Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2011 - Anul XVI, nr. 71 (4669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


România 2011, ca Argentina 1978, chiar şi mai rău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În 1978, Campionatul Mondial s-a desfăşurat în Argentina. Gazdele au câştigat, dar nu fiindcă erau gazde, ci pentru că jucau chiar fotbal. E drept şi că în finala cu Olanda, în ultimul minut, le-a vâjâit glonţul olandez pe la ureche, dar atât. Căpitanul Daniel Pasarella, pe lângă faptul că era căpitan al echipei ce avea să cucerească trofeul suprem, mai prezenta o particularitate pe care, până săptămâna asta, am considerat-o unică şi irepetabilă: juca doar la Naţională! Adică, pur şi simplu, nu juca la nici un club: încheiase contractul prin noiembrie în anul precedent, 1977, şi nu mai semnase un altul, aşa că juca doar pentru echipa numită Argentina.

Ei bine, începând cu aceste zile istorice, premergătoare meciului cu Bosnia, bizarul record al argentinianului a fost egalat. Şi nu de oricine, ci de un român de-ai noştri (de fapt, mai degrabă de-al norvegienilor; sau al ruşilor?, că ultimul loc de unde-a fost gonit e Alania Vladikavkaz) care, contrar tuturor principiilor enunţate de fiecare din selecţionerii care ne mănâncă sănătăţile de vreun deceniu şi ceva încoace („vor fi convocaţi numai cei care sunt titulari la echipele lor”, „joacă doar cei care sunt în formă şi titulari” etc.) este şi convocat, şi dat ca titular, deşi nu joacă nicăieri. Ştiţi, desigur, că e vorba despre numitul Florescu, o bună bucată de timp purtător al numărului 10, sub pretextul că „adevăratul 10”, Mutu, fiind scos din discuţie, cineva trebuie să poarte acel tricou. Ciudăţenia nu e că l-a tot purtat în ideea că nu trebuie lăsat să mucegăiască, ci că individul n-are nici o treabă cu fotbalul în general şi cu postul ăsta de creator în special. Nu vă pun să-l comparaţi cu numărul 10 de la Barcelona, ci doar cu „decarul” de dinainte de la Naţionala noastră, Hagi.

Trecând peste faptul că am făcut deja o psihoză cu acest Florescu, vă mai spun că Pasarella era chiar fundamental pentru jocul Argentinei şi efectiv n-avea nevoie să mai joace şi altundeva, în timp ce Florescu ăsta nu poate fi comparat decât cu Funeriu de la Educaţie: trebuie să cauţi ca un dement până să găseşti unul care chiar n-are habar cu ce se mănâncă munca pe care e adus s-o facă. Dincolo de cazul ăsta aproape patologic, azi, România va mai intra o dată în Guinness Book of Records, ca echipa alcătuită din cei mai mulţi fotbalişti care nu joacă. Aşadar – Florescu – l-am discutat, Tamaş - afară de vreo trei luni, Deac – de juma’ de an, Marica – doar de-un trimestru! Încât te întrebi de ce nu i-o fi convocat şi pe Dorinel Munteanu sau pe Răducioiu. Ezit între Doamne, fereşte şi Doamne, ajută, adică între 3-0 şi 1-2. Doamne, ajută!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România 2011, ca Argentina 1978, chiar şi mai rău.
 Vizualizări articol: 1112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
România 2011, ca Argentina 1978, chiar şi mai rău5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei