Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2011 - Anul XVI, nr. 54 (4652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Economii la maxim

Femeilor de serviciu de la asociaţii nu li se mai dă nici apă să spele pe jos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O situaţie hilară, dar care în acelaşi timp ridică serioase semne de întrebare, a apărut la mai multe asociaţii de proprietari din Suceava, unde femeilor de serviciu, care trebuie să facă curat în scara blocurilor, nu li se mai dă nici măcar apa necesară. În zadar bat acestea pe la uşile locatarilor, să le dea apă cât să spele pe jos acolo unde ei locuiesc, că oamenii nu mai vor să le răspundă, ori cer să le plătească apa, care este înregistrată drept consum la apometrele lor.

Pentru a evita astfel de situaţii jenante, o parte din femeile de serviciu preferă să aducă de acasă apa necesară, dacă nu stau departe de locul unde au de făcut curat, dar, în alte cazuri, acest lucru este aproape imposibil.

Pentru a pune capăt acestor situaţii absurde, în care femeia de serviciu angajată de asociaţie nu poate face curat în scările de bloc, pentru că nimeni nu vrea să-i dea apă, pe motiv că e o cheltuială în plus pentru familia respectivă, la adunările generale convocate în ultima perioadă, cu ocazia alegerilor pentru preşedinţii de asociaţie, a fost ridicată şi această problemă.

În urma discuţiilor, la propunerea locatarilor, la o parte din asociaţiile de proprietari s-a ajuns la decizia de a le fi acordate unele facilităţi locatarilor care oferă apa necesară serviciilor de curăţenie.

De cele mai multe ori, s-a luat decizia de scutire de la plata cheltuielilor administrative pentru familiile care pun la dispoziţia femeilor de serviciu zilnic sau la două zile găleţile cu apă necesare lucrărilor de curăţenie.

Cum valoarea acestor cheltuieli administrative este, de la asociaţie la asociaţie, de 3-5 lei, scutirea acordată este practic echivalentul a maxim un metru cub de apă rece, adică mai mult decât ar putea consuma respectivii oferind o găleată de apă celor care le fac curat în scara de bloc unde locuiesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeilor de serviciu de la asociaţii nu li se mai dă nici apă să spele pe jos.
 Vizualizări articol: 2205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Femeilor de serviciu de la asociaţii nu li se mai dă nici apă să spele pe jos3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu e noutate trimis de
( 7 mar 2011, 11:41:06
pe g enescu nu li se da apa femeilor de servici de multi ani. Adica de vreo 10 cam asa, bat femeile de servici la usile oamenilor. Probabil le e mai comod, decat sa bata drumurile. Si pt un bloc turn, le ajunge o galeata de apa... asa isi fac datoria! Si aia o singura data pe luna!
1.1  RE: Nu e noutate trimis de
( 7 mar 2011, 23:48:45
Eu le-am dat de fiecare data, n-am saracit pentru o galeata de apa cum n-oi saraci nici daca platesc taxa de salubritate desi nu mai locuiesc în Suceava de 4 ani!
Dar pe-o scara de bloc unde dimineata multi sunt plecati la munca si copiii sunt la scoala: cine sa dea o galeata de apa? Nasol daca nu-i macar o familie de pensionari care sa fie pe-acasa si sa aiba cât de cât o pensie care sa le permita "luxul" sa risipeasca 10 litri din consumul personal...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei