Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2011 - Anul XVI, nr. 71 (4669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adrian Severin urmează să fie exclus din PSD în ziua în care împlineşte 57 de ani

Luni, 28 Martie 2011 (09:19:12)

Europarlamentarul Adrian Severin urmează să fie exclus din PSD, luni, şedinţa Biroului Executiv al organizaţiei Bucureşti fiind programată în aceeaşi zi în care acesta împlineşte 57 de ani.

Şedinţa Biroului Executiv al organizaţiei PSD Bucureşti urmează să analizeze, luni după-amiază, solicitarea formulată în scris de preşedintele PSD, Victor Ponta, şi de secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, ca filiala să aplice Statutul în ceea ce priveşte excluderea lui Severin.

Europarlamentarul nu a precizat până la această oră dacă va fi sau nu prezent la şedinţa Biroului Executiv al PSD Bucureşti, aşa cum anunţase, joi, preşedintele filialei, Marian Vanghelie.

În condiţiile în care excluderea lui Severin din PSD a fost cerută insistent de conducerea PSD, iar Vanghelie preciza, joi, că va recomanda şi el aceeaşi măsură, este puţin probabil ca Biroul Executiv al PSD Bucureşti să îl păsuiască pe Severin.

Dacă PSD Bucureşti îl exclude pe Severin, acesta are posibilitatea de a ataca măsura la Comisia de Integritate a partidului. De asemenea, pentru a deveni statutar valabilă, excluderea trebuie validată şi de forul ierarhic superior, respectiv Biroul Permanent Naţional.

Potrivit Statutului PSD, în cazul lui Severin, ales vicepreşedinte de către Congres, ar trebui să existe, în cazul excluderii, şi acordul acestui for, însă această prevedere din Statut nu s-a aplicat în cazuri similare din trecut, când excluderile au fost validate doar de BPN şi Comitetul Executiv.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că europarlamentarul Adrian Severin va fi exclus, luni, din partid, menţionând că subiectul este închis din acest punct de vedere.

Ponta a spus că i-a transmis o scrisoare liderului organizaţiei Bucureşti, Marian Vanghelie, în care îi solicită începerea procedurii de excludere din partid a lui Adrian Severin, invocând decizia BPN de luni, cea a grupului PSD şi a grupului S&D din PE.

Solicitarea către organizaţia PSD Bucureşti, de excludere din partid a europarlamentarului Adrian Severin, semnată de Victor Ponta şi Liviu Dragnea, face trimitere şi la "amploarea mediatică" a cazului.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, miercuri, că a trimis "dosarul" Severin şi cererea formulată de liderul PSD Victor Ponta Comisiei de etică a organizaţiei din Capitală şi l-a invitat şi pe eurodeputat să participe la şedinţa Biroului executiv de luni.

"Aşa spune Statutul, că nu poţi să iei decizii asupra unui om dacă nu este şi acesta prezent. Dacă el nu vrea să vină, e treaba lui", a adăugat el. Vanghelie a precizat că va propune excluderea lui Adrian Severin din partid în funcţie de decizia colegilor.

Întrebat dacă PSD Bucureşti îi va solicita lui Severin şi renunţarea la mandatul de europarlamentar, preşedintele organizaţiei din capitală a răspuns: "Eu în primul rând voi încerca să-l conving pe Adrian Severin să-şi dea demisia din PSD pentru o perioadă până când Comisia de la Bruxelles va dovedi dacă este sau nu vinovat. Eu, ca lider PSD Bucureşti, nu am calitatea să-i cer demisia din PE, fiindcă el nu a fost candidatul PSD Bucureşti, ci a candidat pe lista naţională a PSD".

Luni, în urma acuzaţiilor aduse de publicaţia "The Sunday Times", Adrian Severin şi-a anunţat autosuspendarea din BPN al PSD şi retragerea din grupul socialiştilor europeni, dar a precizat că nu îşi va da demisia din Parlamentul European.

"Biroul grupului S&D din PE a confirmat, marţi, excluderea europarlamentarului Adrian Severin, acuzat de corupţie, din toate poziţiile deţinute şi i-a cerut acestuia să demisioneze din Parlamentul European", conform unei declaraţii a grupului socialiştilor şi democraţilor din PE.

Severin a declarat marţi că nu demisionează din PSD şi din PE, susţinând că nu este dispus să facă "un sacrificiu ritual" şi că solicită efectuarea unei anchete. "A demisiona ca răspuns la acuzaţii mincinoase nu poate fi o soluţie", a susţinut Severin, la Antena 3, adăugând că ceea ce i se cere este să facă "un sacrificiu ritual", pentru ca astfel să scape toată lumea de responsabilitatea aflării adevărului. "Nu sunt dispus să fac acest lucru", a subliniat eurodeputatul.

Grupul Partidului Social Democrat din Parlamentul European i-a cerut, printr-un comunicat, eurodeputatului să respecte deciziile conducerilor PSD şi pe cele ale socialiştilor europeni şi să îşi dea demisia "de urgenţă" atât din partid, cât şi din PE.

Mai mulţi europarlamentari au fluierat, miercuri, în plenul PE, în semn de protest faţă de refuzul lui Adrian Severin de a demisiona, acesta din urmă luând loc şi asistând la şedinţă de pe ultimul rând din sală.

Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a declarat, joi, într-o conferinţă, că i-a cerut lui Adrian Severin să demisioneze din funcţia de europarlamentar, considerând că aceasta este cea mai bună soluţie în situaţia acestuia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrian Severin urmează să fie exclus din PSD în ziua în care împlineşte 57 de ani.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Adrian Severin urmează să fie exclus din PSD în ziua în care împlineşte 57 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei