Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2011 - Anul XVI, nr. 71 (4669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termen limită

Clasificarea spitalelor în funcţie de competenţe se va realiza până la 1 iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalele vor fi clasificate în cinci categorii, în funcţie de competenţe, până la 1 iunie, a anunţat ieri Ministerul Sănătăţii (MS). Metodologia de clasificare a unităţilor spitaliceşti se află în dezbatere publică, pe site-ul MS, urmând a fi publicată în Monitorul Oficial până la 1 aprilie. După acest termen, toate unităţile sanitare publice vor intra într-un proces de clasificare care se va desfăşura în maxim 30 de zile.

Conform actului normativ, spitalele se vor clasifica pe cinci categorii, în funcţie de competenţe, după cum urmează: categoria I – nivel de competenţă foarte înalt, categoria II – nivel de competenţă înalt, categoria III – nivel de competenţă mediu, categoria IV – nivel de competenţă bazal, categoria V – nivel de competenţă limitat.

Categoria unu este clasa de competenţă foarte înaltă care, practic, corespunde profilului unui spital regional de urgenţă. În judeţ, nu există nici un spital care să se încadreze în această categorie, deoarece nici unul nu reuneşte toate cele 18 specialităţi cerute. Cea mai mare unitate sanitară suceveană, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”, este de categoria a doua.

„La Spitalul Judeţean de Urgenţă dorinţa este foarte mare de a deveni spital regional, de categoria I, dar nu se încadrează. Ar trebui să aibă şi o secţie de chirurgie cardio-vasculară, dar şi un centru de cercetare. Şi ca să înfiinţezi o secţie de chirurgie cardio-vasculară e mult. Centru medical de cercetare, printr-o hotărâre a două ministere, s-ar putea face, după care ar veni finanţarea şi toate celelalte”, a explicat şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Ludovic Abiţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clasificarea spitalelor în funcţie de competenţe se va realiza până la 1 iunie.
 Vizualizări articol: 1611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Clasificarea spitalelor în funcţie de competenţe se va realiza până la 1 iunie3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cum sa fie mult? Implicati-va! trimis de
(26 mar 2011, 13:31:18

Dl dr. Ludovic Abiţei, doar constatati !?
De ce nu puneti mina sa faceti, daca simtiti nevoia?
Unde va este performanta, cum justificati postul!?
Cum sa fie mult? Implicati-va!

2.   Prostie trimis de
(26 mar 2011, 16:32:48
Dupa parerea mea , aceasta clasificare a fost inventata pentru a inchide citeva spitale , si anume spitalele mici ( orasenesti ) . Astfel Spitalele mari vor primi categorii superioare deci si mai multi bani , spitalele mici vor primi mai putini bani si intra in incapacitate de plata se inchid . Pai tot omul de la valdica la opinca va merge la MARELE SPITAL viitor CLINIC DE URGENTA SUCEAVA . Asa se face `decentralizarea de catre PDL .
3.   Comentariu trimis de
(27 mar 2011, 16:07:25
Bine ar fi daca si la spitalul Radauti ar fi ,,dorinta foarte mare" de a fi spital de categoria a III-a dar ma idoiesc ca se doreste aceasta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei