Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 ian 2011 - Anul XVI, nr. 15 (4613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Romsilva ar putea ceda Târgu Mureşului o staţiune pentru animale de blană şi o pepinieră

Joi, 20 Ianuarie 2011 (17:33:07)

 Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, afirmă că a primit de la reprezentanţii municipalităţii din Târgu Mureş cereri privind cedarea către oraş a unor proprietăţi ale Romsilva, spunând că va sprijini preluarea unei staţiuni de cercetate şi creştere a animalelor de blană şi a unei pepiniere.

Ministrul Mediului a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va sprijini municipalitatea din Târgu Mureş să preia o staţiune de cercetare şi creştere a animalelor de blană, de la periferia oraşului, şi o pepinieră de la Platoul Corneşti, din proprietatea Romsilva, dar în cazul unei alte solicitări, privind Herghelia, nici nu încape discuţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am primit scrisoare de la Primăria Târgu Mureş că ar dori să preia instituţii sau zone de teren aparţinând Romsilva. Am analizat cu colegii, în 27 ianuarie avem Consiliu de Administraţie şi deja se pot face formele, prin Hotărâre de Guvern, pentru a răspunde pozitiv. E vorba de trei componente, cu două suntem de acord, la a treia - nici vorbă", a spus Borbely.

El a precizat că este de acord cu cedarea în patrimoniul Târgu Mureşului a unei staţiuni de cercetare şi creştere a animalelor de blană, care se întinde pe 44.000 de metri pătraţi, având în vedere că merge în pierdere.

Astfel, în decembrie 2010, s-au anunţat licitaţii pentru vânzarea de blănuri la care nu s-a prezentat nimeni, iar anul 2010 a fost încheiat de staţiune cu pierderi, pentru că a avut cheltuieli de 537.000 de lei şi venituri mult mai mici.

Borbely a spus că, de asemenea, este de accord cu cedarea către oraş a unui hectar de pepinieră silvică la Platoul Corneşti, unde este dificil să se asigure paza.

"Cu ambele sunt de accord, nu şi cu Herghelia, care e una din cele mai bune din ţară, sper să mai dăm două milioane de lei pentru a termina manejul", a spus Borbely.

El a subliniat că vrea să ajute oraşul, în pofida "atitudinii ostile" a reprezentanţilor municipalităţii faţă de cererile parlamentarilor de Târgu Mureş, între care se numără şi el, precizând că nu a primit niciun răspuns la cererea de a discuta împreună problemele.

Borbely a spus că nu ştie cum îşi permite Primăria Târgu Mureş să îşi facă reclamă cu proiectul unei centuri care să ocolească municipiul, pe traseul Calea Sighişoarei - Ernei, aparţinând Consiliului Judeţean.

Este vorba de un proiect aflat în discuţie de opt ani, pentru care trebuia să se acceseze fonduri de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Borbely a precizat că proiectul centurii respective, cuprins în programul de finanţare BEI din 2004, a fost gata în 2007, însă din cauza "bâlbâielilor" de la Ministerul Transporturilor s-au pierdut acei bani.

"În urma intervenţiei mele şi a colegilor, acea centură care ocoleşte municipiul a fost propusă în POS Transport să fie finanţată din bani europeni. Cum îşi permite Primăria ca din bani publici să îşi facă reclamă, în toate ziarele să apară adresa de curtoazie a doamnei Boagiu în care zice că (centura) e introdusă (în lista din program)?", a spus Borbely.

El a arătat că proiectul respectiv este al Consiliului Judeţean Mureş, nu al Primăriei. Proiectul Primăriei este cel de pe traseul Calea Sighişoarei - ieşirea la magazinul Metro, a spus Borbely, care s-a oferit să ajute Primăria să ajute realizarea acestuia.

"Din cauza întârzierii, n-a mai putut accesa fonduri pe Programul Operaţional Regional (POR), e cu totul altceva drumul de centură al Primăriei. Dau o sugestie gratuită pentru Primărie, să vorbească cu ministrul Udrea, sunt 10.000 de kilometri de drumuri prin Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (se referă la proiectul pentru drumuri judeţene şi locale al Ministerului Dezvoltării Regionale - n.r.), dacă e nevoie insist şi eu", a spus el.

În altă ordine de idei, Borbely a spus că proiectul patinoarului cu 2.000 de locuri aflat în construcţie în Târgu Mureş nu este o investiţie megalomană, ci una utilă pentru oraş, arătând că mai este nevoie de doar un milion de lei pentru a fi finalizat.

El a arătat că speră ca patinoarul să fie gata în aprilie-mai şi să poată găzdui mai multe manifestări sportive de nivel mondial, având în vedere că în 12 ore se poate pune parchet, pentru alte competiţii, precum gimnastica, fără ca gheaţa să se dezgheţe.

De asemenea, investiţia la bazinul de înot ar urma să fie promovată, a spus Borbely, adăugând că speră ca acesta să fie preluat de Primărie, care trebuie să asigure 30 la sută din finanţare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Romsilva ar putea ceda Târgu Mureşului o staţiune pentru animale de blană şi o pepinieră.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Romsilva ar putea ceda Târgu Mureşului o staţiune pentru animale de blană şi o pepinieră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei