Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 ian 2011 - Anul XVI, nr. 15 (4613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proces la final

Condamnări cu suspendare într-un dosar de contrabandă cu ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După aproape doi ani de procese, Tribunalul Suceava a dat o soluţie într-un dosar privind contrabanda cu ţigări aduse din Ucraina.

Toate cele cinci persoane implicate în dosar au primit condamnări cu suspendare. Dorel Cârciu, de 43 de ani, din comuna Brodina, a primit cea mai mare pedeapsă, doi ani cu suspendare, iar celelalte persoane puse sub acuzare în aceeaşi cauză, respectiv Silviu Puha, de 21 de ani, Săndel Cioată, de 24 de ani, Mihai Bujdei, de 23 de ani şi Constantin Cuciurean, de 21 de ani, toţi din Bilca, au fost condamnaţi la 1 an şi 6 luni, tot cu suspendare. Sentinţa de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţele superioare.

Prejudiciul calculat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava a fost de 440.000 de lei (4,4 miliarde de lei vechi), iar pedepsele destul de blânde par să aibă ca justificare faptul că cei cinci au fost de acord să achite paguba adusă bugetului de stat, iar pe de altă parte au recunoscut faptele, ceea ce le-a adus o reducere a pedepsei cu o treime.

 

Costuri imense şi forţe considerabile pentru derularea anchetei

Pentru ca acest dosar să ajungă pe masa judecătorilor, anchetatorii au fost nevoiţi să depună o muncă titanică. Pe lângă miile de ore de interceptări telefonice, percheziţiile domiciliare la locuinţele suspecţilor au presupus implicarea unui număr impresionant de forţe.

La acţiunea din 14 noiembrie 2008, aproape 200 de poliţişti din structurile de combatere a crimei organizate, IPJ Suceava, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală Anticorupţie, dar şi jandarmi de la Inspectoratele din Suceava şi Botoşani au descins în mai multe locaţii, de unde au ridicat probe folosite în documentarea faptelor.

Cu ocazia anchetei s-a stabilit că membrii reţelei foloseau un limbaj codificat la telefon, în cazul în care le-ar fi fost interceptate telefoanele. „Solca” însemna stâlp de frontieră, „ariciuri” – hamurile cu care se cărau ţigările, „la cosit” reprezenta codul folosit pentru demararea activităţilor de contrabandă, „saci” sau „holşuruburi” - baxuri de ţigări, „lemne de fag” ori jeleuri moi – ţigări Ronson, în timp ce poliţiştii de frontieră erau denumiţi „boscheţi”. Pentru fiecare bax de ţigări tranzacţionat, gruparea câştiga 100 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnări cu suspendare într-un dosar de contrabandă cu ţigări.
 Vizualizări articol: 1068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Condamnări cu suspendare într-un dosar de contrabandă cu ţigări5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei