Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2011 - Anul XVI, nr. 54 (4652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Cauţiune de 50.000 de lei stabilită pentru o posibilă eliberare a poliţistului Ilie Zahariuc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Agentul Ilie Zahariuc, arestat acum o lună în dosarul de corupţie din Vama Siret, s-a întors acasă. Dar nu liber, ci cu cătuşele pe mâini şi însoţit de câţiva poliţişti. Poliţistul de frontieră care îşi are domiciliul în Siret a fost transferat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava pentru a asista la procesul aflat pe rolul Curţii de Apel Suceava. Mai exact, avocaţii acestuia au cerut eliberarea pe cauţiune a lui Ilie Zahariuc. Primul termen a avut loc vineri, dar pentru că poliţistul de frontieră încă nu ajunsese la Suceava, s-a dat un nou termen pentru ziua de sâmbătă, 5 martie.

La 9.00 dimineaţa, ora fixată pentru proces, agentul a fost adus la Curtea de Apel Suceava. Judecătorul de caz a stabilit că pentru a discuta pe fond cererea se impune ca Ilie Zahariuc, prin intermediul familiei, să depună 50.000 de lei într-un cont sau să facă dovada că are o garanţie în echivalent cu suma amintită, garanţie constând în case, maşini sau terenuri.

Termenul până când Ilie Zahariuc trebuie să facă dovada că a achitat cei 50.000 de lei sau echivalentul este astăzi, ora 15.00. În cazul în care banii vor fi depuşi drept gaj se va judeca pe fond cererea de eliberare pe cauţiune, în caz contrar urmând să fie respinsă de judecător.

 

Ilie Zahariuc, implicat şi în dosarul preotului din Văşcăuţi

Interesant este că în cazul lui Ilie Zahariuc s-a stabilit aceeaşi cauţiune pe care ar fi trebuit s-o plătească şi Cristinel Gheorghe Pânzariu, preotul din Văşcăuţi care i-a oferit şpagă poliţistului de frontieră în vara anului trecut. La vremea respectivă, preotul a considerat suma prea mare şi nu a achitat cauţiunea de 50.000 de lei, rămânând după gratii. Rămâne de văzut dacă Ilie Zahariuc va avea aceşti bani sau va renunţa şi el la cererea de eliberare pe cauţiune.

Ilie Zahariuc este cel care „l-a turnat” pe preotul Pânzariu, iar ulterior acesta a fost arestat. Concret, poliţistul de frontieră le-a adus la cunoştinţă şefilor săi că preotul i-a propus să oprească supravegherea electronică cu maşina cu termoviziune pentru o perioadă de 30 de minute în zona stâlpilor de frontieră 835-838. Anchetatorii spun că în acea perioadă de jumătate de oră, preotul din Văşcăuţi - Muşeniţa şi complicii săi urmau să introducă ilegal în România între 60 şi 80 de baxuri de ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană. Pentru serviciul solicitat poliţistului de frontieră, preotul i-a promis o şpagă de 4.000 de euro. 

În noaptea de 5/6 iulie, preotul şi complicii săi au introdus prin zona respectivă 36.950 de pachete de ţigări pe fâşia verde dintre Ucraina şi România, cu o valoare de peste 100.000 de lei, ţigări pe care le-au depozitat la casele a doi săteni din Văşcăuţi, de unde, câteva ore mai târziu, au şi fost şi ridicate de oamenii legii în urma percheziţiilor. Pentru acuzaţiile de dare de mită şi contrabandă cu ţigări, Cristinel Gheorghe Pânzariu a fost condamnat la doi ani cu suspendare.

La scurt timp după ce Ilie Zahariuc l-a denunţat pe preot, maşina acestuia, un Mercedes fabricat în 2003, a fost incendiată în faţa blocului din Siret. Atunci, poliţistul de frontieră declara că este vorba de o răzbunare şi a făcut legătura cu dosarul de contrabandă în care l-a denunţat pe preotul din Văşcăuţi. Deşi au trecut şase luni de la acel eveniment, poliţiştii nu au reuşit încă să afle cine a incendiat Mercedes-ul lui Ilie Zahariuc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cauţiune de 50.000 de lei stabilită pentru o posibilă eliberare a poliţistului Ilie Zahariuc.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cauţiune de 50.000 de lei stabilită pentru o posibilă eliberare a poliţistului Ilie Zahariuc3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt.BREANA (DIN 06 02 2011) trimis de
(10 mar 2011, 16:41:01
DACA CITESTI ACUM ACESTE RANDURI INSEAMNA CA INCA NU TE-AM GASIT INCA ''PROFESORE'',DAR O SA DAU PESTE TINE CAND TI E LUMEA MAI DRAGA,SUGATORULE ,NU AI CE FACE DECAT SA ARUNCI CU NOROI .TU ESTI ASA DE CURAT.DACA VREI STAM FATA IN FATA SI VB.PRIMII BUTUCI PE CARE O SA I TAI VOR FII PT. SICRIUL TAU,MAIMUTA,JEGOASA CE ESTI((M.M.))TE DAI DIN ''STRAINATATE SI TU STAI LA 2 PASI.O SA PUN ''RAKETII''PE TINE.IMI PARE RAU CA TE AM CREZUT CANDVA AMIC ,SI TU NU STII NICI MACAR SA SCRII JAVRA ORDINARA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei