Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2011 - Anul XVI, nr. 71 (4669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Slogan câştigător

“Pentru o viaţă sănătoasă, citiţi cel puţin o oră pe zi!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clipul cu titlul “Cărţi exclusiv pentru citit”, realizat de elevii fălticeneni Bogdan Baciu şi Paul Nistor, a primit premiul trei la concursul „Azi n-am fost la bibliotecă”, desfăşurat prin Programul “Biblionet”, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. Prestaţia fălticenenilor a fost remarcată la nivel naţional, Bogdan Baciu, elev la Colegiul Naţional „Nicu Gane” în clasa a XI-a D, propunând autorităţilor prezente la eveniment şi partenerilor un slogan pentru care firmele de publicitate ar plăti câteva mii de euro unui creativ:“Pentru o viaţă sănătoasă, citiţi cel puţin o oră pe zi!”.

Fălticeneanul Bogdan Baciui-a propus ministrului Culturii să se gândească la o serie de spoturi televizate pentru încurajarea cititului, pe principiul folosit pentru a determina populaţia să evite excesul de substanţe care dăunează sănătăţii sau să facă mişcare.Cei doi elevi au precizat că oferă gratuit spotul pe care l-au realizat, scutind astfel câteva mii de euro pe care le-ar investi ministerul în mod normal într-o astfel de campanie, pentru creaţie.

Concursul a fost deschis tuturor liceenilor din România, aceştia fiind invitaţi să participe la un exerciţiu de comunicare vizuală, provocarea constând în a surprinde pe film, prin fotografie sau grafică prezentul şi viitorul bibliotecilor în România, rolul pe care îl au acestea în viaţa lor. Mai exact, au fost liberi să arate cum văd ei o bibliotecă ideală sau să povestească felul în care o lectură le-a marcat viaţa.La cele trei secţiuni ale concursului, Slogan/design, Filme scurte şi Proză în poze, au fost înscrise 169 de proiecte, care au fost jurizate de Radu Pavel Gheo (scriitor şi eseist) şi Florin Lăzărescu (scriitor şi scenarist), singurii câştigători din judeţul Suceava fiind cei doi fălticeneni.

Bogdan Baciu este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava, preşedinte al Consiliului copiilor „Spune!” Suceava şi redactor-şef la “Revista Noastră”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Pentru o viaţă sănătoasă, citiţi cel puţin o oră pe zi!”.
 Vizualizări articol: 881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
“Pentru o viaţă sănătoasă, citiţi cel puţin o oră pe zi!”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei