Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 feb 2011 - Anul XVI, nr. 29 (4627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pentru cupru

Hoţii, pagubă de 5.000 de euro la un releu al Poliţiei de Frontieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Trei tineri din comuna Marginea au provocat o pagubă de 5.000 de euro după ce au furat cablu din cupru de pe un releu de transmisie aparţinând de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava. Practic, pentru aproximativ o mie de lei, cât au luat pe cupru la un centru de colectare, aceştia au creat o pagubă de douăzeci de ori mai mare.

Toată povestea a ieşit la iveală acum două zile. Persoanele care se ocupă de întreţinerea releului au sesizat că paratrăsnetul acestuia nu mai funcţionează, ulterior descoperind că defecţiunea a survenit din cauză că două cabluri metalice în lungime de circa 50 de metri fiecare fuseseră tăiate. Au fost sesizaţi imediat poliţiştii de la postul din localitate, ancheta fiind preluată de Poliţia municipiului Rădăuţi.

Din ancheta acestora a rezultat că pe timp de noapte hoţii au escaladat turnul Poliţiei, tăind din partea de sus cele două cabluri de 50 de metri, după care, ulterior, le-au dislocat din sistemele de prindere al stâlpului metalic al releului. Aceştia au acţionat în mai multe rânduri, în perioada 17-22 ianuarie a.c., după care au secţionat cablurile, au ars învelişul din plastic şi au dus cuprul la un centru de colectare de pe raza municipiului Rădăuţi. După ce furtul a fost descoperit, în doar câteva ore, anchetatorii au găsit un „fir” în anchetă care i-a dus la cei trei suspecţi.

 

Lăsaţi în libertate

Este vorba de Alin Procş, de 18 ani, Dumitru Halip, de 18 ani şi Ilie Alexandru Halip, de 15 ani, ultimii doi fraţi, toţi domiciliaţi în Marginea.

Surse judiciare au precizat că releul de pe care hoţii au furat este unul de ultimă generaţie, iar în cazul în care ar fi fost lovit de un fulger, cu paratrăsnetul defect, pagubele s-ar fi ridicat la peste o sută de mii de euro.

Joi, în baza probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi  a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor doi tineri de 18 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi distrugere, aceleaşi acuzaţii vizându-l şi pe minor.

Ieri, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a decis ca aceştia să fie cercetaţi în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Tinerii şi-au pus fapta pe seama sărăciei crunte, susţinând că nici nu şi-au dat seama de consecinţele acestui furt. În decizia de a nu fi înaintaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, s-a ţinut cont şi de faptul că aceştia nu au mai fost implicaţi în fapte penale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţii, pagubă de 5.000 de euro la un releu al Poliţiei de Frontieră.
 Vizualizări articol: 2747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 7 voturi
Hoţii, pagubă de 5.000 de euro la un releu al Poliţiei de Frontieră4.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Monitorul SV trimis de
( 6 feb 2011, 09:10:46
Ultimi doi nu sunt fratilaughing) ati trebuii datzi la carcotashilaughing
2.   Re:saracie trimis de
( 6 feb 2011, 19:57:27
Nu as vrea sa incurajez pe nimeni sa fure sau sa-le dau dreptate hotiilor. dar sa tinem seama ca daca'r fi avut unde castiga o bucata de paine nu sa-r fi apucat de furat???

Dacau saracii au furat sa aiba din ce cumpara mancare ar trebui iertati pt prima tentativa??
O intrebare pt statu Roman, Ce faceti D-lor conducatori pt tineretul din Romania????Nu-i pasa nimanui de ei!! doar ei au grija sa-si faca averi si burtzile mari .
Avem binecuvantarea lui D-zeu ca am putut iesi instrainatate ca de altfel ne-am fi omorat unul pe altul pt supravietuire.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei