Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 ian 2011 - Anul XVI, nr. 15 (4613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Gaţu, Boc, Piţurcă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acest comentariu ar fi putut la fel de bine să fie intitulat „Asumarea sau teoria nesimţirii”. Am început să-l scriu încă marcat de apariţia oarecum crispată la TV a domnului Gaţu care, printre alte grohăieli, a dat-o şi p-aia cu „...cred că ar trebui să...", finalizată în impecabilul stil exclusiv românesc: „...dar nu cred că demisia lui Gaţu ar rezolva problemele handbalului românesc”. Zău, mă, Cristi? Sau: „Zău, mă, Generale?”, că doar când era vorba de luat grade şi onoruri pe mari performanţe sportive, nu vă dădeaţi rând, indiferent că vă chema Gaţu, Lipă sau chiar Ilie Năstase (hă, hă – vi-l amintiţi pe Ilie cu pleata-i pân’ la omoplaţi, dar băgată, câtă încăpea, sub şapca de meletar, când l-a chemat Ceaşcă la decorat şi săltat în grad!?), dar când vine vorba de chestia aia de onoare..., ăăă, cum naiba-i zice?..., aha, demisie, vă faceţi că nu sunteţi voi ăia, indiferent ce-aţi fi: prim ministru, antrenor piţurcian sau preşedinte de federaţie. Cum nu crapă, Gaţule, obrazul ăla gros de tot, al tău (dar şi al multor altora), când intraţi în Guiness Book of World Records la categoria „panarame fără frontiere”, sau cum s-o fi numind aia în care cu siguranţă veţi apărea voi, handbaliştii lu’ peşte-mpuţit, ca marcatori de 4 goluri în 37 de minute? Când zic „al altora”, mă gândesc de fapt tot la tine, nesimţitul care n-a demisionat nici când devenise complice (tot în calitate de Preş. de federaţie) la tentativa de mituire a unei brigăzi de arbitri din Danemarca, moment în care tu şi borfaşul ălălalt trebuia să puneţi lumânări că sunteţi încă liberi. De aici, un lanţ întreg de concesii şi complicităţi, desigur, cu participarea ex-tra-or-di-na-răăăă! a lui Ţociu şi Palade, pardon, a şefului lor, domnul Vasile Stângă, mare performer în sportul naţional Bingo. Bă domnilor, oţi fi fost voi campioni mondiali, da’ poate n-aţi observat că în ziua de azi din două chestii nu se poate trăi: din gloria de altădată şi din golănii. Ştiţi care ar fi chestia cu adevărat haioasă? Că pân’ la urmă să vă-nvredniciţi să demisionaţi, şi tu şi Bingo, iar în locu’ vostru să-i pripăşiţi pe ăla care mituia arbitri, la Naţională, iar la Federaţie pe infractorul de Oţelea, altă glorie ambivalentă: şi sportivă şi penală. Bă, de ce voi, ăştia care ne-aţi făcut cândva, ca sportivi, să vă iubim şi să vă admirăm, nu puteţi îmbătrâni frumos şi demn, ca Bobby Charlton, ca Beckenbauer, ca Mats Willander, şi trebuie să scoateţi, taman la bătrâneţe, târtanul din voi? Gaţule, zi drept: modelul tău e Boc? Ori Piţurcă?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gaţu, Boc, Piţurcă.
 Vizualizări articol: 986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Gaţu, Boc, Piţurcă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei