat banii, mai departe cum trăim? Mergem să-l întrebăm pe Funeriu dacă are de gând, din două în două luni, să ne scoată în stradă. De asemenea, dacă ne va băga în seamă şi va dori să poarte o discuţie cu noi, vom încerca să discutăm şi câteva aspecte mai spinoase din Legea Educaţiei Naţionale, care ne nemulţumesc”, a declarat Dumitru Ieremia, vicepreşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”.

Cu toate că joi, în cadrul mitingului din faţa Palatului Administrativ, liderii de sindicat au anunţat că vor pleca la Bucureşti doar profesori din municipiul Suceava, în urma consultării cu sindicatele din judeţ, vor merge şi aproximativ 40 de cadre didactice din zonele Gura Humorului şi Fălticeni. „Nu putem rămâne acasă, când nu avem nici o siguranţă că în următoarele luni vom primi salariul complet, vrem să fim asiguraţi de Funeriu că situaţia de blocaj financiar nu se va produce din nou în vară. Unicul care poate rezolva pe termen lung această situaţie este premierul Boc, printr-o rectificare bugetară. Sperăm să nu mergem degeaba la Bucureşti, dacă ministrul nu ne va băga în seamă, va fi încă o dovadă că este incompetent şi nu-şi merită funcţia ce-o deţine”, ne-a spus Viorica Ioniţe, lider de sindicat la Colegiul Tehnic „Nicolae Băcescu” Fălticeni, profesoara care acum jumătate de an s-a aflat în greva foamei.

 

Unii profesori n-au mers nici astăzi la şcoală

Chiar dacă problema restanţelor salariale a fost rezolvată, iar Ministerul Finanţelor Publice a virat Trezoreriei suma necesară pentru salariile aferente lunii februarie, o parte din cadrele didactice din municipiul Suceava nu vor desfăşura nici azi ore, susţinând că vor reveni la şcoală când vor vedea banii în cont. La nivelul Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” a fost hotărâtă suspendarea grevei începând de astăzi, dar profesorii din mai multe şcoli au hotărât continuarea protestului, motivând că nu mai au încredere în declaraţiile politicienilor. „De vreo două săptămâni suntem alimentaţi cu  promisiuni de genul: <mâine vor ajunge banii>, <banii au ajuns>, dar până acum n-am primit nici un bănuţ, n-avem nici o garanţie că există bani pentru restanţele noastre salariale. Când ne vedem banii în cont, reîncepem şcoala. Mâine (astăzi - n.r.) suntem în grevă”, ne-a spus Gica Peiu, lider de sindicat la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”.

Şi elevii Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 7 Suceava vor sta astăzi acasă. „Mâine (astăzi - n.r.) facem şedinţă cu profesorii şi hotărâm cum procedăm mai departe, deocamdată suntem în grevă”, ne-a spus Cazimir Ostrovschi, lider de sindicat.

Elevii de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” sunt anunţaţi astăzi dimineaţă dacă trebuie să vină la şcoală sau nu. „Mâine (astăzi - n.r.) dimineaţă vom avea o întâlnire cu toţi membrii sindicatului nostru şi decidem împreună dacă desfăşurăm sau nu ore. În cazul că hotărâm suspendarea grevei, colegii mei care sunt şi diriginţi vor avea o oră la dispoziţie ca să-şi anunţe elevii să vină la şcoală. Elevii cunosc situaţia creată, noi i-am anunţat, ei aşteaptă decizia noastră”, a menţionat Remus Cenuşă, lider de sindicat la „Dimitrie Cantemir”.

Elevii de la Şcoala Generală Nr. 10 şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” au revenit astăzi la şcoală, însă profesorii sunt gata în orice moment să întrerupă orele dacă nu vor apărea banii în conturi în cursul zilei de azi. „Am decis să reluăm orele, au trecut două săptămâni de când am început greva, elevii noştri vor avea de recuperat mult. Dacă în cursul zilei de mâine (azi - n.r.) nu apar banii, am decis împreună cu colegii mei reluarea grevei”, a declarat Costică Costan, lider de sindicat la „Ştefan cel Mare”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O sută de profesori din judeţul Suceava pichetează astăzi Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 3292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
O sută de profesori din judeţul Suceava pichetează astăzi Ministerul Educaţiei5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E asa cum am prevazut! trimis de
(28 mar 2011, 11:14:22
Au venit banii, dar, dupa OG 41 nu dupa Legea 221, exact cum am prevazut. Multumim Dl. Flutur pentru ca nu se respecta nici o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Aceasta este practica ciumei portocalii. Rusine!!! Cadrele didactice sunt totusi niste intelectuali!
2.   Intr-adevar...fals... trimis de
(28 mar 2011, 11:41:42
Este adevarat ca d-l flutur "se ocupa" de acest subiect dar omite sa spuna ca prin acest demers "instiga" autoritatile sa nu respecte niste hotarari ale instantelor judecatoresti definitive si irevocabile.
De ce nu face si precizarea ca sumele transferate nu acopera in totalitate salariile castigate in instanta de profesori?
Pentru ca tot ceea ce face este menit sa creeze o si mai mare disensiune in randurile profesorilor dar si intre profesori si parinti.
Nu precizeaza d-l flutur ca nu se respecta niste hotarari judecatoresti pentru ca ar trebui sa identifice si vinovatii pentru aceasta stare de fapt. Si poate ca ar trebui sa ceara si sanctionarea celor care se fac vinovati de aceste decizii.
3.   GHICITOARE trimis de
(28 mar 2011, 11:48:56
Ce e portocaliu, cu codita imbirligata, grasut, mananca mult  ☭  mintind cu nerusinare pt capital electoral si se da fluture?
Sunt sigur ca ati ghicit.
4.   Uau trimis de
(28 mar 2011, 12:29:57
Ce multi...oare au incaput pe strada aia?
4.1  RE: Uau trimis de
(28 mar 2011, 13:20:22
Mai SIRJERKALOT portocaliu ce esti. Mai sus se vorbeste de nerespectarea unor hotarari irevocabile si executive iar pe tine te preocupa cati incap pe strada aceea. Afla tu ca seful tau portocaliu a dat comanda sa se amane mitingul legal ca s-au rezolvat problemele cu banii. Insa cum bine stim aceasta este o stratagema ca profesorii sa fie platiti cu foarte putini bani, neluandu-se in considerare faptul ca acei oameni trebuie platiti conform legii. Acei sefi potocalii au dezinformat liderii de sindicat iar acestia au telefonat si au dat mail-uri in care au spus ca mitingul nu mai are loc. Ai inteles de ce nu erau mai multe cadre didactice la miting? Daca nu ai inteles, stai jos, esti p.rost, ai nota 4! Esti un portocaliu platit, daca nu inseamna ca esti naiv, dar asta nu cred.
4.2  RE: Uau trimis de
(28 mar 2011, 14:55:48
MIHUC tu esti,ai fost si vei fi cel mai p.rost din curtea scolii.Daca in fata prefecturii erau in jur de 100 de profesori din tot judetul..asta arata cat de mult le pasa de soarta lor .Tipic romanesc: se lamenteaza toti si nu-s in stare sa se mobilizeze si sa faca un protest ca la carte.
Oricum,creierul tau neted probabil ca nu o sa priceapa mai nimic din ce am scris anterior.
4.3  RE: Uau trimis de
(29 mar 2011, 01:08:33
@Mihuc: Usor, ca faci tahicardie. Kamun ti-a explicat ca la prosti, dar as putea sa pariez ca tot n-ai inteles. Oricum eram ironic in scurta mea exprimare.
5.   Mincinosi extraORDINARI trimis de
(28 mar 2011, 13:24:36
Sa stie Flutur ca se poate minti doar pe el si papagalii (si urangutanii) din suita lui. Un caracter mai murdar decat a acestor indivizi nu mi-a fost dat sa vad. Nu se teme de voturile noastre, il doare in cot ca ne punem copii la post cu sila, dar sa stie ca IN VIATA TOTUL SE PLATESTE. Asa ca ne punen nadejdea doar in BUNUL DUMNEZEU.
6.   Greva la scoli trimis de
(28 mar 2011, 14:29:19
suntem de acord cu profesorii dar după atâtea saptămâni fără ore, se vorbeste de înghetarea anului, în acest vaz cine va deconta părinților cheltuielile cu respectivul an, cum ar fi gaza, internatul, si celelalte cheltuieli cu un elev, domnul Flutur ne poate spune sau este la tăiat panglici
7.   Comentariu trimis de
(28 mar 2011, 18:41:19
E rau de tot!
La Bucuresti nu au rezulvat nimic!
Vor iesi iar in strada maine!
Oare ce va fi?
8.   Anul BOC(na)! trimis de
(28 mar 2011, 19:03:08
Oare anul acesta va fi anul inghetarii bocna ?
Poate elevii vor incheia prin iulie- august!?...
Rugamintea este sa li se ceara mai usor la examene, sa fie iertati daca mai copie un pic!
9.   Visati in continuare trimis de
(28 mar 2011, 19:08:16
In primul rand profesorii sunt de plastelina - la mina directorilor - la mina lui flutur si la funia lui funeriu. Nu o sa rezolve nimic pentru ca nu sunt uniti si se agata de un fir super subtire [salar] ce se rupe in fiecare luna !
Inca sunt oameni care viseaza ca o sa se schimbe in bine ceva in ro !!!! treziti-va la realitate oameni cit mai sunteti inca umani si ....... sincer nu mai am chef sa va incurajez am renuntat demult sa mai sper, am vazut mult prea multe pentru viata asta ,am ratat si am pierdut timp sperind dar nu se poate traii asa !
sa traiassca domn baselu , fluturelu si toti aia de contribuie la "propasirea" neamului romanes!!!!!!!!
10.   Poate mai si munciti trimis de
(28 mar 2011, 21:47:53
ar fi cazul .....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei