Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2011 - Anul XVI, nr. 55 (4653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Celulă goală

Minorul prins la volanul unor maşini furate rămâne în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Celula din care a fost eliberat în luna decembrie a anului trecut Iustin Iulian Scutaru, adolescentul în vârstă de 17 ani, acuzat că a furat trei maşini şi a provocat un accidentat grav cu una dintre ele, pe o trecere de pietoni din Iaşi, rămâne în continuare goală, chiar dacă minorul a fost prins, din nou, duminică seară, la volanul unui autoturism furat, fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice (0,27 la mie la alcooltest).

De data aceasta, maşina pe care o conducea, un Ford Focus, aparţine tatălui său, care, aşa cum se aşteptau poliţiştii de altfel, nu a făcut plângere la poliţie pentru furtul autoturismului.

În aceste condiţii, cum la infracţiunea de furt între rude se face dosar doar la plângerea prealabilă, oamenii legii nu îl pot pune sub acuzare pe minor decât pentru faptul că a condus fără permis un autoturism pe drumurile publice.

Celelalte dosare pe numele lui Iustin Iulian Scutaru nu au fost încă finalizate, motiv pentru care adolescentul are cazierul curat şi nu figurează cu antecedente penale.     

Dosarul privind accidentul de la Iaşi, din octombrie 2010, atunci când minorul din Fălticeni a dat cu maşina, pe o trecere de pietoni, peste o femeie de 60 de ani şi un cărucior în care se afla un copil în vârstă de 2 ani, se află încă pe birourile poliţiştilor ieşeni de la Circulaţie, iar un alt dosar, în care adolescentul este învinuit de două infracţiuni de furt de maşini şi una de conducere fără permis, este din noiembrie anul trecut pe rolul Judecătoriei Fălticeni.

Între timp, ar fi apărut şi varianta că adolescentul ar avea anumite probleme psihice, însă reprezentanţii poliţiei nu ne-au putut spune oficial dacă există sau nu documente în acest sens.  

Surse judiciare ne-au mărturisit, ieri, că poliţiştii se gândesc să ceară internarea adolescentului într-o unitate medicală, în vederea urmării unui tratament de specialitate.

Pentru acest demers, ne-au explicat sursele noastre, oamenii legii vor să facă uz de articolul 114 din Codul Penal: “Când făptuitorul este bolnav mintal ori toxicoman şi se află într-o stare care prezintă pericol pentru societate, se poate lua măsura internării într-un institut medical de specialitate, până la însănătoşire. Această măsură poate fi luată în mod provizoriu şi în cursul urmăririi penale sau al judecăţii”.

Iustin Iulian Scutaru a declarat de mai multe ori în faţa oamenilor legii că era sub influenţa etnobotanicelor atunci când a comis infracţiunile de care este acuzat.

Minorul a fost arestat preventiv în perioada 16 octombrie - 8 decembrie 2010. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorul prins la volanul unor maşini furate rămâne în libertate.
 Vizualizări articol: 1838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Minorul prins la volanul unor maşini furate rămâne în libertate1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scuze trimis de
( 8 mar 2011, 11:31:28
Politistii parca sunt din partea apararii ... Daca tatal meseriasului nu a facut plangere pentru furt, inseamna ca infractorul a luat masina cu consimtamantul sau. Dar incredintarea autoturismului unei persoane care nu poseda permis de conduce este infractiune si este reglementata la Art. 86, alin. 3 Codul rutier. La Art.86. - (1) se spune ca "Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.". Acceasi pedeapsa se da si celui care incredinteaza autovehiculul. Deci si taticul si loaza = bulau 5 ani - si se poate justifica pedeapsa maxima prevazuta de lege din cauza ca fapta a fost comisa in mod repetat, cu premeditare. Daca plodul are probleme psihice, la spital cu el. Taticul poate merge si singur la inchisoare. E simplu, dorinta sa fie. Sau e vorba de spaga ?
1.1  RE: Scuze trimis de
( 8 mar 2011, 13:49:19
chiar nu mai e nimic de comentat!!!!
politia nu stie sau nu vrea??
trebuie neaparat sa faca accident cu cativa morti sa-l retineti pe dobitoc??
1.2  RE: Scuze trimis de
( 8 mar 2011, 15:14:37
Sa dea Bunul Dumnezeu ca idiotul asta s-o calce cu masina pe mama, sotia, copilul sau chiar pe procurorul care ancheteaza cazul . Amin
Aceleasi urari si pentru politaii (militienii) care-i sufla in dos bagabondului.
2.   LIBER CA CUCU trimis de
( 8 mar 2011, 16:10:12
este bine sa ne bucuram toti de democratie si ma bucur de libertatea tuturor.
Dar acest specimen profita de toate aceste drepturi si isi bate joc de noi toti si de libertatea lui.AR TREBUI SI TATAL LUI SA SE GINDEASCA CA ,,ULCIORUL NU MERGE DE MULTE ORI LA APA"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei