Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2011 - Anul XVI, nr. 71 (4669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înscrieri

Începe „recrutarea” tinerilor suceveni care doresc o carieră militară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul de Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean (CMJ) Suceava a anunţat ieri numărul locurilor scoase la concursul de admitere pentru instituţiile militare de învăţământ şi demararea înscrierilor pentru care vor să îmbrace haina militară.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii trebuie să parcurgă mai multe etape.

În primul rând, trebuie să se prezinte pentru luarea în evidenţă la CMJ Suceava, iar apoi au de efectuat un examen medical la o clinică militară (de exemplu, Spitalul Militar Iaşi).

La Biroul de Informare-Recrutare urmează definitivarea dosarului de candidat, după care sunt programate două examene (de evaluare psihologică şi de evaluare a aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Câmpulung Moldovenesc. Odată parcurse aceste etape, urmează participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

La colegiile militare „Ştefan cel Mare”, „Dimitrie Cantemir” şi „Mihai Viteazul” sunt câte 120 de locuri scoase la concurs, la Academia Forţelor Terestre „N. Bălcescu” Sibiu - 230 de locuri (187 băieţi şi 43 fete), la Academia Forţelor Aeriene „H. Coandă” Braşov - 77 de locuri (60 băieţi şi 17 fete), la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa - 40 de locuri (dintre care patru pentru fete), la Academia Tehnică Militară Bucureşti - 53 de locuri (şase pentru fete), iar la Institutul Medico-Militar Bucureşti/Târgu Mureş - 21 de locuri (băieţi şi fete).

Oferta educaţională cuprinde şi şcoli militare de maiştri militari şi subofiţeri, la Piteşti - 102 locuri (13 pentru fete), la Buzău - 95 de locuri (16 pentru fete) şi Constanţa - 40 de locuri (patru pentru fete).

Detalii referitoare la criteriile de recrutare şi lista documentelor necesare pentru dosarul de candidat se pot obţine la sediul CMJ Suceava, Biroul de Informare-Recrutare, strada Alexandru cel Bun, nr. 45 D, telefon 0230520 986.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începe „recrutarea” tinerilor suceveni care doresc o carieră militară.
 Vizualizări articol: 1854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Începe „recrutarea” tinerilor suceveni care doresc o carieră militară5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei