Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2011 - Anul XVI, nr. 71 (4669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu mai au încredere

Unii profesori nu merg la şcoală până nu-şi văd banii în conturi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu toate că ieri Guvernul a găsit o soluţie de moment pentru profesori, iar Ministerul Finanţelor Publice a virat Trezoreriei suma necesară pentru salariile aferente lunii februarie, cadrele didactice din municipiul Suceava se vor afla şi luni în grevă, protestând până îşi vor vedea banii în cont.

„Am intrat în posesia actului care confirmă că banii au fost viraţi de la Ministerul Finanţelor pentru plata salariilor restante din luna februarie, am informat toţi liderii de sindicat despre acest document şi i-am asigurat că îşi vor putea lua banii din cont de luni. E la latitudinea profesorilor din fiecare şcoală dacă luni vor continua greva, deşi acum chiar nu există motive de îngrijorare, cel puţin pentru luna februarie problema a fost rezolvată”, a declarat Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”.

 

Elevii vor fi anunţaţi dacă trebuie să revină luni la şcoală

Vestea că Ministerul Finanţelor a alocat banii necesari i-a luat prin surprindere pe cei mai mulţi dintre profesori, iar majoritatea dintre ei nu ştiu exact dacă luni vor reveni sau nu la şcoală. „Încă nu ne grăbim să anunţăm suspendarea grevei, în următoarele două zile vom încerca să luăm legătura cu cei de la Trezoreria municipiului Suceava, vrem să fim siguri că există bani pentru restanţele noastre salariale, nu mai credem declaraţiile. Dacă cei de la Trezorerie confirmă, duminică vom anunţa prin toate canalele noastre elevii să revină la şcoală. Dar cel mai posibil ne vom afla şi luni în grevă, până banii vor ajunge în conturile noastre”, ne-a spus Costică Costan, liderul sindicatului de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”.

La fel vor proceda şi profesorii de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”. „Diseară (ieri seară – n.r.) vom avea o şedinţă cu toţi membrii noştri de sindicat şi vom hotărî dacă vom relua orele de luni, însă cel mai probabil luni vom fi în grevă şi vom anunţa toţi elevii noştri să vină la şcoală de marţi”, ne-a spus Remus Cenuşă, liderul de sindicat de la „Dimitrie Cantemir”.

Mai hotărâţi sunt profesorii de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, care au declarat că nu reîncep orele sub nici o formă de luni. „Până nu vedem banii în cont, nu ieşim la şcoală. Poate au fost viraţi banii de la Bucureşti, dar până luni cu siguranţă nu-i vom avea pe card. Am tot primit promisiuni timp de două săptămâni, doar atunci când vedem câţi bani ne-au intrat pe card vom anunţa elevii să revină la ore”, ne-a mărturisit Gica Peiu, lider de sindicat la „Samuil Isopescul”.

 

„Soluţia este una de moment, avem nevoie de o rezolvare a problemei pe termen lung”

Aşa cum au anunţat şi în cadrul mitingului de joi, din faţa Palatului Administrativ, aproximativ o sută de cadre didactice din municipiul Suceava vor pleca mâine noaptea la Bucureşti, pentru a picheta Ministerul Educaţiei şi pentru a purta o discuţie cu ministrul Daniel Funeriu în vederea găsirii unei soluţii pe termen lung a problemei. „Reprezentanţii ministerului, în frunte cu Funeriu, au demonstrat încă o dată cât de incompetenţi sunt. Dacă nu interveneau autorităţile locale, greva noastră continua câteva săptămâni. Vom ajunge la Bucureşti, luni dimineaţa, aproximativ o sută de profesori din Suceava, vom protesta în faţa Ministerului Educaţiei, soluţia este una de moment, avem nevoie de o rezolvare a problemei pe termen lung, nu avem deocamdată nici o garanţie că în mai nu vom avea aceeaşi situaţie. Am primit liste din mai multe şcoli cu persoanele care vor merge la Bucureşti şi sperăm ca ministrul să nu mai fie aşa indiferent cum a fost până acum şi să găsească timp pentru problemele noastre”, a menţionat Dumitru Irimia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unii profesori nu merg la şcoală până nu-şi văd banii în conturi.
 Vizualizări articol: 987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 6 voturi
Unii profesori nu merg la şcoală până nu-şi văd banii în conturi4.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salarii mari sau mici? trimis de
(26 mar 2011, 12:24:34
A zis dl. Flutur ca au venit banii, dar care din ei..... Cei dupa Ordonanta 40 cu salarii mici sau cei dupa Legea 221 cu salarii normale. Aici este intrebarea. Sigur, luni ne vor ameti cu diferentele de salariu micsorat, iar noi vom "pune botul" si vom incepe scoala.
Deci, mare atentie...
2.   Buna intrebare trimis de
(26 mar 2011, 13:43:15
Dl prefect a spus ( la intalnirea cu liderii de sindicat de pe 10 martie) ca este necesara suma de 56 miliarde de lei vechi iar ministerul finantelor a aprobat 45,5 milarde de lei vechi.
3.   Comentariu trimis de
(26 mar 2011, 17:36:32
MARE GRIJA, NU VA LASATI!
FITI UNITI!
4.   Comentariu trimis de
(26 mar 2011, 19:36:42
ce va trebuie salarii ?la liceul siret desi nu era greva nu s au facut toata saptamana ore...mai vreti salarii?ptr ce?va plangeati de inspectii nici nu va pasa ! daca dupa ce au plecat nu mai intrati la ore.. va meritati soarta..va mai plangeti de elevi ca nu invata...cu cine?
4.1  RE: Comentariu trimis de
(27 mar 2011, 09:06:48
Cere socoteala directorului, el e cel care coordoneaza activitatea in scoala. Nu te lua de toti profesorii, ca nu e corect sa arunci cu noroi in cei care isi fac treaba.
5.   Atentie! trimis de
(27 mar 2011, 15:44:19
Ar fi bine sa luati legatura cu cei de la Botosani. Acolo s-a comunicat ca vin bani doar pentru salariile mici cu Ordonanta 40.
Dar, poate ca datorita lui Flutur, la Suceava nu e asa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei