Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2011 - Anul XVI, nr. 71 (4669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţii

Lideri ai sindicatelor din învăţământul sucevean, mulţumiţi de alocarea fondurilor pentru salarii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi dintre liderii sindicaliştilor din învăţământ din judeţul Suceava au declarat în cursul zilei de ieri că apreciază faptul că Ministerul de Finanţe a deblocat sumele necesare pentru plata salariilor restante ale profesorilor suceveni. Liderul sindicatului judeţean „Spiru Haret”, Constantin Cernica, a precizat că alocarea a 4,55 de milioane de lei pentru plata diferenţelor salariale către dascălii din judeţ reprezintă „un pansament” la problemele profesorilor, precizând că pe viitor trebuie găsite soluţii pentru a se asigura fonduri pe tot parcursul anului. „Vreau să spun că dacă acum nu se implica şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, stăteam cu ochii în soare până la sfârşitul anului şcolar. Eram lângă dumnealui când a discutat cu ministrul Finanţelor, cu cel al Educaţiei şi cu prim-ministrul, solicitând să se găsească soluţii pentru plata profesorilor suceveni”, a spus Cernica. El a adăugat că pentru lunile februarie şi aprilie sunt bani pentru plata salariilor, urmând ca la nivel naţional să se găsească o soluţie pentru evitarea unor situaţii precum cele din această lună, când fondurile pentru salarii au fost insuficiente. „Deocamdată am acoperit restanţele pe care le aveam. Vedem ce o să se întâmple mai departe”, a spus liderul sindicatului „Spiru Haret” Suceava.

La rândul său, prim-vicepreşedintele sindicatului CNSRL Suceava, Gheorghe Leuştean, a spus că după alocarea sumei de 4,55 de milioane de lei, conducerea sindicatului pe care îl reprezintă a trimis adrese la şcolile din judeţ în care se recomandă profesorilor ca de luni să se reîntoarcă la ore. „Banii au venit în urma demersurilor făcute de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Dacă nu erau aceste demersuri, mai stăteam două săptămâni”, a declarat Leuştean. El a mai precizat că mai mulţi profesori suceveni vor participa luni la pichetarea Ministerului Educaţiei, în acţiunea de a convinge conducerea acestui minister să asigure fondul de salarii pentru tot anul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lideri ai sindicatelor din învăţământul sucevean, mulţumiţi de alocarea fondurilor pentru salarii.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lideri ai sindicatelor din învăţământul sucevean, mulţumiţi de alocarea fondurilor pentru salarii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A aparut dl. Cernica trimis de
(26 mar 2011, 12:27:22
In sfarsit dl. Cernica spune si el ceva. Pe perioada mitingului si a grevei a tacut malc si s-a dat la fund. Oare de ce?
2.   Ptr mialbi trimis de
(26 mar 2011, 19:32:56
e portocaliu!
3.   In sfarsit... trimis de
(27 mar 2011, 11:27:05
In sfarsit d-l cernica recunoaste de la ce....bou suge....Pana acum credeam ca este intr-adevar "in slujba" sindicalistilor...Acum a confirmat ca de fapt "slujeste" alte interese...
Adica daca nu era d-l flutur nu se mai tineau ore la Suceava pana la sfarsitul anului scolar? Sau daca d-l flutur murea joi noaptea, invatamantul sucevean ramanea al nimanui?
Agitat probabil de vestea ca sindicalistii vor sa-i ceara socoteala despre cum a cheltuit banii sindicatului de cand este la conducerea acestuia, acest individ cauta protectie la (deocamdata) cei aflati la putere...
Asta "sta cu ochii in soare" de cand il stiu....este cazul sa aiba si "dureri de cap"....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei