Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2011 - Anul XVI, nr. 71 (4669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Nereguli pe bandă, la firmele care fac profit din pădurile judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O serie de controale ale poliţei, împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Suceava şi comisari ai Gărzii Financiare, derulate în cursul acestei săptămâni, în perioada 21-24 martie, au scos la iveală numeroase nereguli la societăţi de prelucrare a materialului lemnos.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, s-au efectuat în total zece controale, din care şase la instalaţii de debitat material lemnos, unul în pădure şi trei pe drumurile publice, privind circulaţia materialului lemnos.

Au fost constatate şase infracţiuni la legislaţia în domeniul silvic, câte două de evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Bilanţul acţiunii indică nu mai puţin de 22 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 64.000 de lei, precum şi aproximativ 1.130 de metri cubi de material lemnos confiscat.

La o societate comercială din Sadova, oamenii legii au găsit circa 995 de metri cubi de material lemnos pentru care nu existau documente de provenienţă.

„21 de avize primare erau înregistrate în evidenţele firmei, deşi destinatarii erau diferite persoane fizice, 25 avize primare au fost modificate în sensul că s-a înscris în evidenţă cu o cantitate mai mare decât cea reală, iar cinci avize au fost înregistrate în evidenţe ca fiind provenite din depozit, în timp ce acestea proveneau din platforma de exploatare”, se arată în comunicatul poliţiei.

Administratorul societăţii va da cu subsemnatul la poliţie pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi evaziune fiscală.

Cu dosar penal s-a ales şi patroana unei alte firme de profil, din Pojorâta, care a achiziţionat aproximativ 250 de metri cubi lemn de lucru răşinoase, însă nu a înregistrat operaţiunea în evidenţa contabilă, completând în fals mai multe borderouri de achiziţii de material lemnos.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nereguli pe bandă, la firmele care fac profit din pădurile judeţului.
 Vizualizări articol: 957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Nereguli pe bandă, la firmele care fac profit din pădurile judeţului2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este nevoie de profesionisti ! trimis de
(26 mar 2011, 16:35:36
Pentru a verifica o societate cu profil de exploatare si prelucrare a materialului lemnos este nevoie de profesionisti care sa aiba suficiente notiuni in aceasta bransa . La prima vedere pare ca au descoperit o cantitate insemnata de material lemnos care nu poseda forme legale insa ma indoiesc ca patroni nu vor gasi alternative care sa anuleze entuziasmul controlorilor . Spun aceasta ca am mai citit despre asemenea capturi si pana la urma s-a dovedit ca a fost o greseala din partea celor care au facut controlul , ceia ce macar de data aceaste sa nu fie adevarat .
2.   CIOCU MIC trimis de
(27 mar 2011, 08:47:45
Ciocu mic MODERAT , lasa vrajeala .
Ceea ce spui sunt povesti nemuritoare . Ca sa fi crezut dute la grupa mica de la gradinita si povesteste ceea ce ai scris mai sus dar cred ca si astia mici nu te vor crede .
Din experienta iti spun . Cu ce te ocupi ? sa nu-mi spui ca esti impegat !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei