Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2011 - Anul XVI, nr. 71 (4669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Decizie

Ministerul de Finanţe a alocat banii pentru plata profesorilor suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministerul Finanţelor Publice a alocat ieri banii necesari pentru plata salariilor profesorilor suceveni. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi prefectul judeţului, Sorin Popescu.

Flutur a spus că ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a semnat ordinul prin care a fost alocată suma de 4,55 milioane de lei (45,5 de miliarde de lei vechi) pentru plata salariilor restante din luna februarie. Flutur a declarat că plata salariilor se va face cu prioritate către profesorii care nu au luat nici un leu pentru luna februarie.

„Deşi nu am atribuţii directe în această problemă, m-am implicat direct pentru a încerca să găsim soluţiile în vederea alocării acestor bani. Mai trebuie spus că în momentul de faţă se caută soluţii pentru viitor, astfel încât să nu mai ajungem în această situaţie”, a spus Flutur.

El a adăugat că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a avizat pentru Trezorerie suma necesară pentru plata diferenţelor salariale restante. „Apelul meu către dascăli este să anunţe copiii, părinţii şi să înceapă şcoala, pentru că este spre binele tuturor. S-a găsit o soluţie de moment din partea Guvernului. Şi cred că nu trebuie rezolvată doar punctual această problemă. Îmi exprim speranţa că va apărea un act normativ cu o grilă unică de salarizare pentru toţi profesorii din România, pentru a nu fi trataţi separat cei de la Suceava sau de la Botoşani. Asta deoarece s-ar putea să apară astfel de cazuri şi în alte zone din ţară”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

 

Profesorii îşi vor primi salariile începând de luni

La rândul său, prefectul Sorin Popescu a spus că profesorii suceveni îşi vor primi salariile începând de luni. Popescu a precizat că ministrul Ialomiţianu a aprobat alocarea unor fonduri din trimestrul al treilea pentru primul trimestru. El a arătat că în condiţiile în care problema fondurilor a fost rezolvată, profesorii s-ar putea întoarce la ore.

Pe de altă parte, trebuie spus că Prefectura Suceava a transmis încă de la începutul lunii martie a.c. situaţia existentă la nivelul judeţului Suceava, atât Ministerului Finanţelor Publice, cât şi Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Prefectura Suceava a solicitat celor două ministere, precum şi Ministerului Administraţiei şi Internelor modificarea repartizării pe trimestre a sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate, astfel încât să existe fondurile pentru plata salariilor profesorilor suceveni pentru luna februarie. În cursul zilei de ieri mai erau în grevă generală profesorii de la 14 şcoli din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul de Finanţe a alocat banii pentru plata profesorilor suceveni.
 Vizualizări articol: 1181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ministerul de Finanţe a alocat banii pentru plata profesorilor suceveni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(26 mar 2011, 11:09:47
Bastonul de CONDUCĂTOR
Îţi dă : şanse şi responsabilităţi
Poţi ,, ieşi ’’ din asta .. strălucitor
Sau şifonat şi cu ,, dizabilităţi ’’

Consider (ca ) fiind o ocazie ratată
Acest mandat al dumitale ( primul şi , sper , ultimul )
Suceava’i prost ... prost administrată
Când pleci ia-ne , te rog , zbuciumul !!!

Ai ratat şansa să fii ... mare
Ai limitat IQ-ul în partidul tău
O gaşcă de hoţi ne calcă demult în picioare
Derbedei ce pe tine ( zilnic ) te reprezentau
2.   Orele ar trebui recuperate cumva, nu!?... trimis de
(26 mar 2011, 13:08:18

Bine ca s-a rezolvat cu ajutorul lui Flutur! Felicitari pentru reusita!

Parintii vor neapart un program strict de recuperare a orelor pierdute !
2.1  RE: Orele ar trebui recuperate cumva, nu!?... trimis de
(26 mar 2011, 15:45:28
Mai latzel cred ca esti peste tot portocaliu mai ales in ceru gurii ca si unchesu flutur!!!!rolling on the floor
2.2  RE: Orele ar trebui recuperate cumva, nu!?... trimis de
(27 mar 2011, 12:10:48
Băi Laatule, ce reusita băi portocaliu jegos, treaba lu nen-tu insectă ăsta este să aibă grija eventual ca astfel de jicniri la adresa invatamantului sa nu aiba loc, bai.....nu să-i dedici tu osanale că vezi Doamne, datorită lui au profesorii bani de salarii. Salariul nu este o pomană băi portocaliule, este ceva normal băi....m-am saturat băi, am ajuns sa urăsc portocalele, din cauza unor jegoşi ca voi.
Auzi tu, felicitări pentru reuşită...Şi apropo, că părinţii vor un program pentru recuperarea orelor pierdute şi profesorii vor un un program pentru intrarea în normalitate a plăţii salariului .....CĂ NU ESTE O POMANĂ din partea portocaliilor şi tre să le fim profund recunoscători, iubiţilor conducători .....BĂI BOULE!
3.   Asta e prosteala pe fata trimis de
(26 mar 2011, 14:05:19
Domnul Flutur si cei din Guvern chiar ne cred idioti. Asta nu e rezolvare, ci un fel de "inselatorie". Bugetul pentru profesori este acelasi, doar ca ne da acum din ce ar trebui sa ne dea pe perioada vacantei. De ce s-au transferat banii din trimestrul III? Pentru ca atunci suntem in vacanta, nu ne mai putem organiza si nu vom primi niciun ban. Daca acum, in timpul anului scolar au vazut ca ne pot da banii o data la doua luni, de ce nu ar putea sari cele 3 luni de vara (iunie, iulie, august) considerate luni de vacanta? Nu este decat o manevra murdara, specifica ministrului Funeriu si acualilor guvernanti. Profesorii nu ar trebui sa se lase prostiti si de data asta.
3.1  RE: Asta e prosteala pe fata trimis de
(27 mar 2011, 09:02:47
Bine punctat. Trebuie sa incep sa-mi las niste bani pe card in fiecare luna, ca altfel nu stiu ce voi manca la vara.
4.   Flutur ne trage teapa! trimis de
(26 mar 2011, 14:31:26
Acest individ, incearca sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura.
In primul rand ajuta porcii de la guver sa faca o economie prin neplata salariilor pe perioada de greva. Apoi, incearca sa castige capital electoral, mimind ca datorita lui s-a rezolvat treaba. Deci Fluture, lasa gargara ca nu suntem toti chiar asa de prosti!
5.   Unii trebuie consultati in ziua de salariu trimis de
(26 mar 2011, 17:27:21
Sunt profesori care trebuie consultati de un medic psihiatru inainte de a li se da salariul. Este cazul profesorului Ursulean (Isoscel) de la Brodina, care in loc sa invete copii ii ciupeste. Mai ales pe fetite. Parintii de la Brodina, care au fete la scoala sunt disperati. Probabil ca Ministerul ar trebui sa ia masuri, pentru ca nici inspectoratul si nici conducerea scolii de la Brodina nu fac nimic pentru al scoate pe acest pervers din invatamant. Domnule primar Popescu, nu faci nimi nici mata! Te stiu om hotarat si dintrobucata! Fa ceva! Scoate animalul din scoala ca ne sperie copii!
6.   Comentariu trimis de
(26 mar 2011, 17:32:26
Oricum greva continua
pana nu vad banii in mana , nu se opresc
parintii au facut azi miting
sunt alaturi de ei
7.   Nimeni nu face nimic trimis de
(26 mar 2011, 17:49:11
la Brodina nimeni nu face nimic, chiar daca lucrurile acestea murdare se stiu. stim cine este Isoscelul de la Brodina, care urla la scoala si sperie elevii, dar trebuie sa fie luate masuri. De ce l accoperiti pe nesimtit! Doamna directoare, ati anuntat inspectoratul? Primarul nu vede ce se face Ursulean (isoscelul)? vine beat la clasa!
8.   Ce sa zic.. trimis de
(26 mar 2011, 18:25:36
El stie sa speculeze momentele astea... aduce lumina din aia de la Ierusalim, da bani profesorilor.. repara drumuri europene si nationalelaughing. In 2012 are ce spunesad
9.   Sa fim seriosi! trimis de
(29 mar 2011, 19:39:06
Domnul Ursulean de la Brodina chiar nu bea. Cine poate afirma ca a intrat beat la clasa este, fie un rautacios, fie un mare mincinos, fie un prost. La scoala Brodina in momentul de fata nu sunt cadre ce consuma bauturi alcoolice in timpul programului. Acasa face fiecare ce vrea. Cine suntem noi sa judecam? Cat despre fetite, sa fim seriosi! Daca este adevarat, de ce nu spuneti pe fata? Iar tu , parinte revoltat, sustine-ti spusele! Probabil esti un complexat, care tragi nadejde ca vei roade un os si tu!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei