Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2011 - Anul XVI, nr. 55 (4653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dificultăţi

Universitatea „Ştefan cel Mare” a rămas fără fonduri pentru noi investiţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În contextul situaţiei economice actuale dificile prin care trece sistemul de învăţământ superior, rectorul universităţii sucevene, prof. dr. ing. Adrian Graur, anunţă o perioadă nu tocmai favorabilă şi pentru Universitatea „Ştefan cel Mare”.

Fondurile alocate de Ministerul Educaţiei în perioada 2006-2008 pentru investiţii în universitate au fost peste 20 de milioane de lei, iar în 2010 s-a ajuns doar la 1,9 milioane de lei.

„Va fi o perioadă dificilă, am impus nişte standarde care trebuie menţinute pentru a ne păstra în continuare vizibilitatea pe plan naţional şi internaţional”, a declarat prof. dr. ing. Adrian Graur.

Nici reabilitarea corpului istoric al universităţii nu va fi posibilă în viitorul apropiat, fiind estimată la 12 milioane de lei.

„Reţeaua de utilităţi din Campusul 1 este veche de peste 40 de ani, iar numărul de studenţi a crescut de la 1.500, când a fost realizată în 1968, la 13.000 în acest moment”, a mai adăugat rectorul.

 

Insuficient spaţiu de cazare pentru studenţi

Conducerea universităţii anunţă realizarea studiului de fezabilitate pentru Campusul II până la sfârşitul acestei veri, ulterior se va trece la proiectul de execuţie, prioritare fiind realizarea infrastructurii şi construirea a două cămine pentru studenţi.

„Anul acesta am avut aproximativ 4.000 cereri de cazare, dar am putut asigura doar 1.000. Lipsa spaţiilor de cazare reprezintă o problemă în a atrage studenţi din exterior, din Republica Moldova şi Ucraina, dar şi din ţările Uniunii Europene, iar pentru asta trebuie să facem eforturi importante dacă vrem ca universitatea să fie apreciată şi recunoscută ca partener”,  a menţionat Adrian Graur.

 

Trei specializări de medicină vor fi înfiinţate la Universitatea „Ştefan cel Mare”

La sfârşitul acestei luni, Universitatea va fi vizitată de o comisie de la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) care va decide dacă specializarea balneo-fizio-kinetoterapie va fi autorizată sau nu. Dosarul pentru această specializare a fost primul depus de universitate, iar în următoarele trei săptămâni vor fi depuse şi dosarele pentru nutriţie şi dietetică şi tehnică dentară. Pentru Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană de la universitate a fost achiziţionată clădirea fostului hotel „Clasic 2”, acolo urmând să funcţioneze şase laboratoare moderne, câte două pentru nutriţie-dietetică şi balneoterapie şi câte unul pentru stomatologie şi tehnică dentară. Cele trei specializări de medicină vor funcţiona la Suceava printr-un acord încheiat cu Facultatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” a rămas fără fonduri pentru noi investiţii.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Universitatea „Ştefan cel Mare” a rămas fără fonduri pentru noi investiţii5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 8 mar 2011, 15:06:48
De ce nu se scrie si de faptul ca bursele n-au fost date in intregime ?
2.   ?! trimis de
( 8 mar 2011, 18:29:46
Medicina la Suceava? Ma doare burta de ras! Profesorii de la Universitatea Suceava nu-s in stare sa predea economie si litere, care nu necesita asa multa aparatura de specialitate. Ce sanse ai sa te angajezi ca absolvent al Specializarii de Tehnica dentara de la Suceava?! Aceleasi sanse pe care le au cei de la Spiru Haret, Mihail Kogalniceanu si alte °facultati° de duzina.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei