Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 ian 2011 - Anul XVI, nr. 15 (4613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Legat de România

Doi copii din Siret, înfiaţi de consultantul Angelinei Jolie în materie de adopţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consultantul Angelinei Jolieîn materie de adopţii şi un mare susţinător al cauzei orfanilor români, doctorul Ronald Federici, a adoptat doi copii internaţi la fostul Spital de Neuropsihiatrie Infantilă Siret.

Psiholog de profesie, Ronald Federici, un prieten apropiat al cuplului Pitt-Jolie, le-a sfătuit pe vedete să adopte şi un copil din România. Cel puţin aşa reiese din articolul apărut zilele acestea în cotidianul Libertatea:„Jolie şi Brad Pitt îşi doresc un copil din România”. Conform aceleiaşi surse, „Cele două supervedete americane încearcă să-i calce pe urme consilierului personal în materie de adopţii al Angelinei, care are doi fii înfiaţi din România”. 

Angelina Jolie (36 de ani) şi Brad Pitt (48 de ani) au înfiat până acum trei copii din cele mai sărace ţări din lume, dar aşteaptă ca legea adopţiilor din România să le permită să înfieze şi un copil din România.

 

A fost impresionat de povestea copiilor de la Siret

Conform ziarului Libertatea, „ideea nu le-a venit peste noapte, ci doar după ce au aflat că tocmai doctorul Ronald Federici, consultantul Angelinei în materie de adopţii şi un mare susţinător al cauzei orfanilor români, are înfiaţi doi copii din ţara noastră.

Cei doi actori i-au cunoscut pe românii adoptaţi şi au rămas atât de încântaţi, încât au hotărât să aştepte până când vor putea, legal, să înfieze şi ei un copil din România.

Doctorul Federici este expert în evaluarea copiilor înfiaţi la nivel internaţional şi a arătat un interes deosebit faţă de orfanii din Europa de Est, în mod special faţă de cei din România, reuşind să realizeze peste 1.000 de adopţii din această parte a continentului.

După cum ne-au confirmat câteva persoane care l-au cunoscut şi au colaborat cu doctorul Federici, în perioada 1996 -1998, persoane care lucrau cu copiii abandonaţi de la Siret, acesta ar fi venit pentru prima dată la Spital de Neuropsihiatrie Infantilă (NPI) în anul 1996.

„Doctorul Federici a văzut atunci condiţiile grele în care trăiau copiii şi tinerii internaţi la NPI. A fost impresionat de povestea lor. Ştiu că a adoptat doi băieţi de la Siret, care acum sunt majori, tineri care s-au recuperat foarte bine după ce au fost adoptaţi de doctorul Federici”, ne-a spus Adina O’Connor, coordonator de programe în cadrul Fundaţiei „O nouă Viaţă”.

Inspirat de situaţia copiilor din România, doctorul Federici, cu care Fundaţia Umanitară „O nouă Viaţă” Siret mai ţine legătura pe e-mail, a scris şi o carte despre deprinderile copiilor din orfelinate.

 

Cuplul Pitt-Jolie, împiedicat de lege să adopte un copil român

În articolul publicat pe www.libertatea.ro, se mai precizează că

doctorul Federici a reuşit să „salveze” 14 copii din acest loc, găsindu-le familii adoptive în SUA. Tată a şapte copii înfiaţi din Europa de Est, dintre care doi chiar din România, Federici este un prieten apropiat al celebrului cuplu Pitt-Jolie, care îi urmează sfaturile în materie de adopţii sau în ajutorarea celor mici, lipsiţi de posibilităţi.

„Aşa se face că, recent, Angelina Jolie a anunţat că vrea să îşi mărească familia cu încă un membru şi că, la sfaturile consultantului ei, intenţionează să înfieze un copil chiar din România, având în vedere că şi ceilalţi trei copii adoptivi ai ei şi ai lui Brad Pitt sunt luaţi din ţări mai degrabă sărace. Singura piedică în realizarea acestui proiect este situaţia adopţiilor din ţara noastră, unde de la 1 ianuarie 2005, a intrat în vigoare o lege care restricţionează adopţiile internaţionale”, mai precizează sursa citată.

 

Familie numeroasă

Angelina Jolie şi Brad Pitt sunt consideraţi a fi unul dintre cele mai solide cupluri de la Hollywood, în ciuda faptului că nu sunt căsătoriţi.

Cei doi au în prezent şase copii, dintre care trei sunt adoptaţi - Maddox, în vârstă de nouă ani, născut în Cambodgia, Pax, în vârstă de şase ani, născut în Vietnam, şi Zahara, în vârstă de cinci ani, născută în Etiopia.

Shiloh, născută în Namibia, în 2006, este unul dintre copiii biologici ai cuplului, alături de gemenii Knox Leon şi Vivienne Marcheline, născuţi în 2008, în Franţa.

 

România este presată să redeschidă adopţiile internaţionale

Plenul Parlamentului European din Strasbourg, conform, a dezbătut o iniţiativă din partea a 62 de eurodeputaţi, majoritatea italieni, pentru redeschiderea adopţiilor internaţionale la nivelul Uniunii Europene.

Deşi atât dezbaterea, cât şi textul rezoluţiei, vizează situaţia generală a adopţiilor internaţionale din toate cele 27 de state membre, în discursurile eurodeputaţilor, România a fost ţara menţionată aproape în exclusivitate în criticile aduse legislaţiei care nu permite adopţii internaţionale.

Europarlamentarii români se opun, deocamdată, redeschiderii adopţiilor internaţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi copii din Siret, înfiaţi de consultantul Angelinei Jolie în materie de adopţii.
 Vizualizări articol: 1248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 9 voturi
Doi copii din Siret, înfiaţi de consultantul Angelinei Jolie în materie de adopţii4.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(20 ian 2011, 11:12:10
Asta’i o chestie mai degrabă ,, de plâns ’’
Nu’i normalitate ... o ( ri ) ficiul Statului
Vinde al lor nevinovat surâs
Sub paravanul ... adoptatului

Omleta disperării se coace aici
Şi nu se poate servi , din păcate
Gustul amar al abandonului celor mici
E prea mare pentru’o prea mică străinătate

La periferia unei gândiri lucide
Acceptăm ca fiind ... ok
Românu’i nepăsător şi (cam) greu se prinde
De valoarea copiilor săi
1.1  RE: * trimis de
(21 ian 2011, 00:17:26
un mesaj pentru dulcele nostru PRIMAR : TE BAG IN PIZZDA ☭  DE BURSUC IMPAIAT!!!!!!!!!! HALADIT IMBUIBAT IN SPAGI, REPARA STRAZILE BAGABONTULE!!!!!!!!
1.2  RE: * trimis de
(21 ian 2011, 00:20:27
de Pizzda MATTTII ERA VORBA...ca sa nu se mai vada cenzura....PRIMAR IDIOT!!!!!

CAMPANIE IMPOTRIVA BURSUCULUI IMPAIAT, S-AL DAM JOS PE IMBUIBAT DRAGI SUCEVENI, MAI SUNT SI ALTI GOSPODARI IN ACEST ORAS, NU ESTE NEVOIE SA TINEM CU SILA PE ACEST TARAIE BRAU CA SA ISI BATA JOC DE BANII NOSTRII
2.   Oooh trimis de
(20 ian 2011, 12:53:15
Bai, ABCDAR, esti tare dus cu capul. Ce porcarie de poezie.O adoptie (precizez legal desfasurata) internationala ar duce la schimbarea destinului pentru multi copii abandonati sau orfani.In cele mai multe cazuri copiii ajung pe strazi si devine un viitor infractor mai tarziu sau mai devreme.Probabil ABCDAR (cu gandirea lui lucida) nu a avut masina sparta de un copil care a fugit de la orfelinat si culmea nu era nici de etnie roma.El (ABCDAR) sta in virf de munte si din cauza lipsei de oxigen are asemenea probleme.Mai cauta-te, ca deja ne stresezi!
2.1  RE: Oooh trimis de
(20 ian 2011, 12:54:24
Scuze cu gramatica. Devine---->devin
3.   .... trimis de
(20 ian 2011, 13:20:36
@ABCDAR scoate un volum si mai lasa-ne fiule. V-au tras net la sanatoriu?

ps: e de urmat acesti oameni fie ei simpli sau vedete care infiaza copiihappy
3.1  RE: .... trimis de
(20 ian 2011, 13:52:46
bah,voi va ganditi prea mult la voi si putin spre deloc in ansamblu . Copii nu sunt o marfa,sigur ca vi se poate sparge masina intr-o zi , vi se poate fura din buzunar dar ... si tu , fortat de imprejurare, poti face,la un moment dat asa ceva p.s. actul vietii e mai presus de o jena pe care v-o poate produce un copil al strazii ... dobitocilor , ca sa nu mai spun ca ati fi putut si voi ajunge intr-o astfel de situatie, nu alegi unde si cum te nasti...credeti ca toti cei care infiaza sunt Angelina Jolie ? limitatilor ! traficul de copii e ,,la el acasa'' cersesc micutii ,,adoptati'' de ti se rupe inima... priviti mai jos de lungul nasului un pic !!! uneori ma mir cum D-zeu de unii au fost , din cei 2 mil. de spermatozoizi , cei mai rapizi inotatori
3.2  RE: .... trimis de
(20 ian 2011, 16:25:04
esti pe langa ... adoptiile sunt urmarite de-a lungul anilor. Nu arunca copii asa pur si simplu peste granita. Se vede ca nu ai fost niciodata intr-un orfelinat sa vezi cum cresc acolo. Distrusule !
4.   Intrebari fara raspuns! trimis de
(20 ian 2011, 13:44:58
Ce s-a schimbat fata de acum 600 de ani ? Moldovenii lui Stefan cel Mare si Sfant vindeau copii turcilor ce deveneau mai tarziu ieniceri! Si oare de ce americanii nu "exporta" copii ? La ei de ce nu e voie ca un englez, francez sau altcineva sa adopte un copil orfan american ?
5.   .... trimis de
(20 ian 2011, 16:57:02
sai ia pe toti de acolo pentru ca statul nostru nu stie decat sa isi bata joc de sarmanii copii...ma bucur sa aud ca mai pleaca din Romania asta fara viitor...pacat ca nu stim sa apreciem gesturile bune!
6.   Nu aruncati cu piatra ! trimis de
(20 ian 2011, 19:28:04
Oare vre-o unul din ante-scriitorii mei , au donat barem o paine unui copil , fara de
parinti , nici nu mai vorbim de o donatie pentru un copil cu dizabilitati . De accea eu sustin tot ce este bine pentru copii .
7.   Bv ofticosul trimis de
(20 ian 2011, 21:29:39
eu am fost in centrul unde sunt acesti copii..si sunt pentru adoptie ati privit in ochii acestor copii vreodata?nu au nici un contact fizic cu nimeni nu stiu ce inseamna un gest de afect deci daca mai este cineva care isi aduce aminte de existenta lor bravo,bravo...de ce nu faceti ceva ptr ei ...base fa tu ceva si pe uram vb..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei