Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 ian 2011 - Anul XVI, nr. 15 (4613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reglementări

ITM Suceava nu mai încasează comisionul pentru păstrarea şi verificarea cărţilor de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele sucevene nu mai plătesc, începând din acest an, comisioanele datorate Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru păstrarea, verificarea sau completarea cărţilor de muncă.

Şeful ITM Suceava, Ionuţ Creţuleac, a declarat că, potrivit noilor reglementări legale, de la 1 ianuarie 2011, firmele nu mai trebuie să achite comisionul de 0,25% din fondul lunar de salarii datorat pentru verificarea şi certificarea legalităţii înregistrărilor făcute în cărţile de muncă.

În acelaşi timp, societăţile comerciale au scăpat şi de plata comisionului de 0,75% din fondul lunar de salarii pentru păstrarea şi completarea de către ITM a cărţilor de muncă.

Ionuţ Creţuleac a mai precizat că, de la începutul acestui an, contractele individuale de muncă nu vor mai fi înregistrate la ITM. Contractele vor fi întocmite în două exemplare, unul pentru angajator şi unul pentru angajat. Firmele au însă obligaţia de a întocmi un dosar personal pentru fiecare salariat, care să conţină cel puţin actele necesare angajării, contractul individual de muncă, actele adiţionale şi celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă.

Nu în ultimul rând, Ionuţ Creţuleac a precizat că, până la data de 25 ianuarie 2011, angajatorii trebuie să depună la ITM Suceava dovezile de calculare a drepturilor salariale şi declaraţia fiscală privind stabilirea comisionului, aferente lunii decembrie 2010. Directorul ITM Suceava a adăugat că, tot de la 1 ianuarie 2011, actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă se întocmesc şi se păstrează la sediul angajatorului.

De asemenea, ITMurmează să predea angajatorilor cărţile de muncă până pe data de 30 iunie 2011, iar aceştia trebuie să le predea angajaţilor pe bază de proces verbal.

 „Pe 1 ianuarie 2011 s-au abrogat dispoziţiile Decretului nr.92/1976, privind carnetul de muncă cu modificările ulterioare, iar după această dată evidenţa muncii se realizează electronic, prin intermediul registrului general de evidenţă a salariaţilor”, a spus directorul ITM Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM Suceava nu mai încasează comisionul pentru păstrarea şi verificarea cărţilor de muncă.
 Vizualizări articol: 1562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
ITM Suceava nu mai încasează comisionul pentru păstrarea şi verificarea cărţilor de muncă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei