Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 feb 2011 - Anul XVI, nr. 29 (4627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ţepari după gratii

Săltaţi din aşternuturi, după ce au furat bani din casele mai multor bătrâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un bărbat în vârstă de 50 de ani şi două tinere au fost săltaţi de acasă, ieri dimineaţă, pe baza unor mandate de aducere, poliţiştii adunând probe că aceştia au comis cel puţin patru fapte de furt calificat, victimele fiind oameni vârstnici.

În urma cercetărilor efectuate de Poliţia municipiului Fălticeni, s-a  ajuns la cei trei autori, capul grupării fiind un anume Gică Argint, în vârstă de 50 de ani, din comuna Mirosloveşti, judeţul Iaşi, individ cu antecedente penale, săltat din aşternuturi odată cu consătenele Simona Tinei, de 24 de ani, şi Mihaela Voicu, de 23 de ani.

Cei trei, rezultă din ancheta Poliţiei, au făcut patru victime numai în zona Fălticeni. Victimele, două din Dolheşti, una din Boroaia şi una din municipiul Fălticeni, au fost lăsate fără sume cuprinse între 1.200 şi 8.000 de lei. Poliţiştii au numeroase probe împotriva celor trei, printre altele toate victimele recunoscându-l în fotografii pe Gică Argint, un vechi client al oamenilor legii.

 

Cum erau înşelaţi bătrânii

Ca mod de operare, cei trei se deplasau cu o maşină prin sate, căutând persoane vârstnice care locuiau singure. Le spuneau că sunt interesaţi de a cumpăra bilete de reducere pentru transportul auto sau CFR, de care beneficiază toţi pensionarii, ori chiar cupoane de pensie, şi, pentru a le capta interesul, le explicau că sunt dispuşi să le ofere bani frumoşi pe ele. Se ajungea apoi la negocieri, iar cei trei se orientau funcţie de situaţie. De obicei bărbatul şi una dintre tinere îi distrăgeau atenţia victimei, chemând-o la maşină pentru a „verifica” biletele, iar a treia persoană, sub pretextul că merge până la toaletă, începea să cotrobăiască prin casă, după bani. Aşa au făcut aceştia patru victime numai în zona Fălticeni, lăsând bătrâni fără economiile ascunse sub feţe de masă sau pe rafturile dulapurilor.

Fapte cu mod de operare asemănător au mai fost comise şi în alte zone din judeţ, una chiar recent în satul Gemenea, comuna Stulpicani, când victimă a fost o bătrână în vârstă de 78 de ani, lăsată fără 1.800 de lei şi 120 de euro. De asemenea, înşelăciuni cu mod de operare identic sau asemănător sunt înregistrate recent în alte judeţe ale Moldovei, cei trei fiind suspecţi şi în alte dosare rămase cu autori necunoscuţi.

Aseară, Judecătoria Fălticeni a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Gică Argint  şi a uneia dintre complicele sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săltaţi din aşternuturi, după ce au furat bani din casele mai multor bătrâni.
 Vizualizări articol: 2034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Săltaţi din aşternuturi, după ce au furat bani din casele mai multor bătrâni4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re:inpuscarie cu lichelele trimis de
( 6 feb 2011, 20:04:39
Bagatii in puscarie pe 10 ani sa se sature de pacalit si inselat niste batrani nepunticiosi.

Saracii de ie numai ei stiu cum au facut econnmiile alea. Si vin niste lichele si le usureaza de banutii.
La munca cu voi de vreti bani ? De-ar mai trai odata Vlad Tepes ar avea el ac de cojocul vostru!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei