Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 ian 2011 - Anul XVI, nr. 15 (4613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Capcane pentru şoferi

Mii de gropi pe străzile Sucevei, de la primul dezgheţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici nu am ieşit încă din iarnă şi străzile Sucevei s-au transformat deja în capcane pentru şoferi, care sunt nevoiţi să facă slalom printre gropi, riscând să producă accidente. Aproape că nu există stradă care să fi fost “iertată” de distrugeri, mai ales acum, când perioadele de dezgheţ şi topire a zăpezii alternează cu cele cu temperaturi scăzute, încât şi cele mai mici fisuri în asfalt se transformă curând în ditamai craterul, în care intră cu totul roata maşinii.

Deja micile gropi din toamnă au devenit gropi în toată regula, iar reparaţiile făcute de mântuială la lucrările ISPA se macină de parcă ar fi făcute cu făină, fâşiile de asfalt desprinzându-se precum coaja de pe ou sub roţile maşinilor, în vreme ce zonele refăcute cu beton par să fi fost expuse unor ploi acide.

Străzi ultracentrale, precum Petru Rareş sau Dragoş Vodă arată ca după război, cu zone în care gropile sunt atât de dese sau atât de mari, încât nici nu pot fi ocolite.

Principala arteră de circulaţie, Calea Unirii, se prezintă destul de bine, mai puţin în zona cuprinsă între Policlinica Bethesda şi rondul de dinainte de pasarela CFR. Acolo, toate capacele de canalizare s-au afundat în asfalt chiar şi câteva zeci de centimetri, în jurul lor asfaltul măcinându-se zi de zi, spre disperarea miilor de şoferi care trec zilnic pe acolo.

 

Pavelele uzate, singura soluţie pentru astuparea gropilor

Singurele “arme” cu care municipalitatea poate lupta acum contra gropilor care au invadat străzile Sucevei sunt pavelele de beton cu care se umplu spaţiile rămase goale. Turnarea de asfalt nu poate fi luată în calcul, decât peste vreo trei luni, dacă vremea se va încălzi şi vor fi pornite staţiile de asfalt.

În aceste condiţii, conştient de dezastrul de pe străzi, primarul Ion Lungu le-a cerut inspectorilor din primărie să se mobilizeze şi să ia la pas stradă cu stradă, să facă o listă de priorităţi la reparaţii.

De asemeni, el a cerut suplimentarea numărului echipelor care se ocupă de reparatul străzilor prin montarea de pavele, de la una la trei.

Dacă stocurile de pavele uzate, folosite în general la reparaţiile stradale, se vor dovedi insuficiente, vor fi completate prin achiziţionarea de rebuturi de la firmele producătoare.

Echipele de reparaţii stradale puteau fi văzute zilele acestea prin oraş, la intrarea în Suceava dinspre Botoşani, astupând gropile de pe străzile Cuza Vodă, Calea Burdujeni şi din sensul giratoriu, în vreme ce altele s-au apucat de treabă de la cealaltă intrare în oraş, dinspre Fălticeni.

 

“Ne-ar trebui o nouă formulă de asfalt, rezistent la capriciile vremii”

În vreme ce întreg oraşul e ciuruit de gropi care apar peste noapte, primarul Sucevei, conştient de nemulţumirea şoferilor care îşi distrug maşinile prin gropi, spune că principala problemă e calitatea asfaltului.

“Sunt şi eu şofer, conduc zilnic, e normal să fiu şi eu nemulţumit. Numai că suntem cu mâinile legate. Ne-am săturat să tot băgăm bani în refacerea străzilor şi, în doi, trei  ani, sau mai repede, acolo unde se merge doar pe plombare, să se aleagă praful de ele. Ne-ar trebui o nouă formulă de asfalt, rezistent la capriciile vremii, gândit special pentru iernile grele pe care le avem aici şi pentru fenomenele astea de îngheţ-dezgheţ, care produc cele mai mari pagube. Asfaltul pe care îl folosim respectă întocmai STAS-ul stabilit la nivel naţional, dar acesta este depăşit sau nu ţine cont de problemele din nordul ţării. Voi atrage atenţia celor de la Bucureşti asupra acestei probleme, poate vor căuta o nouă soluţie de asfaltare, adaptată la clima noastră”, a declarat Ion Lungu.

Pentru reparaţii stradale şi asfaltări, în bugetul local pentru 2011,edilul sucevean a prins suma de 400 de miliarde de lei vechi, adică aproape 10 milioane de euro, dar lista finală de priorităţi la refacerea străzilor va fi întocmită abia în primăvară, când distrugerile din timpul iernii vor fi şi mai evidente decât acum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de gropi pe străzile Sucevei, de la primul dezgheţ.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mii de gropi pe străzile Sucevei, de la primul dezgheţ1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce va mirati? trimis de
(20 ian 2011, 12:18:14
Dumneavoastra domnilor ziaristi sunteti singurii care puteti sa faceti campanii de informare, atat pentru noi cetatetii cat si pentru edilul si consilierii locali. Sa informati ca exista doua substante ( clorura de calciu si clorura de magneziu ) care se folosesc in orasele si tarile civilizate la dezapezire. In Romania se folosesc in zone precum sudul tarii Ardeal si Banat ( nu degeaba rad altii de noi moldovenii, ca suntem inapoiati ) si soselele lor arata super in perioada iernii. La noi la Suceava, acolo unde asteptam turistii in frumoasa Bucovina se foloseste aceeasi SARE si BALAST de zeci de ani. Se infunda canalizari, il caram in casa, acopera spatiile verzi, ne strica masinile. Dar strica si soselele, exact asa cum apare si in fotografiile dumneavoastra.
1.1  RE: De ce va mirati? trimis de
(20 ian 2011, 15:31:57
Exact, ai subliniat foarte bine ca ei prefera sa aiba sosele sparte in primavara ca sa poata face banutul de la firmele care se ocupa cu plombarea. Se stie ca cela mai mari afaceri si cei mai multi bani se fac din asfaltari. Niste ticalosi, problema este ca cei care suferim suntem noi platitorii de taxe si impozite, pe ei ii doare undeva atat timp cat isi fac averi.
2.   Durerea porcului trimis de
(20 ian 2011, 15:03:25
Daca pe Lungu il doare-n cot de noi ca el oricum umbla cu masina contribuabililor si nu plateste el reparatiile, de ce crezi ca i-ar pasa de strazile noastre si de materialul folosit la deszapezire?! Asa cum a zis-o in 2009 despre solutia eficienta numita Safecoat, dar care "distruge asfaltul" de parca nisipul si pietrisul enorm din el nu ar face-o, asa zice si acum despre asfalt si plombari. El nu face un calcul elementar de clasa a 2-a ca mai ieftin iese cu o deszapezire cu solutie Safecoat decat cu nisip si pietris (ca sarea lipseste cu desavarsire din compozitie) la care se aduna si costul plombarilor din fiecare primavara-vara. Dar cum altfel sa prospere firmele locale de constructii care habar n-au de plombari si care sug bugetul local an de an si contribuie la bunastarea gospodarului sef al comunei Suceava, Lungu Minciuna. q.e.d.
2.1  RE: Durerea porcului trimis de
(20 ian 2011, 15:27:31
Tu vb. aici de solutii alternative. Tre sa intelegi ca ei nu au ajuns niciodata pana la punctu' asta cu materia.happy E cu treaba, cu gandit etc..
3.   Rusinica,rusinica ! trimis de
(20 ian 2011, 16:31:22
Pai daca tot aduna bani multi de la 'prostimea" platitoare de taxe si impozite,rotofeiul din Arini stie sa cheltuiasca en-gros pe orice aduce publicitate lui si gastii numita partid.Daca din aceasta risipa a banului public "iese' si ceva de pus deoparte ptr "zile negre",merita sa faci spume la gura cu fel de fel de bazaconii si balarii rostite in mass-media locala.Cand il auzi pe acest "Landrace" cu fraze de genul :"la standarde europene,categoric da,categoric nu,eu ca economist,etc" si Suceava arata precum "Cucuietii din Deal",mai ca iti vine sa-l scuipi in fata.Nu sunt membru de partid,l-am monitorizat pe acest "rotofei" de ceva vreme,iar in campania electorala o sa impart pliante cu "balariile"rostite in ultimul mandat,in fata primariei dintr-o galeata portocalie,tuturor sucevenilor.Poate doar asa o sa inteleaga contribuabilul,cum au fost irositi banii adunati la bugetul statului.
4.   Ca in fiecare an trimis de
(20 ian 2011, 18:34:40
toti avem dreptate dar cine ne baga in seama? sa vedeti ce sa stricat si drumul falticeni-dolhasca,care s-a plombat asta toamna,tot monitorul de suceava a filmat acest drum,sa vedeti ce gropi imense,sunt curios ce masuri se vor lua. poftim i-am votat.
5.   Romanaul e tot roman!! trimis de
(20 ian 2011, 22:00:11
Vitejilor,,,doar la comentari sunteti buni, in rest,,,,,, ioc.nici unul nu face;ti nimic pt a schimba situatia, Cati dintre voi au tupeul sa;i reproseze rotofeiului ceva in fata????
6.   Inutil... trimis de
(21 ian 2011, 06:45:39
Si daca-i spui in fata ce rezolvi? Nu stii ca""Porcului de rasa de nimic nu-i pasa""??In mare parte de vina sunt si subalternii,slugarnicii pupincu,cei din presa care rod fursecuri la conferintele de presa in loc sa-l intrebe ce l-am intreba noi...etc.Va asteptam la vot in 2012,acolo sa fiti viteji!Iar daca-i hot si fura,organele abilitate sa-si faca datoria si sa-l lege!Prost e ca partidele ne aduc in fata niste mascarici pusi pe capatuiala....Vorba reclamei:N-ai cu cine,ba,n-ai cu cine...Niste tarani!!!!
7.   Str, GHEORGHE STEFAN trimis de
(21 ian 2011, 10:29:28
VENITI SA VEDETI STEADA '' GHEORGHE STEFAN'',SA VEDETI CE IMPECABILA ESTE.
A ASFALTAT-O ''LUNGU'' SI CU P.D.L.-UL IN CAMPANIA ELECTORALA.
DACA TRECETI PE ACOLO,N-O S-O MAI FACETI CA V-A RUPETI MASINILE.
DACA TRECETI PE ACOLO,ESTE O CURATENIE IMPECABILE,CA VINE ''ROSALUL'',ADICA NU AU FOST NICIODATA
PRINCIPAL,E CA LOCUIM LA ''MUNCIPIU''.
HOTILOR,MINCINOSILOR.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei